Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpieluchowaniehelp

pomocy! odpieluchowanie bardzo ciezkie

Polecane posty

Gość odpieluchowaniehelp

Od dwoch dni ucze moja corke korzystania z nocnika. Mala ma 21 mies i sadze ze to najwyzszy czas. Problem w tym ze nie wiem czy dobrze sie zabieram do tego. Pytam mala czy chce siusiu sadzam na nocnik lub kibelek a ona nic nie zrobi a pojdzie gdzies i sie zsika. Dzisiaj zasikala cale lozko. Mala czasem usiadzie na kibel ale czasem krzyczy i placze ze nie chce. Jestem blliska zeby zalozyc jej pieluche spowrotem. Powiedzcie jak mam ja nauczyc, czy to jeszcze nie ten moment?

Gość odpieluchowaniehelp
Dodam ze nie oczekuje ze corka zacznie wolac siku po 2 dniach , ale co zrobic by ja zachecic? Ona czesto placze jak ja sadzam i mowi ze nie chce.

Gość lauferka_
daj dziecku zyc i nie funduj jej nerwicy wroc do tematu za kilka miesięcy, moze wtedy zaskoczy

Gość odpieluchowaniehelp
Tyle ze ona nie chce zeby jej pieluche zakladac. Woli chodzic w majtkach samych. No ale chodzi o to ze ona czasem zrobi siku na kibel. Dzisiaj np zrobila 2 razy na kibel i raz na nocnik. Reszta to podloga i lozko. Wczoraj 2 razy na kibel zrobila.

Gość kjopupk
Czytalam, ze dziecko powinno sie uczyc, gdy ma okolo 18 miesiecy, bo wtedy juz rozumie, ze zrobilo siusiu. Natomiast moja Mala ma 11 miesiecy a moja mama mi wypowiada, ze jej jeszcze siadac na nocnik nie nauczylam I ze powinnam zaczac jak miala 8 miesiecy, ze ona mnie tak nauczyla I sama siadalam na nocnik zanim nauczylam sie chodzic. Ja to juz sama nie wiem komu wierzyc I jak robic.

Gość 2323424
ta najlepiej niech zaksoczy w wieku 6 lat idiotko

Gość ze jeszcze slabo sie
moj syn tez ma 21mscy, niedawno tez nie chcial siadac na nocnik, schowalam i odczekam z miesiac

Gość uhvjiugtjg
spokojnie ja uczylam bezsensownie od 12 miesiaca ale to wogole nie przynosilo efektow. miala 2,5latka nauczyla sie sama :)

Gość mamtaksamo....
Kobieto ona nie ma nawet 2 lat,nie przesadzaj daj jej spokój!

Gość uhvjiugtjg
kup zamiast pampersow takie majtki pieluszkowe w rossmanie są

Gość terlinka
Jak dla mnie to trochę póżno z tym uczeniem siadania na nocnik.... Ja zaczełam sadzać moje dziecko jak miał jakieś 7-8 m-cy. Kupę zaczał wołać jak miał 14-15 m-cy, a półtora roku pieluchy mieliśmy już z glowy... No musisz chyba wykazać się teraz dużą cierpliwością bo tak wracac znowu do pieluch to znowu krok w tył... Powodzenia w każdym razie

Gość odpieluchowaniehelp
,..

Gość uhvjiugtjg
autorko - po co tobie i dziecku fundowac niepotrzebnie stres? poczekaj z rok

Gość uhvjiugtjg
terlinka to normalne nie jest

Gość lżi baba
ja bym gnojowi wpierdol spuscila

Gość qwerttttt
a ja uważam, że kazde dziecko jest inne i kazdemu nalezy sie indywidualne podejscie. Nie sugerujcie sie ze syn/córka sąsiadki/koleżanki to siadały na nocnik jak miały XY miesięcy ... obserwujcie wlasne dzieci i róbcie z tych obserwacji uzytek!

