Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociara...

Jak oswoić kota - POMOCY

Polecane posty

Gość kociara...

Od pół roku mieszka na naszej posesji kot. Nie wiem skąd się wziął, w pewnym momencie zauważyliśmy że śpi w komórce na narzedzia. Zaczeliśmy go dokarmiać i tak został. Ale od pół roku nie da się oswoić. Próbowałam przetrzymać jedzeniem, rozkładać jedzenie, siedzieć cierpliwie bez ruchu żeby się oswoił, próbowałam zwabić bo do domu żeby zamknąć i oswoić na siłe.... Nie da się... Kociak nie podejdzie bliżej niż na 3-4 kroki... do progu domu się nawet nie zbliży. Nie wiem już jak go oswoić a boje się ze to kocica i jak nie oswoje jej, to co zrobie z małymi? Jedynie z moim kotem się bawi - ale do domu za nim nigdy nie przyjdzie... Myslalam juz zeby jakas siatka sprobowac zlapac i na sile oswoic... jakies pomysly????

Gość diewanna
biedactwo, pewnie jest po przejściach i ma uraz do ludzi

mozna zlapac w siatke ,ale watpie czy to ja oswoi.Ale mozesz wtedy ja wysterylizowac(nie sama oczywiscie).

ja nie sadze,ze kot ma uraz.Po prostu sam sie chowal i jest nie przyzwyczajony do ludzi.

mamy w pracy mnostwo takich kotow-jak daje sie im jesc to podchodza,a jak sie nazra to robia sie strasznie dzikie;)

Gość kociara...
to ze moge wysterylizowac to wiem, ale nie zlapie w siatke i nie zaniose do weterynarza nieoswojonego kociaka. wczesniej chcialam go oswoic, i po prostu przygarnac do domu, dwa koty sa to i dla trzeciego znajdzie sie miejsce

ja swoją kotkę złapałam w taką specjalną klatkę łapkę, pożyczyłam ją od kolesia z TOZu. Może podejdź do Towarzystwa w twoim mieście, opowiedz sytuację i poproś o wypożyczenie na kilka dni. U mnie kicia się oswoiła, choć ciągle jest nieufna a mineło ponad pół roku.