Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TVmania...

Nie kupujcie dekoderów telewizji cyfrowej!

Polecane posty

Gość TVmania...

I po co ludzie kupują te dekodery??? Przecież juz za 600 zł mozna kupic nowy telewizor LCD czy LED 19 cali. Stare telewizory nadaja sie tylko do wyrzucenia , bo: 1. Migoczący obraz (50Hz; nie mylic z technologią stosowaną w nowych telewizorach) męczy wzrok. 2. Stare telewizory mają kineskop w formacie 4:3, a obecnie nadawane programy sa w formacie panoramicznym 16:9. Tak więc stary telewizor odtworzy taki obraz tylko na fragmencie powierzchni kineskopu. 3. Stare telewizory mają rozdzielczośc ok. 720x576 zaś nowe Full HD 1920x1080 (lub HD Ready 1366x768). Tak więc widac przewagę nowych. Nawet w DVBT są nadawane 2 programy w rozdzielczości Full HD. Na starym trupie tego sie nie zobaczy w całej okazalości. 4. Stare telewizory mają obraz ciemniejszy o gorszym kontraście - trzeba je oglądac tylko w ciemnym pokoju. Zas nowsze da sie oglądac nawet gdy za oknem świeci słońce. 5. Stary telewizor za chwilę może się zepsuć i naprawa będzie nieopłacalna lub niemożliwa. Po co wiec dokładac 100 zł na dekoder do starego trupa?

Gość Upełłe
to jeszcze nic. ludzie majac 50-60tys kupuja uzywane samochody a co dopiero telewizor za 600...

Gość samochód to inna bajka
Odrestaurowane stare samochody kolekcjonerzy kupuja za spore pieniadze. To naprawde przeżycie przejechac się takim autem :) Natomiast stary telewizor, pralka czy komputer to elektryczny złom

Gość wczoraj do kolacji też piłam
nie kupujecie dekoderów bo telewizja kłamie!

Gość kanapka z żółtym serem
Cóż, nie dla każdego telewizor jest najważniejszym priorytetem, a ktoś komu pieniążki nie lecą z nieba chyba z mniejszym żalem wyłoży 100 zł na dekoder do starego trupa, niż 600 zł na nowy telewizor. Chcę jeszcze dodać, że 10 lat temu większość z nas miała odbiorniki z migoczącym obrazem przy którym każdy z nas psuł wzrok. Nie wiem, po co się tak spinać. Dla mnie to tylko telewizor :) Czasem się go włączy jak nie ma nic ciekawszego do robienia. Filmy rzadko na nim oglądam, bo i tak mało kiedy leci coś ciekawego. Jakieś wiadomości żeby być na bieżąco i programy rozrywkowe, kiedy naprawdę mi się nudzi, ale do tego nie potrzebuję obrazu w wysokiej rozdzielczości :)

Gość nie wiem czy
nie wszystkie telewizory bez dvbt czy jak to się zwie to stare trupy, moja mama 3 lata temu kupiła nowy telewizor, a nie może oglądać cyfrowej bez dekodera i co ma go teraz wywalić i kupić nowy ? woli wydać 100zł niż 600

Gość do ostatniej wypowiedzi
No tak, jeśli telewizor jest nowy to zmienia postać rzeczy A i wiele osób ma przecież kablówki lub TV sat. Wtedy żaden dekoder DVBT nie jest potrzebny, niech czasem ktoś nie da się nabrać. Bo z kablówki albo dekodera TV sat idzie już odpowiedni sygnał :)

Gość ZI0M
ale taki dekoder jest fajny można kupić taki z usb i dodatkowo odtwarzać filmy z pendriva, nagrywać programy itp. A tv co mają usb nie mają takiej kompatybilności co taki tani dekoderek.

Gość a u u iu
też miałam ten dylemat, ale: -telewizor mam stosunkowo nowy, -jeśli zechcę wymienić telewizor na pewno nie będzie to byle co za 600 zł, bo wolę zapłacić ponad tysiąc i kupić lepszy kiedyś w przyszłości, -oczy bola mnie własnie z ogladania telewizji u rodziców, którzy mają nowy tel. ledowy, -używany dekoder tez mogę odsprzedać za jakiś czas

Gość ao aiuuuu
Kto Ci kupi uzywany dekoder? :) Jak CIę oczy bolą to może idź do okulisty albo ogranicz oglądanie TV :)