Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania2230

3 letnie dziecko a rozstanie rodziców co mówic???

Polecane posty

Gość ania2230

Rozwodzimy się z mężem , mój synek od miesiaca ma 3 latka, mąż miesiąc temu sie od nas wyprowadził, mieszkamy za granicą, w tej sytuacji wracam do polski,już na 22.05 mam bilet, od 4 dni organizuje przeprowadzke,Mój synek nie wie co sie dzieje, ale ponieważ jeszcze bardzo mało mówi, o nic nie pyta.Dotychczas mówiłam mu ze tata jest w pracy dłużej niż zwykle( bo pracuje na noce a w dzien zawsze spał)Chyba to był błąd, bo dziecko zaczyna cos wyczuwac.Co ja mam zrobić, czy taki 3 latek cokolwiek zrozumie, co ja mam mu powiedziec? czy jest to odpowiedni moment by powiedziec mu prawde? czy wrócic do polski i nadal kłamac ze tata ciężko pracuje a my musimy tu teraz mieszkac.Prosze, naprawde nie wiem co mam zrobic, nie kontaktowałam sie jeszcze z zadnym psychologiem, spróbuje dopiero w polsce, ale naprawde nie mam pojecia czy tak małe dziecko potrzebuje szczerej prawdy> prosze o pomoc, za 3 dni wyjezdzamy...

Gość jh,,j,kjm,
jak mu powiesz, że tatuś już z wami nie mieszka, ale będzie go często odwiedzał i wkrótce przyjdzie się z nim pobawić na pewno zrozumie. takie dzieci rozumieją zanim zaczną cokolwiek mowić dlaczego się rozwodzicie?

Gość ania2230
Rozwodzimy się bo mąż okazał się gejem i znalazł sobie jakiegoś faceta.

Gość Jolansia
Mówić jeśli zapyta, to po pierwsze. Zdania krótkie i konkretne po drugie. Tata został a my wyjeżdżamy, praca. Ale to nie jest najważniejsze. Dziecko takie rozstania traktuje bardzo osobiście, oskarża siebie. Dlatego trzeba na każdym kroku Je zapewniać że tata kocha, nie zapomina, tęskni i jeśli tylko będzie mógł to do Niego przyjedzie. Myślę że na rok/dwa wystarczy.

Gość ania2230
powyżej podszywacz:) Nie rozwodzimy sie bo mąż jest gejem:) Rozwodzimy sie bo po wielkiej kłótni powiedzial ze nie chce byc ze mną, potem sie wyprowadzil, czekalam kilka tygodni, liczylam że to złość, bywało tak, ale on wyprowadzil sie do matki, brata i bratowej i nic nie próbował naprawic, podjelam decyzje ze wracam z dzieckiem do polski,Nie on go nie bedzie odwiedzal bo on zostaje tu w anglii a my w srode juz do polski

Gość kiki i koko
powód bardzo dziecinny a skutki mogą być powazne,bym prubowala ratować związek,rozmiawiac za wszelka cene i nie unosic sie honorem,czasami warto dla dziecka

Gość kiki i koko
chyba probować,sama juz nie wiem jak sie pisze

prawdę powiedzieć nie okłamuj go bo będzie mieć żal że był oszukiwany a co na wasz powrót do polski mąż ?