Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martikk__1987uk

AMAZON - jak to działa?

Polecane posty

Gość Martikk__1987uk

witajcie :) chcialabym kupic cos na stronie amazon.co.uk ale nie mam pojęcia jak to działa. -czy trzeba miec tam konto paypal czy wystarczy, że ma sie kartę "wypukłą" i sie wpisuje dane z karty, np. tak jak przy zakupie biletów? -czy najlepiej kupowac od sprzedawcy amazon czy od innych tez bezpiecznie? -czy oni wysylaja do Polski i ile to ewentualnie kosztuje? -ogolnie prosze napiszcie jak to działa czy jak aukcje czy sklep internetowy typu klikam, place karta i juz? czy to nie jakaś "ściema" bo produkt, który mnie interesuje kosztuje 50% mniej niz na stranie producenta. będę wdzięczna za wszelkie wskazówki :)

Gość xxktosikxxx
amazon to sprawdzone i rzetelne miejsce na zakupy (nie jak ebay gdzie mozesz trafic na przekrety czy polskie allegro). To bardziej dziala jak sklep internetowy (placisz normalnie karta wypukla) i mozesz zwrocic produkty jak ci nie pasuja. Czesc z produkow jest w opcji super saver delivery (czyli przesylka za darmo). Wysylaja tez do Polski, ale kosztow nie znam dokladnie, widzialam tylko ze po wyzej jakiejs kwoty byla tez wysylka za darmo. Ja glownie robie zakupy na amazonie, bo jest tam prawie wszystko :)

Gość Martikk__1987uk
dziekuje Ci za odpowiedź :) najbardziej cieszy mnie to że nie trzeba miec konta pajpal, uffff :)

Gość boboki ida
potwierdzam, to sklep, dbaja o klienta, jest mozliwosc reklamacji, a wszystkie produkty sa nowe i oryginalne (chyba ze jest wyraznie podane ze cos jest uzywane), sama kupuje czesto, rowniez elektronike, wszelkie akcesoria telefoniczne i komputerowe, wszystko bez zarzutu, a ceny rzeczywiscie konkurencyjne. Wysylka tez najczesciej bardzo szybka.

Gość farba dulux do lazienek
Moje dziecko ma 4 lata a my jeszcze nigdy nie bylismy w sklepie z zabawkami - przede wszystkim Amazon. Zabawki, ksiazki, kosmetyki dla siebie i dziecka, buty, sprzet grajacy, plyty, wanienki, pieluchy,sprzet agd, nawet kawe stamtad kupuje :D

Amazon zapamietuje dane Twojej karty debetowej i pozniej mozesz kupowac juz jednym kliknieciem wlasciwie. Ja kupuje i od firm tore tam sprzedaja i od amazona i nie widze roznicy. To moj podstawowy, poza ebayem i feelunique (kosmetyki) sklep internetowy

Gość Martikk__1987uk
odświeżam, bo ma znów problem :) otóż czytałam, że powyżej 25 f jest przesylka darmowa. ja zamówiłam za kwotę 32 F i doliczyli mi 19 F za pakowanie i wysylke. Zrezygnowalam z zakupu. Co zrobic by miec darmową wysyłke (mieszkam w UK)?

Martik, przed zamowieniem kliknij na profil osoby wysylajacej. Nie zamawiaj np. od tych, ktorzy nie maja zadnych recenzji. Zamawiaj od tych, ktorzy maja maksymalnie dobre opinie. Warto przesledzic troszke i poczytac komentarze innych klientow, ktorzy juz zamawiali od tej osoby. Amazon jest rzetelna, ale wiadomo, oszusci sa wszedzie. Ja zamawialam kilka razy, nawet bizuterie. Nigdy problemu nie bylo, paczka doszla szybko, bezproblemowo.

