Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika........... .

czy to juz cukrzyca ciążowa?

Polecane posty

Gość Marika........... .

łam wczoraj na badaniu glukozy i odebrałam wyniki i na czczo mam wynik w normie natomiast po 2 godzinach mam ( doustne obciążenie 75 g glukozy ) 7, 83 mml/l a max wynosi 7,80. Na jednej stronie w necie znalazłam informacje, że każdy wynik powyżej max to cukrzyca ciążowa...stresuje się troche, a na wizytę u ginekologa idę za półtora tyg

Gość mama2828
tak to juz jest cukrzyca ciążowa. bedziesz pod opieką diabetologa najlepiej już się zapisz. ja także mialam cukrzyce ciążową.

Nawet najmniejszy wyskok od normy nie jest dobry i trzeba byc juz pod okiem specjalistow,mierz cukier stosuj diete a bedzie dobrze :) Pozdrawiam

Gość Marika........... .
to mnie dziewczyny załamałyście...cukru nie moge sobie na razie codziennie mierzyć bo nie mam glukometru. Czyli słodycze odstawiam całkowicie, smażone najlepiej też. Kurcze no skad to się wzięło, nie pije nic słodkiego, smażonego tez unikam...:(

Gość xdxd
cukrzyca ciazowa nie jest od tego czy jemy slodkie czy smazone tylko jak trzustka sobie radzi z cukrem we krwi... ja mialam cukrzyce ciazowa i jadlam lody oraz pilam pepsi i mialam wyniki prawidlowe, nie mogla za to zjesc zadnego chleba bo mialam cukier powyzej 250 po jednej kromce...

Gość Marika........... .
dzięki za odpowiedzi dziewcyzny. Ale załamało mnie to troszkę bo pozytałam o zagrożeniach dla dziecka. Mam jednak nadzieję, że moje dziekco będzie zdrowe

Gość gość
Nie ma co się załamywać, być może cukrzyca będzie wymagała jedynie diety, nie będzie potrzeby zastrzyków z insuliny. Możesz się również wspomóc Insulanem http://insulan.pl/insulan/o-produkcie/ zawiera wyciąg z morwy białej i gurmaru, naturalne ziołowe składniki, a pomoże obniżac poziom cukru.

Ja również mam cukrzycę ciążową . Poczekaj na wizytę u ginekologa dostaniesz skierowanie do dietetyka . Ja dostałam receptę na darmowy glukometr i musiałam kupić tylko paski do badania moczu i i paski do glukometru . Pielęgniarki powinny cię przeszkolić co możesz jeść a czego nie . Nic na razie nie kupuj żadnych leków i tylko możesz ograniczyć słodycze pieczywo jeść tylko ciemne i ja na przykład nie mogę bananów kiwi arbuza winogron mleka jasnego pieczywa cukru mąki i owoce tylko do 16.00 Mam nadzieję że pomogłam.