Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karin25

CZY ZE MNĄ JEST COŚ NIE TAK?!

Polecane posty

Gość karin25

witam, mam 25 lat i kompletny brak instynktu macierzyńskiego.. jestem szczęśliwą mężatką od 5 lat. mój mąż od pół roku ciągle namawia mnie na dziecko.. a ja ledwo co skończyłam studia, mam dobrą pracę i w ogóle nie czuję potrzeby posiadania dziecka... to jeszcze nic,ja po prostu nie lubie dzieci, a nawet skłonna jestem powiedziec że mnie denerwują a szczególnie takie małe niemowlaki, a on nie potrafi tego pojąc że ja wole teraz pracowac a nie babrac sie w pieluchach... brak mi już argumentów bo on twierdzi że w moim wieku to już wszystkie kobiety mają po 2 dzieci.. a ja nie chcę. jak mam z nim rozmawiać?? doradźcie mi bo wiadomo że anonimowo łatwiej niż znajomi :(

Gość dfgbhnjbg
tak jest z toba cos nie tak, bo normalna kobieta woli zajac sie dzieckiem niz chodzic do roboty

Gość marlena z łodzi
Mnie obce dzieci, nawet siostry synek, też mnie denerwuje. I to strasznie. Nie potrafię się z nimi bawić, "gugać" do nich itp.A poza swoim dzieckiem świata nie widzę.

Gość to mnie rozwaliło :)
Nic z Tobą nie jest "nie tak". Nie daj się namówić na dziecko, jesli go nie chcesz, bo będziesz męczyć się jak pies. Nie każda kobieta musi być matka, i nie znaczy to, że jest mniej wartościowa labo nienormalna. Nienormalne sa raczej "staraczki", które chcą matkami zostać ze wszelka cenę. Pamiętaj, że nie ma symetrii w układzie matka-ojciec. Ojciec może się wypiąć i zabawiać malucha w weekendy, a kobieta matką zostaje do końca życia. Społeczeństwo od matki wymaga 150% normy - inaczej nazywa ja wyrodna matką. Cokolwiek jako matka nie zrobisz, będziesz poddana krytyce. W dodatku dzieci przez wiele lat nie okażą Ci wdzięczności, a może się okazać, że docenią Cię dopiero po śmierci. Matką powinno zostawać się tylko z przekonania, a nie na czyjeś życzenie. I równie uprawnione jest niezostawanie matka wcale. Poza tym, masz dopiero 25 lat - juz za 2 lata sytuacja MOŻE się zmienić i poczujesz, że dziecko powinno się pojawić. Ale nawet jak tego nie poczujesz NIGDY, nie znaczy to, że coś z Tobą nie tak Pozdrawiam!

Gość karin25
marlena z lodzi - ale skoro ja nie lubie dzieci, mam dokładną sytuację co Ty, też ''gugam'' do nich itp to skąd mam mieć pewność że jak zajdę w ciąże to nie odrzucę swojego? o tym sie nie mówi ale pewnie nie raz sie zdarzyło że ktoś wychowuje bo musi, bo tak wypada a nie z miłości...

Gość karin25
właśnie dla mnie to też jest dopiero 25 lat, a dla ludzi mnie otaczających jest to JUŻ 25 lat czyli czas na bycie matką, a już najlepiej dwójki dzieci.. a ja już jako 16 latka mówiłam że dzieci nie lubie i chce najpierw szkoły pokończyć i mieć pracę.. i sie okazuje że swoje zamiary spelniłam a dzieci nie chce dalej.

Gość polska mentalnosc
nie słuchaj debili którzy chcą ci wmówić że coś jest nie tak!!! nie każdy jest stworzony do roli matki, przecież nie zajdziesz w ciąże po to bo ktoś ci każe bo to by dopiero było chore.. potem te dziecko wychowuje sie w domu pełnym nienawiści bo matka zamiast cieszyć się z pierwszych słówek wkurwia sie że dziecko wyje... też nie mam dzieci a jestem sporo starsza niż ty tylko że mieszkam w UK i tu ludzie leją na to... każdy ma swoje zdanie a polska to polska niestety, musisz byc super mamusią bo inaczej jestes nienormalna