Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy ludzie droodzy

kupilam telewizor LG, jak zaprogramowac kanaly pomocy

Polecane posty

kupilam telewizor lg, krok po kroku jak zrovic zeby wyswietlal kanaly, mam dekoder cyfrowego polsatu. wydaje mi sie ze wszystko podpielam a gdy daje automatyczne strojenie to szuka kanalow ale nic nie znajduje i pisze zeby sprawdzic polaczenie antenowe

Gość hmm nie mam tv
a przełączasz z anteny na satelitę?

podpielam dekoder cyfrowego polsatu do telewizora kablem hdmi, daje strojenie automatyczne kanalow, i wybieram opcje antena- tak ? bo mam do wyboru kablowke ale przeciez ja mam z anteny sygnal? czy sie myle ze cyfrowy polsat to antena?

Gość przełącz wejscie
na hdmi :) i zostaw strojenie w tym tym TV

Gość green toon
nie telewizor a dekoder w menu daj wyszukiwanie kanałów poza tym masz instrukcje napewno

czy potrzebuje jeszcze czyms podpiac tv do dekodera oprocz kabla hdmi? na drugim tv rowniez LG tez jest tylko kabel hdmi.

Gość hmm nie mam tv
na pilocie masz, poszukaj i ustaw z anteny na satelite, poczytaj trochę, chyba dobrze masz podpięte ale uzyj pilota

nic mi nie daje jak przelacze na hdmi, dalej nie znajduje kanalow. pisze zebym sprawdzila polaczenie antenowe. niczego nie zmienialam przy dekoderze i jest wpiety wydaje mi sie poprawnie

gdzie z anteny na satelite? ustawiam na hdmi tak? bo przez talen kabel podpinalam. nie rozumiem dlaczego kaze mi sprawdzic polaczenie antenowe

ok juz problem rozwiazany!

Gość gość
I jak rozwiązałaś ten problem bo mam taki sam ?

Gość gość
Krowa jedna nie mogła odpisać jak rozwiązała problem ?

Gość baba kuźwa
o ja pierdzielę, babo weź instrukcję, jak umiesz się kompem posługiwać i telefonem, to naprawdę nic trudnego. Przełącz sobie AVki i heja, na satelitę przełącz.

Gość gość
dupa nie działa

też mam ten problem. Czasem kabel wypada z dekodera i mam problem z łapaniem "sieci" Warto kupić właśnie ten kabel bo fajnie trzyma się w urządzeniu

Gość gość
Powinna być jakaś instrukcja dodana, jak kupowałem tv to tak było. Teraz te oledy są dobre, poczytaj sobie, tutaj masz fajny test telewizora takiego - http://nt.interia.pl/testy/news-test-samsung- qled-tv-q7c,nId,2381774 to już porządny fajny sprzęt

Gość vvilk
Dekoder podłączacie do TV kablem HDMI. Włączacie dekoder jego pilotem.... Potem ustawiacie w TV źródło sygnału na HDMI (przycisk oznaczony SOURCE, lub prostokąt ze strzałką). HDMI oczywiście z takim numerem, do którego podłączony jest dekoder. Wyszukiwanie kanałów trzeba robić w dekoderze za pomocą jego menu. TV ma swoje kanały, swoją antenę (kablową, lub naziemną i rzadko satelitarną) i swoją listę kanałów, a dekoder ma swoją antenę satelitarną i swoją listę kanałów. Z opisu czynności wynika, że chcecie stroić dekoder, ale TV macie ustawiony na pokazywanie obrazu z TV, a nie dekodera . W dodatku chcecie stroić dekoder, a robicie to pilotem od TV. Zatem najpierw uzyskajcie na ekranie sygnał z dekodera, a potem weźcie do ręki pilota od dekodera i nim działajcie dalej.... Niektórzy dostawcy sygnału TV (nc+, upc...) umożliwiają wyeliminowanie dekodera. W takim przypadku do specjalnego slotu w TV wkłada się tylko kartę, a antenę podłącza się wtedy bezpośrednio do TV. Oczywiście w przypadku platform satelitarnych telewizor musi być wyposażony w odbiornik satelitarny.

Gość Spine

vvik, ale sie napociles tylko niestety nic nie zakumałes. Lg ma livetv z lista kanałów. Nie ma problemu zeby odtwrzyc je za pomoca dekodera na tv tylko zeby zaciangac je do livetv na webos. Mimo ze widze dostepna cyfreplus to mam brak sygnalu z anteny... i  nic nie zaciaga

Gość Andy

Ludzie! zero myślenia, no to łopatą:

Odłącz oba urządzenia od sieci. HDMI nie lubi podłączania pod napięciem-można uszkodzić.

Połącz TV z dekoderem przewodem HDMI. Zapamiętaj do gniazda o jakim numerze wpiąłeś w TV.

Podłącz zasilanie do obu urządzeń i załącz je pilotem w razie potrzeby.

Pilotem telewizora naciśnij przycisk wyboru źródła sygnału. Z listy wybierz i potwierdź HDMI o takim numerze w jaki wpiąłeś przewód łączący z dekoderem.

Po chwili powinien pojawić się obraz i dźwięk.

Niektóre telewizory uruchamiają kreatora połączeń po pierwszym włączeniu. Skanowanie kanałów można pominąć jeśli nie macie podłączonej anteny naziemnej, kablówki lub anteny satelitarnej BEZPOŚREDNIO do TV.

Jeśli i przy tym opisie nie daliście rady a postępowanie zgodnie z instrukcją i jej zrozumienie jest zbyt skomplikowane, to zamówcie fachowca lub poproście o pomoc sąsiada (młodego).

Gość Livetv

Panowie mądralińscy, nie chodzi o podłączenie dekodera do tv tylko o zestrojenie kanałów w livetv, bo w tym jest problem