Gość mój synek ma 2,5roku
i tydzien temu zaczelam go odpieluchowywac,spyta ktos dlaczego tak pozno?ano dlatego bo czekalam az przyjdzie cieplo bo wrazie zsikania pecherza nie przeziebi...no i jak zdjelam pieluche to uwierzyc nie moglam...kupe wola caly czas :D siku tez,czasami popusci ale praktycznie wola od pierwszego dnia,nawet w nocy sie nie zsika,zrobi przed spaniem a potem rano,a jak mial pieluche to w nia robil :D

Gość Ale wcześniej sadzałaś dziecko
na nocnik czy nie, mój synek dostał od chrzestnego nocnik na Wielkanoc, miał wtedy koło 8 miesięcy, już siedział ładnie sam więc go od tamtej pory sadzam na nocniku przy każdej zmianie pampersa, czasem zrobi trochę siku czasem nie, ale co najfajniejsze od tamtej pory kupę do pampersa zrobił dwa razy tak robi do nocnika. Twoja córka ma już w sumie prawie dwa lata ja to bym już ją na kibelku zaczęła uczyć, może na razie sadzaj rano jak się obudzi i wieczorem przed snem, kąpielą, może jak zakuma to będzie sama wołać za dnia że chce na kibelek.

Gość yukki
odpieluchowałam ostatecznie syna jak miał 20 miesięcy. zaczęłam go wysadzać jak dobrze sam siedział i na początku baaardzo żadko coś się udawało, ale ak już to brawa, aplauz i ogólna radość. Z kupą poszło łatwo, bo zawsze wiedziałam kiedy chce, właściwie od poczatku nie robił w pieluchę kup, bo je "wyłapywałam" :P Z sikaniemmm t oniestety tylko upor i konsekwencja skutkuje. Na początku wysadzałam co godzinę i dzięki temu sukcesywnie ubywało pieluch, aż wreszcie udało się ich pozbyć. Ale nawet teraz mój nieco ponad 2 latek jak się zaaferuje zabawą albo bajką potrafi siknąć w majtki, ale sporadycznie. nIe wracaj do pieluszki, wysadzaj, chwal, wysadzaj, wyciera podłogę :P, wysadzaj.....powodzenia

Gość odpieluchowaniehelp
Tzn pierwszy raz zaczelam ja oswajac z nocnikiem jak miala jakies 14 miesiecy. Tlumaczylam ze tam robi sie siusiu i kupe. Pozniej nocnik nie byl jej obcy czy kibel. Czasem sama chciala posiedziec to ja sadzalam. Ale to byli oswajanie. Teraz myske ze nadszedl ten czas. Corka wszystko rozumie. Wie ze tam sie robi ale i tak zrobi inaczej. A o kupie nie ma mowy. Wczoraj widzialam ze sie chowa i szuka miejsca na zrobienie kupy wiec posadzilam na kibel ale nie chciala zrobic. Plakala krzyczala, wiec dalam spokoj az w koncu zrobila w majty. Jak sie zsika to nie przebieram jej od razu. Chce zeby poczula dyskomfort ale jej to nie przeszkadza. Juz nie wiem co robic.

Gość princessaofpersia
moje dziecko odpieluchowalo się w wieku 2,5 roku - w tydzien, po tygodniu od sciągniecia pieluchy nie zdarzyla się corce ani jedna wpadka, po dwóch tygodniach sciagnelam na zawsze pieluche nocną....nie próbowalam odpieluchowac wczesniej wolalam podejsc do tematu z dzieckiem bardziej ogarnietym, starszym i zrobic to bez stresu i niepotrzebnych nerwów...

Gość terlinka
My chcielismy jak najszybciej pozbyc sie pieluch bo mielismy tez zalecenie pediatry, bo mały miał częste infekcje ukladu moczowego (wada nerki), cieszę się, ze tak szybko się udalo. Mam nadzieję, że przy drugim bedzie podobnie... Moim zdaniem im szybciej sie zacznie tym lepiej... Dziecko traktuje wtedy nocnik jak coś normalnego, jako kolejna rzecz której nauczyli rodzice. Im później tym trudniej... Im szybciej coś wprowadzamy nowego, tym szybciej dziecko się z tym oswaja. Takie jest moje zdanie

Gość odpieluchowaniehelp
.

