Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmjkiff

kolejna ciąża kilka tygodni po porodzie

Polecane posty

Gość mammmjkiff

witajcie, niedawno urodziłam dziecko, i w tej chwili równo 7 tygodni temu, i nadal nie mam okresu. Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tyg. Martwię się że znowu jestem w ciąży. Zdarzyło nam się kochać kilka razy w 5, 6 tygodniu, bez zabezpieczenia. Ostatnio cały czas mam dużo śluzu płodnego, w białym kolorze. Często boli mnie podbrzusze tak jak na okres, ale on nie przychodzi. czy test ciążowy będzie już wiarygodny? czy nie ma już hormonu tego ciążowego po takim czasie od porodu? Piersią karmiłam tylko 1,5-2 tyg, potem już tylko mm. Czy to noramalne że ten śluz płodny jest już chyba pod rząd dzień w dzień prawie od 2 tyg , jakoś tak pojawił się kilka dni po stosunku właśnie w 5 tygodniu, i trwa do dzisiaj -7 tydzień, może to być objaw ciąży? Już zapomniałam jak to było na początku ciąży z tym śluzem. czy może taki śluz to zwiastun okresu. Kilka razy bolały mnie jajniki, tak że musiałam wziąść paracetamol, coś mi się wydaje że to była owulacja. Kiedy powinnam dostać okres , skoro nie karmię piersią? I czy są tu takie mamy które tak szybko (5-7 Tydz) zaszły w kolejną ciąże.

Gość kslslkdslksl
A czemu się nie zabezpieczyłaś?

Gość mjfhud
na bank jesteś znów w ciąży! gratuluję rozsądku.

Gość nawet jeśli jesteś
nawet jeśli jesteś w ciąży, to pozostaje tylko się cieszyć :) co prawda przy dwójce szkrabów będzie trochę roboty, ale wiele kobiet nigdy nie zachodzi naturalnie w ciąże i zgrzyta zębami (to pewnie te będą Cię próbowały zdołować). to jest możliwe,, że zaszłas tak szybko - aktorka Tori Spelling też w bardzo szybkim odstępie czasu zaszła w kolejną ciąże po urodzeniu malucha, i też nie mogła w to uwierzyć. gratuluję płodności!

Gość nawet jeśli jesteś
O Tori Spelling: Ma z nim czworo dzieci: Liama Aarona McDermotta (ur. 13 marca 2007 r.), córki - Stellę Doreen McDermott (ur. 9 czerwca 2008 r.) i Hattie Margaret (ur. 10 października 2011 r.) oraz syna Finna Daveya (ur. 30 sierpnia 2012 r.). Wychodzi na to, że między Hattie Margaret a Finnem Daveyem jest 10 miesięcy różnicy.

Gość O TO CI WSPOLCZUJE
nie bede cie pouczac,ale wiesz ze jesli nie chcesz dziecka to nalezy uwazac.dziwie sie ze tak szybko po porodzie wrocilas do sexu.chyba ze było to jednorazowe.za głupote trzeba płacic,wiec lepiej kup test a nie zadawaj pytan.jedni maja sluz inni nie,to sprawa indywidualna

Gość autorkaaammahj
Nie napisalam ze nie chce dziecka, mamy jedno i, chcemy dla niej rodzeństwa, lecz chyba normalne jest to ze ewentualna ciąża raptem niespełna po 1,5 miesiąca budzi lęk. Wiem ze mogliśmy sie zabezpieczyć ale tak sie nie stało. Ja bylam prawie pewna ze w ciaze tak szybko nie zajdę, nie mialam wtedy żadnego sluzu, całkowitą susze, nic mnie nie bolalo,zdebialam jak akurat po kilku dniach ok 2-3 dostalam pełno sluzu plodnego, i bolały mnie jajniki,i od tego czasu śluz pozostał,a ból jajników zamienil sie w ból od czasu do czasu w taki jakbym za chwile miala dostać okres, lecz nie mam i nie mam. Nie znam nikogo komu tak, szybko udałoby sie zajść w ciaze. Owszem slyszalam o takich przypadkach ale nie wierze w to wiec chcialam zapytac czy tu są osoby którym to sie udalo, i, jak sobie radza., jak ogarnąć dwójkę takich małych dzieci. Test zrobie chyba jutro rano, chcialam już Dzis ale wstalam do córki nad ranem i Poszlam do toalety, zapomnialam, wiec nie mam porannego moczu.

Nie musi być poranny mocz. Albo najpewniej zrób badanie z krwi

"wiem, że się zabezpieczaliśmy, ale tak się stało" czy ty jesteś naprawdę taka głupia, czy tylko udajesz? Moja kuzynka zaszła w następną ciążę po porodzie bardzo szybko.. do dwóch miesięcy. Ledwo wyszła z jednej ciąży, już była w drugiej. Pewnie też zaciążyłaś, bo jesteś nieodpowiedzialna.

