Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markiza33

zgorzel zęba pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość markiza33

byłam u dentystki mam mieć leczenie kanałowe zatruła mi zęba kazała przyjśc za tydzień ale po 4 dniach juz nie wytrzymałam cały czas na proszkach spuchnięta buzia po lewej stronie siódemka górna tak boli że nie da sie wytrzymac dziś poszłam do innej i rozdłubała zeba i dała znów opatrunek miałam znieczulenie po wyjściu z gabinetu ok 10 minut potem znów straszny ból wróciłam do niej i powiedziałam że nie wytrzymam starsza lekarka która była z nią z tą młodsza powiedziała ze to ropien tak rozpiera bo nie ma ujść więc dali mi antybiotyk i dziurkę zrobili i do tej pory było super a teraz znów ból sliny kazała mi rozdłubacz lekarstwo tak zrobiłam wziełam proszek narazie nie boli ale co dalej robić jak będzie bolało ? A i jeszcze jedno jak rozłubałam lekarstwo to z zęba coś się ciągneło podejrzewam że w kanał włożyła mi jakiś wacik czy mam go wyjąc czy to pomoże przy bólu???? proszę o odpowiedz błagam!!!!!

Gość na co czekac??
sama sobie nic nie grzeb bo pogorszysz sprawe mialam podobna sytuacje rtg koniecznie zrob i działaj póki czas znajdz dobrego dentyste bo jak ten ci spierdoli ( a wystarczy nie zaangazowac sie w leczenie) to masz po zębie, mało tego zaczną się psuc wszystkie po kolei zeby to nie zarty wyloz raz a porzadnie i nie zaluj kasy bo zeby sa na cale zycie i potem stracisz o wiele wiecej kasy albo szczerbata bedziesz

Gość na co czekac??
i od zebow ida rozne chorobska, ja za dlugo zwlekałam bo nie mialam kasy i serce mi siada a mam 20 lat....

Gość nbhi
kup sobie nipas w aptece bez recepty mi to pomogło jak miałam zgorzel po wyrwaniu zęba są to rakie małe tableteczki które wkładasz w dziurę w zebie i na pewno pomoże

Gość trollooo
miałem podobnie. Co gorsza było to nad górną jedynką i dwójką. Groziła mi resekcja korzeni. Na szczęście trafiłem na lekarza, który postanowił spróbować czegoś innego i zaaplkował serię zabiegów jakimś laserem biostymulującym. Same zęby oczywiście i tak są martwe, ale dzięki tamtemu leczeniu uratował korzenie, na których dziś mam założone korony bo zęby niestety ściemniały (jak to martwe) i do tego nierównomiernie. Ale dzięki zachowaniu korzeni mam tylko korony, a nie musiałem wstawiać implantów

Gość Ale to już było!
Ząb kwalifikuje sie do ekstrakcji.Nie ma sensu cierpieć.Co to za dentysci że nie wiedzą podstawowych rzeczy? Skoro puchniesz to nic nie wyjdzie z tego!

Gość markiza33
No tak zapłacę już zapłaciłam za opatrunek 60 zł nie wiem jak dalej kanałowe miało być 180 plus odbudowa zęba 150 ale jeszcze wydaje mi sie że opatrunek mi zrobi bo jeszcze boli strasznie więc musi ten ropień zejśc przed leczeniem kanałowym a jeszcze jedno pytanie czy dentystka nie powinna mi podać antybiotyku na to zapalenie bo nic mi nie wypisała tylko do zęba mówiła że dała jakis antybiotyk a juz znów strasznie boli. A teraz poszłam do przypadkowej dentystki i juz do niej nie pójde nie za bardzo byłam zadowolona moja jest super tylko przestraszyłam się że jak tak boli to że coś źle zrobiła od pól roku u niej leczę zęby i jest fantastyczna nawet jak znieczulenie wbija to nie czuje kiedy igłe wbija .Wprawdzie tłumaczyła mi że jest zapaleenie jakiejś okostnej ale ja się przestraszyłamze coś źle zrobiła i poszłam do innej ale jutro wybieram sie do swojej juz jak będzie znów bolało.A i jeszcze jedno a sączek nie jest potrzebny żeby ta ropa ściekła bo mi nic nie wypływa to może źle>?????

Gość na co czekac??
.

Gość na co czekac??
a skad jestes, ja u bardzo dobrego dentysty usłyszałam ze zab do usuniecia ale jest taka pani doktor ktora robi wszystko , ratuje trupy zebów ona w gdyni przyjmuje, marzena bieganska sie nazywa