Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princpolo...........

chora psina czy to babeszjoza:(

Polecane posty

we wt znalazlam w mojej psince 3 kleszcze w srode byl troche osowialy w czwartek tez troche jadl i pil ale byl jakis nie swoj postanowilam isc do weta bo rok tamu piesek chorował juz na babeszjoze tym razem wet powiedział ze to to samo stwierdzil to tylko na podstawie informacji kleszcz i osowialosc psa dal mu 6zastrzykow wieczorem mala poprawa pt pies znowu chory znowu wizyta brak poprawy dzis dostal kroplowke zastrzyk i spi czy moze spotkal sie ktos z przypadkiem babeszjozy?? Ile zwierze dochodzilo do siebie? Bardzo prosze o odp

wiem ze to czesto smiertelna choroba ale mam nadzieje ze z tego wyjdzie rok temu doszedl do siebie w trzy dni tym razem trzeci dzien leczenia poprawy zero a wrecz pogorszenie

Gość skoro mialas juz
Problemy z kleszczami to czemu nie zabezpieczasz psa przed tym. Jest teraz pelno kropelek itp które wciera się w skore

caly czas dostaje kropelki na kark wet mowi ze nie ma 100 procentowej skutecznosci by uchronic psa przed kleszczami

dostaje krople caly czas na kark

Gość .......sssss
podnosze

Gość salsita
No sto procent pewności to nigdy nie ma jak z żadnym lekiem, ale jak np. dostałam od veta fiprex, to jak mi wcześniej przynosił czasem po kilkanaście kleszczy po spacerze, to potem przynosił 1-2 na tydzień, więc różnica jest i to też się przekłada oczywiście na znacznie mniejsze ryzyko choroby.

Gość tabascooo
a słyszeliście może o zawieszkach do obroży emitujących ultradźwięki? jak one działają? stosował ktoś?

Gość gość
Ja to już stosowałam wszytsko co jest na rynku. Masakra kupa kasiory w błoto jedyne co działa na mojego to fiprex. Jak ręką odjął... mam spokój z kleszczami.

Gość gość
Ja też lubię fiprexa, bo jest tani i skuteczny. Ma też łatwą aplikację. Wiele osób go poleca

Gość gość
Czy mogę nadal aplikować spotony takie jak fiprex, czy jest już za późno i mam teraz kupić obrożę?

Gość gość
Obroze nic nie daje. Fiprex jest skuteczniejszy, zreszta jak wszystkie spot-ony