Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patka332456

RATUJCIE MOJE WŁOSY :(

Polecane posty

Gość patka332456

dawno temu kiedy chodziłam jeszcze do podstawoeki miałam piekne geste włosy do pasa a teraz?? cienkie suche połamane juz nie wiem co z nimi robic te wszystkie wqaxy sraksy nic nie dają odzywki z drogerii tez nie pomagająn prostowałam wloski od 5 lat teraz co prawda robie to bardzo zadko dbam o nie ale nic mi juz chyba nie pomaga :( wlosy sa suche twarde jak druty iii nawet jak je przeczesze szczotka to spadają mi okruszki moich włosów POPROSTU TRAGICZNIE SIE ŁAMIĄ :( nie chce ich podcinac boo robie to od 3 lat i to co mi urosnie to podcinałam aa hce zapuscic dłuf=gie włoski POMOCY :(

Gość zrezyguj z silkonów
delikatny szampon do włosów plus olejowanie włosów zrezygnuj z prostowania

Gość patka332456
próbowałam!! jak umyje włosy samym szamponem i nie wysusze ich to nie dam rady ich rozczesac sa twarde jak druty i po prostu sie sypią :(

Gość Hrudndk
Ja na noc nakladam na wlosy pianke pantenol. Po tygodniu lepiej wygladaly.

Gość wiesz nie wiem to Tobie
zadziała ale na mnie dziła super kup w Aptece albo sklepie zielarskim NAFTĘ KOSMETYCZNA koszt 8-12 zł mozna do niej dododac żółtko sok z cytryny tak jak pisze na opakowaniu i tak stosujesz ją co 3 mycie głowy nakładasz na skóre głowy wmasowujesz jak oliwke wwe włosy mozna tez ale ja np tylko tak 10-12 cm od skóry w dól dalej nie zalezy jakie masz włosy trzymasz to w foli i reczniku tak ok 30-40 min i nastepnie zmywasz myjesz swoim szamponem koniecznie po tym końcówki swoja odzywką moje włosy po tym sa miekkie zdrowe i zdecydowanie wogóle nie wypadają polecam jest jeden minus Nafta ma specyficzny zapach i nawet jak umyjesz szamponem to po wysuszeniu włosów pozostaje delikatny zapach nafty ale znośny bez tragedii to sie stosuje raz w miesiacu wiec jedna butelecza dosłownie starcza na rok

Gość zrezyguj z silkonów
a próbowałaś olejować włosy przed myciem ?

Gość ariolaa
po pierwsze przypatrz sie co jesz, kondycja skory, wlosow i paznokci jest odzwierciedleniem diety - zazywaj krzem - przestan suszyc i prostowac, nie rozczesuj wlosow mokrych, kup sobei drewaniny grzebyk o duzych zebach - jak ktos pisal wczesniej olejowanie pomaga bardzo wlosom, swietny jest olej rycynowy, wcieramy w skore glowy i bardzo malo we wsloy bo nardzo natluszcza, powinnos ie mieszac go z innym olejkiem aby byla zadsza konsystencja, naloz taka maske na noc dwa razy w tyg, - hindsuki olej AMLA tez swietny - uzywaj tylko i wylacznie naturalnych szamponow, sprobuj tych w proszku np firmy HESH, moga wydawac sie skompikowane w uzyciu i dosc niewygdne ale dzialaja cuda

Gość oczywiscie trzeba je tez
tegularnie co kwartala podcinac jak idziesz do fryzjera zwróz uwage jakimi nozyczkami ścina ci włosy poczytaj jakie marki teraz sa na topie japońskie Hitachi nie jesem pewna czy tak to sie pisze ale sa ze specjalnego stopu i do tego specjalnie profilowane sa tez pewnie inne firmy ale wazne zeby twój fryzjer nie scinał cie tymi sprzed 10 lat pozatym kady dobry fryzjer ma swoje

Gość wlosyyy,hej
ze sklepowych odżywek polecam Gliss Kur czarną. Olej kokosowy. Nie myj tez wlosów codziennie.

Gość a ja polecam
a ja polecam zmine szamponu i odzywki , nigdy nie kupuj szamponow 2 w 1 bo tragicznie niszcza wlosy najgorsza chemia , spróbuj z szamponem dla dzieci ... jest o niebo delikaniejszy , a wlosy po nim sa mieciutkie do tego odzywka z garniera i taka pianka z gliss kurra czarna buteleczka mi to szybko zregenerowalo wlosy oczywiście pol roku bez prostownicy i suszarki , :) gwarantuje ze bedziesz zadowolona , ja jeszcze raz w tyg kladlam zoltko jajek na wlosy i owijalam folia ale nie wiem czy to pomoglo ... Niszczyc wlosy moze tez uzywanie kilku szamponow ... jak masz 1 to go stosuj nie uzywaj innego . pozatym szamponu nie kupuj w drogerii tylko w aptece !!!