Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatek07

rozstepy, cellulit

Polecane posty

Co jest najlepsze na to? Zauwazylam, ze znowu wyszly mi rozstepy nowe i coraz wiekszy mam celulit

Gość galaxia_324564
Na cellulit najlepsza jest aktywność fizyczna połączona ze zmianą nawyków żywieniowych. Jest pełno ćwiczeń na cellulit. Dobrze 2 razy w tygodniu wymasować się pod prysznicem szczotką antycellulitową - polecam tą okrągłą z rossmanna z takimi okrągłymi wypustkami - a po takim masażu, naprzemienne prysznice - raz ciepłą a raz chłodną wodą a po kąpieli wklepać w ciało ulubiony balsam. Poza tym pić dużo płynów - dziennie przynajmniej 2 litry wody mineralnej niegazowanej, nie jeść fast - foodów, slodyczy, ostatni posiłek przynajmniej 3 godziny przed snem. Jeżeli chodzi o rozstępy - to jeśli są fioletowe to możesz je wybielić kosmetykami - słyszałam, że bardzo dobre jest serum eveline na rozstępy. Jeśli masz białe (perliste) rozstępy to ciężko będzie je zlikwidować :/

Gość gość
Polecam domowy peeling z kawy stosowany kilka razy w tygodniu. Kawa + olej rzepakowy (tani, a skuteczny bo ma dużo witaminy E) i gotowe :) Można dodać też trochę soku z cytryny jeśli chcemy pozbyć się przebarwień na skórze.

Gość izmaria
Peeling z kawy nie pomógł mi niestety, ale za radą farmaceutki kupiłam sobie detocell, który biorę go już drugi miesiąc i wreszcie widzę poprawę. Skóra jest bardziej jędrna i ubyło cm w udach i oby tak dalej to i w biodrach schudnę :)

Gość 1Tolkaaa
Na cellulit to masaż bańkami chińskimi, tak słyszałam. Nie mam go sama ale wiem, bo koleżanka go ma. Ja natomiast walczę z rozstępami na udach i biorę nakładam dokładnie taki krem http://dermalab.pl/1,revitol-stretch-mark.html od dwóch miesięcy. Powoli widzę, że skóra wygląda inaczej. Te rozstępy, które miałam – białe nie są już tak bardzo widoczne, jak wcześniej. Może jeszcze za jakiś miesiąc całkiem znikną.

Gość gość
Na celluit najlepsy jest ruch, picie dużej ilości wody i oczywiście masaż połączony z drenażem limfatycznym. Żaby wykonać masaż banką chińską, trzeba się na tym naprawdę znać bo w innym wypadku można porobić na ciele siniaki i malinki. Ja zaczęłam dużo jeździć rowerem, piję więcej wody, ograniczyłam cukier i byłam na kilku zabiegach detoxmasagerem (rewelacja polecam, nie mylić z dermomasażerem) celluit z ud zszedł :) Także : 1. Ruch 2. Picie dużej ilości wody 3. ograniczenie cukru 4. drenaż limfatyczny z masażem podciśnieniowym połączony z impulsem elektrycznym i pomogło !

Gość mo naturalnie
Przede wszystkim aktywnosc fizyczna to jedyny skuteczny i darmowy zabieg na pozbycie sie cellulitu: joga, rower, bieganie,fitness. Po drugie zadbaj o skóre od wewnatrz - racjonalna dieta: zbilansowana, bogata w mineraly i witaminy. Po trzecie, ochrona od zewnatrz - organiczne kremy, peelingi, które mozesz wykonac sama - tanszy i skuteczniejszy sposób na utrzymanie zdrowej i pieknej skóry. http://mo-naturalnie.blogspot.co.uk/2013/04/rozstepy-pozbadz-sie-ich-tanio-i.html Mo-naturalnie :)

Gość gość
Na cellulit najlepszy jest masaż bańką chinską lub dermomasaż.