Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

the soul of truth

Platforma chyli się ku upadkowi

Polecane posty

Gość łojejku
Czas na komuchów??? Zrób wypad do Korei Północnej!

Gość rozczarowana Soulem
myslalam,ze masz lepsze poglady i lubisz PIS :O

Gość Tusk - pinokio
Zasada, że jak polityk obieca, że coś obywatelowi zabierze, to na pewno zabierze, a jak obieca, że coś da, to tylko obieca, całkowicie się sprawdza w przypadku VAT. Konkretnie w przypadku obietnicy powrotu do starej 22-proc. stawki tego podatku. Podczas wizyty Donalda Tuska na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach w czerwcu 2009 roku premier zarzekał się, że za jego rządów nie dojdzie do podwyżki żadnych podatków. Pogłoski o tym, że mają wzrosnąć, to tylko wymysły nieodpowiedzialnych dziennikarzy. Rok później, w lipcu 2010, rząd ogłosił obowiązującą od 1 stycznia 2011 roku czasową (na trzy lata) podwyżkę podatku VAT z 22 do 23 proc. Przyjęliśmy wariant środka drogi, czyli podniesienie o jeden punkt procentowy podatku. Decydujemy się na zwiększenie dochodów państwa, by chronić Polskę przed zadłużeniem. Odpowiedzialna polityka każe nam zwiększyć dochody państwa po to, aby Polska dalej bezpiecznie przez ten skomplikowany czas przechodziła tłumaczył się wówczas Tusk. I znowu obiecał, że rząd nie podniesie innych podatków i zrezygnuje z zamrożenia podwyżek rent i emerytur. I tu także rozminął się z prawdą. Wystarczy spojrzeć na stawki podatku akcyzowego od papierosów, alkoholu czy paliwa. Co do rezygnacji z zamrożenia podwyżek rent i emerytur sprawę załatwił Sąd Najwyższy rewaloryzacją kwotową.

Gość zaza zoli
Komuchy a dzisiejsza lewica to różnica. Zauważcie , że w krajach gdzie dobrze się powodzi rządzi lewica -patrz Skandynawia (Szwecja). Prawica widzi tylko Kościół, a wiara ogranicza rozwój i innowacyjność państwa. 🖐️

Gość zaza zoli
Tylko nie PiS! Toż to największa zaraza :o

Gość Tusk - pinokio
Dyma Polaczków jak chce a lemingi łykają wszystko jak te pelikany :D

Gość jejujue
Kryzys jest swiatowy, skads to panstwo musi brac pieniadze, co maja je wyczarowac? Podatki sa niezbedne, a gpspodarka sie nie rozwija z powodu kryzysu, poza tym PiS tez nie kwapil sie na usuniecie mafii sadowniczej ktora po agenturach jest druga wladza w Polsce

Gość do zaza zoli
Co ty wiesz..? Akurat w Szwecji od dłuższego czasu rządzą partie liberalno-konserwatywne takie jak: Umiarkowana Partia Koalicyjna i Ludowa Partia Liberałów. Socjaliści i komuniści tak zdewastowali szwecką gospodarkę, że od wielu lat wyborcy nie chcą ich dopuścić do włądzy.

Gość jejujue
Sady zawsze przyklepia wyrok oczekiwany przez wladze, nie wazne kto rzadzi

Gość zaza zoli to głupek
i pisze rzeczy o których nie ma pojęcia - typowy leming nakręcany przez tvn i wyborczą - sam nie myśli tylko klepie zasłyszane slogany

Gość jejujue
PO I PiS to lewica,

Gość cfvggrtfgt
w hiszpanii kraju rozwiniętym bezrobocie 30%, ale niech naiwniacy idą głosować na jara, on sobie na pewno z kryzysem poradzi:P

Gość cfvggrtfgt
jeśli chodzi o gospodarkę to pis jest lewicą. pis to pobożna lewica

jejujue - sprzedać resztki tego co zostało, wtedy na pewno nie będzie kryzysu ;)