Gość Martikk__1987uk
ja zamówiłam towar od sprzedawcy "amazon", pinie miał dobre. Wszystko ok, tylko dlaczego doliczyli mi za pakowanie i wysyłkę 19 funtów? czy aby miec darmową wysylkę trzeba spełniac jakieś jeszcze warunki? zamówiłam przecież na kwotę powyżej 25 f a mieszkam w UK, a nie w innym kraju. nie rozumiem :(

Ja zamawiam poza UK, ale mysle, ze w obrebie UK nie powinnas tyle placic. Darmowe przesylki sa czasami, zalezy od jakiego sprzedawcy. Czasmi masz ten sam towar od innej osoby z darmowa przesylka. Mysle, ze kliknelas niechcacy przy zamawianiu na jakas Super Fast Delivery i dlatego policzyli ci tak duzo. Normalnie, standatdowe dostarczenie paczki w ciagu max 5 dni roboczych powinno cie wyniesc nie wiecej niz 5 funtow (z tego co pamietam), no chyba, ze zamowilas jakis super ciezki i duzy przedmiot.

Ale jestes pewna ze zamowilas z amazon czy od sprzedawcy ktory wystawia na amazonie. Jesli to amazon to zawsze masz opcje : free super saver delivery, ktora zaznaczasz przy "kasie". Sprawdz tez gdzie bazuje sprzedawca bo ja zamawiam cos od sprzedawcy z amazona a jest w niemczech to za przesylke zwykle place 15 funtow. Daj linka do tego przedmiotu :)

Na amazonie nie ma zadnej granicy cenowej do bezplatnej przesylki. Jesli dany przedmiot ma w opisie "free super saver delivery" to niezaleznie czy kosztuje 5-10-czy 15 funtow bedziesz miala bezplatna przesylke jesli zaznaczysz. Ale zaznaczam ze taka opcja dotyczy tylko rzeczy sprzedawanych bezposrednio przez amazon

Gość Martikk__1987uk
to znowu ja :) dziekuję Wam za wszystkie odpowiedzi. wiem juz jakie produkty wybierac by nie było kosztów wysyłk, ale nie bylabym soba gdybym nie miała jeszcze pytań: 1) wysyłka do UK odbywa sie poczta czy kurierem? czy jesli poczta to nawet duze paczki mi dostarczą czy będę musiała sama z poczty odbierac? 2) wysyłka do Polski - poczta czy kurier?

Gość Martikk__1987uk
up

Gość gość
Amazon korzysta glownie z Royal Mail, inni sprzedawcy na amazonie raczej z kurierow. Doze przesylki sa dostarczane do domu. Ja ostatnio zamawialam spora walizke i taka jakby metalowa polke (dosc duza) i spokojnie dostarczyli do domu. Tylko ze akurat wtedy bylam w mieszkaniu i moglam osobiscie odebrac. Jakby mnie nie bylo (a kurier by wymagal podpisu odbioru) to moze by zostawili kartke ze mam osobiscie sobie odebrac. Jak zamowisz to co chcesz to bedziesz miala informacje kiedy paczka zostala 'dispatched' i jej szacowany czas dostawy. Mozesz tez wybrac adres pracy zeby miec pewnosc ze odbierzesz osobiscie przesylke (o ile w pracy pozwalaja).

Gość gość
Witam, Ja mam pytanie czy ktoś wie może jak SPRZEDAWAĆ na Amazonie? Jakie są procedury żeby Polska firma sprzedawała swoje produkty na amazon? Pozdrawiam, Magda

Gość gość
tez ostanio cos zamawialm na amazonie i doliczyli mi iles tam futow za pakowanie i wysylke, zrezygnowalam, poszukalam u kogos gdzie wysylaja za darmo albo za normalna oplata pocztowa

Gość gość
Magda, czy dowiedzialas sie jak polska firma moze sprzedawac na amazon

Gość gość
A wiecie może jak sprzedawać na amazon ? Chciałbym rozszerzyć swoją sprzedaż o Amazon, ale tak zastanawiam się jak to wygląda w kwestii wysyłki. Musiałabym wysyłac paczki jakimś międzynarodowym kurierem. Jakiego polecacie? Wysyłał ktoś paczki za ich pośrednictwem http://www.eurohermes.eu ?