Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość riverofolove

Testy. Proszę o pomoc. Stres.

Polecane posty

Gość riverofolove

Witam. W dni plodne współżyłam z chłopakiem, doszedl w srodku, prezerwatywa nie pekla (byla jedynym zabezpieczeniem). Okres spóźnia mi się juz 13 dni. W czasie dni niepłodnych mialam gwa razy infekcje/grzybice nie wiem dokładnie, przeszło mi a bałam sie isc do lekarza bo bylaby to moja pierwsza wizyta. 6 dni po dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam test wynik: negatywny, dzisiaj kolejny również negatywny. W tygodniu wybieram sie na pierwszą wizyte do ginekologa. Dodam, że od ok. 5 dni bolą mnie piersi jak na okres i kilka dni temu mialam kilkudniowe zapalenie pęcherza moczowego. Czy te wszystkie czynniki mogły wpłynąć na spoznienie okresu? Czy jest jakaś mozliwosc bycia w ciąży przy takich wynikach testów i zabezpieczenia prezerwatywą? Mam 17 lat, martwie sie okropnie, jestem w prestiżowym liceum na profilu mat-fiz mam bardzo dużo nauki... to nie pora na dziecko. Proszę o rzetelne odpowiedzi :)

Gość Skoro kochalas s ie z
zabezpieczeniem to nie masz co sie stresowac....Pewnie okres opuznia Ci sie z powodu tych infekcji i stresu. Nie schizuj:) Jak bylam w Twoim wieku tez mialam takie mysli dziwne....Ja przez 7 lat kochalam sie z narzeczonym, uzywajac prezerwatywy i ani razu nie pekla, ani razu nie 'wpadlam':D teraz kochamy sie bez zabezpieczenia i tez ciazy brak:( ale to juz inna historia.....Wiec czekaj spokojnie i sie nie stresuj, bo nie masz czym;)

Gość ania.doradca.ladeevit
Powinnaś pójść do ginekologa przede wszystkim ze względu na opisywane objawy. Wynik testu jest raczej wiarygodny. Również badanie lekarskie (usg) powinno uwidocznić zarodek, więc jeśli lekarz nic nie dostrzeże w badaniu to dodatkowo potwierdzi to wynik testu.

Gość turkusowyszafir
Hej a ja 7 maja uprawiałam petting z chłopakiem, nie seks. Petting polegał na ocieraniu penisa o moje miejsca intymne. Penis jak twierdzi chłopak był suchy, a wytrysk nastąpił długo po tym już nie w moich okolicach tylko w spodniach za pomocą ręki. Okresy mam nieregularne i nie wiem czy miałam dni płodne. Mam dziś 33 dzień cyklu a okresu ani widu ani słychu. Schizuje od 7 że jestem w ciąży. Bolały mnie , teraz prawie nie, piersi i dzisiaj zaczęło lekko podbrzusze. Ale strasznie się boję ciąży, bo 17 lat to za mało... Jest w ogóle taka opcja? Przez 2tygodniowe nerwy mogę opóźnić okres? Ile mam czekać jeszcze? Najbardziej chce wiedziec czy to ocieranie moze doprowadzic do zapłodnienia ?