Gość jejujue
PiS buduje swoj etos na kilku jaskrawych przykladach, wyszukuja ofiare ktorej chca sie pozbyc, robia szopke, i powstaje mit o sprawiedliwych. Oni zwyklych obywateli tak samo maja gdzies, nie wierzysz to napisz do nich ze cie np.sady krzywdza, zero reakcji, gwarantuje

Gość aniakatowice1234
a ja się boję PiS-u u władzy właściwie jak żadnej innej partii. jestem niewierząca, mam dwójkę dzieci z in vitro dla Jarka to ja nei jestem człowiekiem i jeśli miał by możliwość to by mnie i moją rodzinę do piekła posłał boję się go

Gość jejujue
Zawsze mozna poczekac az sie samo roz..... Z braku funduszy

Gość giga guba
PiS rządziło 2 lata i tragedi nie było - zmniejszyli podatki, bezrobocie było niskie - tylko POwskie media były przerażone choć teraz milczą gdy jest dużo gorzej.

Gość zawidzona jak...
Tusk ma w dupie Polaków bo szykuje się na posadę w Brukseli i robi wszystko by się przypodobać Niemcom i UE. Narobił bajzlu i spierdoli stąd.

Gość aryanna
mam nadzieję że partia - Kongres Nowej Prawicy - wreszcie dojdzie do władzy.

Gość aniakatowice1234
chociaż szczerze wątpię w te sondaże tak jak wyborcy pisu nigdy nie zagłosują na PO tak i zwolennicy PO nie pójdą do PiS- bo to dwie skrajności. swoją drogą z kim PiS stworzy koalicję żeby rządzić? ja wiem że ludziom żyje się ciężko ale ludzie mimo wszystko rozum mają i wiedzą że z pustego nalać się nie da. biorąc pod uwagę popularność pozostałych partii którym do pisu daleko wciąż wierzę że większości Polaków do PiSu daleko.

Gość jejujue
Akurat wtedy byla dobra koninktura, to jak dobry wiatr, nie trzeba wioslowac i statek sam plynie

Gość nowiny takie
była dobra koniunktura i ją wykorzystali a PO chrzani wszystko od początku

Gość łykajcie nadal
Słońce Peru - mistrz bajeru :D

Gość jejujue
PO ma swiatowy kryzys, sztucznie napedzana gospodarke, zobacz jaj jext w Grecji czy Hiszpani, w Anglii tez pluli na MargaretTeatcher, ale to dzieki niej teraz maja tyle forsy, bo zaciskala pasa

Gość Ale to już było!
Zawiodłam się na PO głupio mi że głosowałam na nich.Więcej tego błędu nie popełnię.Tusk obiecywał że w Polsce będzie druga Irlandia!Mawiał również " Oby żyło sie lepiej" zapomniał dodać oby politykom, ich rodzinom żyło sie lepiej.Dbają o własne brzuchy, coraz większe bezrobocie.Ludzie po studiach z tytułem magistra pracują fizycznie, inni znów za granicą na zmywaku! WSTYD I HAŃBA panie premierze!!!!😠

Gość zaza zoli
"zaza zoli to głupek i pisze rzeczy o których nie ma pojęcia - typowy leming nakręcany przez tvn i wyborczą - sam nie myśli tylko klepie zasłyszane slogany" Właśnie myślę i dlatego nie zamierzam głosować na partie konserwatywne i prawicowe. I wypraszam sobie, ale z TVNem i Wyborczą nie mam nic wspólnego. Jestem przeciwna zarówno PO jak i PiS.

Gość do aniakatowice1234
z kim PiS może stworzyć koalicję? a choćby z tymi złodziejami i aferzystami z ZSL

Gość do zaza zoli
"Zauważcie , że w krajach gdzie dobrze się powodzi rządzi lewica -patrz Skandynawia (Szwecja)." Właśnie widać jak myślisz - klepiesz tylko to co ci do pustego łba nakładą zupełnie bez cienia własnej refleksji.