"wiem, że się zabezpieczaliśmy, ale tak się stało" czy ty jesteś naprawdę taka głupia, czy tylko udajesz? Moja kuzynka zaszła w następną ciążę po porodzie bardzo szybko.. do dwóch miesięcy. Ledwo wyszła z jednej ciąży, już była w drugiej. Pewnie też zaciążyłaś, bo jesteś nieodpowiedzialna.

moja koleżanka z resztą też tak "wtopiła" więc ja osobiście znam 2 osoby, które tak miały, mam też sąsiada, który urodzi się w styczniu, a jego brat w grudniu tego samego roku.. czyli to się zdarza :D

Gość retoryka jestem
ja piytole zrob test. A w ogole to myślenie nie boli jak mozna sie pie-p-rz-yc w połogu i bez zabezpieczenia i potem pytac sie na forum czy jest sie w ciazy/ Umysł tego dziecka 7tygodniowego masz.

Gość mamikfjgg
Dlaczego uważacie ze druga ciąża tak szybko to cytuje wtopienie? Testu nie zrobilam jeszcze ale jesli okaze sie ze jestem w ciąży to zaczynam widziec tego pozytywy. Dzieci miałyby prawdopodobne później świetny kontrakty ze soba, choc wien ze z rodzeństwem różnie to bywa.

Gość Myślenie
Ale to mega obciążenie dla organizmu kobiety zachodzić 2 raz w ciąże po takim krótkim czasie.

Gość Kasiomania
Gratuluje. Tez bym tak chciała. A ja nawet w jedna ciążę nie potrafię zajść. One ci zazdroszczą dlatego, takie opinie.

Gość onknka
mnie przerazaja laski, ktorym nie stosuja zabezpieczenia i mysla nie nie zajda w ciaze...tak samo, jak zabobon, ze jak sie karmi piersia to nie mozna byc w ciazy...

Gość nawet jeśli jesteś
Dziewczyno, nie przejmuj się tymi zawistnymi głosami lasek, które mówią, że to nieodpowiedzialne, żeby się nie zabezpieczać. Jeśli tak szybko zaszłaś, to znaczy, że Twój organizm jest na to gotowy. Piszesz, że chcecie kolejne dziecko - super! Macie dobrą relację z mężem (seks tak szybko po porodzie), masz już jedno dziecko, być może drugie w drodze (może szybciej niż planowaliście, ale jednak) - to jest wielkie szczęście, którego wiele kobiet nie zaznaje, i stąd ten jad na Ciebie wylewany. A już taka "pikolinka" to powinna się chyba nazwać "pindolinka jadowita"

Gość kubek kanciasty
Tez mi sie wydaje ze ten jad na autorkę.to zazdrosne kobiety które kilka lat starają sie o potomka. piszesz ze chcecie drugie, to jak jesteś w ciąży to napewno bedziecie sie cieszyc. Dzieci rok po roku to podobno pozniej najlepsze co może kogos spotkać.dzieci swietnie sie razem rozwijają, potem bawią ze sobą,i mają ze soba bardzo silnąwięź i wspaniały kontakt. Zrób ten test i jak zobaczysz dwie kreski to daj nam tu znac o tym. Ewentualne początki pewnie będą bardzo trudne, ale dasz radę! Co do seksu w połogu, to jak ktoś pisał wyżej, skoro wystąpiła owulacja to i połóg sie skonczyl. Mysle że aktorka skoro sie kochała tzn. ze nie miala już odchodów poporodowych,i również szwów, przecież by sobie bolu nie zafundowała, chyba że maz ja zmusił. ja mam jedno dziecko już 6 letnie,i żałuje ze nie ze chcialam wtedy drugiego, potem ciagle były inne sprawy i tak wyszło ze teraz już sie nie zdecyduje. Powodzenia! Glowa do góry jesli jesteś w ciąży!

Gość dziewczyny co Wy JEJ piszecie
ze lasce zazdroszcza bezpłodne ?? przeciez ona sama napisala, ze -ledwo urodzila - ze mysli o rodzenstwie ale nie tak szybko -ze sie nie zabezpieczala, bo uwazala ze tak szybko sie nie zachodzi Wiec skrajna niedopowiedzialnosc i glupota a Wy ja picieszacie, ze zazdrosnice sie wypoiwiadaj ?? osobiscie uwazam, ze fajnie miec dzieci rok po roku jesli sie tak chce, zaplanuje, bierze pod uwage wszytskie minusy. Ale autorka po prostu glupota grzeszy i tyle

Gość joljolmadafakeaaa
jaka zazdrosc? ja jej wspolczuje!!! dzieciak za dzieciakiem!!! sama mam 1 dziecko, prawie 6letnie,jakbym zaszla w ciaze zaraz po porodzie, bym sie chyba pochlastala. autorko,szukaj szukaj pozytywow:) na sile,jakies znajdziesz:) zrob test,upewnij sie,ze w ciazy jestes,idz na pobieranie krwii, wtedy zakladaj takie watki.

Gość assdsdsfd
Ale skąd wiesz, ze to ciąża??? J karmiłam krótko, a okres dostałam po 4 miesiącach

Gość żona niby fajnego męża
nie bedzie tak źle

Gość uppp
uppp

Gość mama roczniaczkaa
nie rozumiem w czym problem?? Nie umiesz zrobić testu?? :/