Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 101989

Telfast 180 w 39 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość 101989

Witam dziewczyny. Mam pytanie, od jakiegos czasu zmagam sie ze straszna wysypka, jestem w 39 tygodniu ciazy, niestety porobily mi sie na brzuchu rozstepy, a jakis czas temu na tych wlasnie rozstepach wyskoczylo uczulenie, wygladam jakbym wpadla w pokrzywy, wysypka strasznie swedzi, momentami jest nie do wytrzymania. Jestem w tej chwili za granica i mam pod reka lek telfast 180, w ulotce jest napisane, ze jesli lekarz zaleci to wtedy ok. Czy ktoras z was przyjmowala ten lek w ciazy? I jaki wplyw maja leki na dziecko w 39 tyg ? Rozmawialam ostatnio z kolezanka i mowila, ze w ostatni tygodniu zlapala ja angina i lekarz powiedzial, ze maluch jest na tyle rozwiniety, ze moze przyjmowac normalnie antybiotyk. Prosze o rady.

Gość 101989
bardzo mi zalezy na odpowiedzi :(

Gość Telfast to jest to co
mi kiedyś lekarz przepisywał. Mój alergolog jest profesorem i kiedy byłam w ciąży nie kazał mi niczego zażywać,zresztą będąc w ciąży nie miałam alergii-normalnie to schodze z jej powodu rok rocznie,kiedy tylko jest wiosna,ale będąc w ciąży miałam święto! zero alergii nawet po porodzie bo w połowie wiosny miałam rozwiązanie i na wszelki wypadek jakbym miała karmić lekarz nie kazał nic brać. Ja się będąc w ciąży czuam jak jakiś robot jak maszyna zero dolegliwości jakichkolwiek, jak załapałam grypę to chorowałam 6tygodni chyba antybiotyk mi nie pomagał szkodził na żołądek więc nie brałam i czułam że choćbym miała kaszleć jeszcze kolejne 6tyg to i tak wytrzymam-masakra jakaś-normalnie to wymiękam już po kilku dniach a tu taka siła nadludzka...

jednak jeśli to jest zewnętrzna dolegliwość to ja bym na twoim miejscu poszukała pomocy zewnętrznie bo telfast to działa na katar sienny ewentualnie zapalenie spojówek a skóra to juz inny rodzaj alergii. Spróbuj pić olej lniany budwigowy 5łżek stołowych lub kieliszek rano na czczo i popijaj jogurtem! Zobaczysz przejdzie ci w przeciągu kilku dni! Tak ci uzupełni nedobory podstawowego budulca komórek że będziesz jak nowa po całej kuracji i jeszcze dziecko mąrzdzejsze i zdrowsze urodzisz!

Gość 101989
u mnie niestety nie jest tak kolorowo, powoli zaczynaja mi sie robic rany od tego drapania, cos okropnego, jeszcze nigdy nic mnie tak nie swedzialo. Postanowilam, ze wezme jedna tabletke i widze roznice, swedzi jeszcze, ale da sie jakos wytrzymac. Na wtorek mam termin wiec juz tak nieduzo mi zostalo :( mam nadzieje, ze ta jedna tabletka nie zaszkodze mojej corci :(

Gość 101989
telfast 120 jest wlasnie na to o czym mowisz, telfast 180 jest na uczulenia typu pokrzywka wlasnie. Zanim po to w ogole siegnelam to sprawdzilam na co jest. Ehhh latwo nie jest :( mam nadzieje, ze nic nie narobila ta tabletka :( a moze wiesz jak to jest na koniec ciazy ? moja kolezanka miala angine i lekarz przepisal jej normalnie leki, ponoc w ostatnim tygodniu nie jest to szkodliwe dla maluszka, szukalam cos w necie, ale nic nie widze, zadnych potwierdzajacych informacji :(

Wiem co to jest bo brałam już wszystkie leki świata i wiem co pisza a co jest przezemnie osobiście zweryfikowane znam sie tez na medycynie równiez na tej naturalnej Jak coś polecam to jest to skuteczne Piszesz że masz rany tymbardziej powinnaś sięgnąć po ten olej tez kiedyś po niego sięgnełam miałam wówczas krwawiące pęcherze

Tyle że ja nie mogłam się w tym stanie pozbyc alergenu który mnie uczulał! Który lek w takiej sytuacji by mii pomógł jak myślisz?