Gość wcale sie nie dziwie
gdzie Wam sie tak spieszy z tym odpieluchowaniem? Nie mozecie poczekac, az dzieci beda fizyczne , psychicznie i emocjonalnie gotwe? ja zaczelam jak dzieciaki mialy ponad 2 i pol roku ( trojka dzieci, z wszystkimi podobnie). Odpieluchowanie bylo bezproblemowe, praktycznie z dnia na dzien,bo dzieci DOJRZALY do tego. Polecam!

Gość odpieluchowaniehelp
Ale powiedzcie mi jak sie zabrac do tego kiedy corka placze jak jest sadzana na kibel czy nocnik? Owszem czasem jest ok i zrobi ale na ogol placze i nie chce. Jak ja zachecic zeby sie nie bala?

Gość kleopatra,-
Odpieluchowalam corke jak miala 1,5 roku bo wracalam do pracy i wiedzialam pozniej bedzie jeszcze ciezej. Odziwo udalo mi sie w tydzien. Bardzo nam pomogly filmiki na you tube na ktorych dzieci sikaja do nocnika. Teraz corka ma niecale 3 lata i od duzszego czasu juz sama chodzi sobie do toalety.

Gość odpieluchowaniehelp
Wcale sie nie dziwie- chce oduczyc od pieluchy teraz dopoki jest cieplo. Zima jest gorzej bo gdy sie zsiika na dworze to moze sie przeziebic a tak to puszczam ja na podworko z gola pupa i sobie sika wtedy a i w domu jak nasika w majty to nic jej nie bedzie.

Witaj Moja starsza córkę zaczęłam uczyć na nocnik już jak miała 16 m-cy,ściągałam pieluche pokazywalam nocnik,mówiłam że tu robi się siku i kupkę,co jakis czas sama ja sadzalam no i jak po 2 dniach nie widziałam postępu to zakladalam znowu pampersa i na kilka tyg stopowalam poczym znowu ściągałam pampka tłumaczyłam i tak w kółko,dopiero jak miała 23 m-ce zaskoczyło,zaczęła załatwiać się na nocnik,ja jestem zdania ze nic na siłę,prędzej czy później dziecko się nauczy,a zmuszanie przynosi odwrotne efekty,także spokojnie jeśli nie widzisz jakiegokolwiek postępu to zaloz pampka i sprobuj znowu za jakis czas,mala zalapie kiedy sama będzie na to gotowa. Moja młodsza córka ma 13 m-cy i ją już rano zawsze sadzam na kilka min na nocnik tak dla oswojenia i prawie codziennie robi kupkę do nocnika:-)zobaczymy jak to się tym razem rozwinie:-)

Witaj Moja starsza córkę zaczęłam uczyć na nocnik już jak miała 16 m-cy,ściągałam pieluche pokazywalam nocnik,mówiłam że tu robi się siku i kupkę,co jakis czas sama ja sadzalam no i jak po 2 dniach nie widziałam postępu to zakladalam znowu pampersa i na kilka tyg stopowalam poczym znowu ściągałam pampka tłumaczyłam i tak w kółko,dopiero jak miała 23 m-ce zaskoczyło,zaczęła załatwiać się na nocnik,ja jestem zdania ze nic na siłę,prędzej czy później dziecko się nauczy,a zmuszanie przynosi odwrotne efekty,także spokojnie jeśli nie widzisz jakiegokolwiek postępu to zaloz pampka i sprobuj znowu za jakis czas,mala zalapie kiedy sama będzie na to gotowa. Moja młodsza córka ma 13 m-cy i ją już rano zawsze sadzam na kilka min na nocnik tak dla oswojenia i prawie codziennie robi kupkę do nocnika:-)zobaczymy jak to się tym razem rozwinie:-)

Gość odpieluchowaniehelp
,