Żaden! Każdy szanujący się lekarz najpierw kazałby wyeliminować alergen a potem leczyłby się maściami sterydowymi A ja miałam stały kontakt z alergenem krwawiące pęcherze i zdrowiałam z godziny na godzinę aż do całkowitego uporania się z problemem! Nigdy nie powrócił!

Gość 101989
up

Jeśli chodzi o oficjalną wiedze którą lekarze są w stanie ci powierzyć w trakcie Twoich konsultacji nimi,o uwierz mi opierajac się wyłącznie na niej traisz bardzo wiele! Trzeba czasami jak w matematyce samemu policzyć i przeanalizować trzeba zobaczyć skąd się biorą pewne rzeczy jaki jest ich mechanizm działania i samemu to zrozumieć. Nie można tylko biernie,ślepo ufając innym,poddawać się działaniu różnych leków.

Gość 101989
ja rozumiem, ok, tylko, ze to co ja mam spotyka jedna na 200 kobiet, tak powiedziala mi polozna i kazala pic wapno i smarowac olejkiem, ale to nic nie pomagalo, mialam w domu masc, ale stosowanie jej tez nic nie dalo. Nie mam uczulenia na zadne proszki i inne rzeczy tego typu, pokrzywka wystepuje w miejscu rozstepow.wyskoczyla od naglego rozciagania skory :( a to ciezko wyeliminowac. Ponoc przechodzi zaraz po urodzeniu.

Podbijam Ci temat:) Kobieta w ciąży raczej intuicyjnie działa i raczej nie chce zaszkodzić swojemu dziecku więc trzyma się na dystans od wszystkiego co ma tak skąplikowaną nazwę,,telfast" ;)

Nie pomogło a powiedz mi czym sie żywisz i zaraz będzie wynik

Wszystko co się dzieje ma swoją przyczynę! Nie ma także coś się przytrafia co 220 czy 1650 razy na 200000 To jakieś mydlenie oczu statystykami żeby odwrócić uwagę od powodu takiego stanu rzeczy i niewiedzy naturalnie

Gość 101989
up

No położna potraktowała cię standardowo według pewnego shematu pewnie lekarz podobnie by zrobił w przypadku twojego stanu

Moja mama miała testy alergologiczne i miała 10/10 uczulenie na nikiel. Mój profesor powiedział że z tego się nie wychodzi i na to nie da się odczulić pacjenta

Może ty też załapałąś takie uczulenie ono właśnie tak się objawia! Oczywiście moja mama już nie jest chora:) piła olej Jednak nie lekarz jej to zlecił wiadomo

Generalnie farmakologicznie jest to alergia nie do wyleczenia można ją zaleczać stosując naogół leki sterydowe. Nikiel masz we wszystkim nie da się go wyeliminowac bo jest on pierwiastkiem występującym w pokarmach No ale przy niedoborach omega3 naturalnie staje sie intruzem nr1 i powoduje klasyczne objawy które opisujesz sobie w tym topiku

Generalnie można na owej alergi nieźle zarobić i wydoić kieszeń chorego pacjenta zwłaszcza takiego który nie wie nic i bezgranicznie ufa swojemu lekarzowi:D

Gość sawidomka
Wysypka na wskuek rozciągnięcia skóry, bo w miejscach rozstępów? Kto to pisze? 17latka? Wyczuwam naiwność . To że jest w miejscach rozstępów to chyba logiczne. W końcu w tych miejscach jest cieńsza skóra! Masakra! Co ma piernik do wiatraka? Masz uczulenie na cokolwiek i powinaś poszukac przyczyny a nie wapno i innne duperele! Szok!

He he he he he Najlepiej lekarza zapytać o przyczyny:Dxd Zanieczyszczenia itp. zdawkowa odp. w końcu to nie wykład tylko wizyta lekarska;) A na wieść o tym że czytasz na ten temat w internecie - riposta: Lepiej tego nie robić! He he jeszcze możńa by się czegoś cennego dowiedzieć;)