Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kmikjukm

Boi się odgłosu kaszlu i smarkania :/

Polecane posty

Gość kmikjukm

Mój 14miesięczny synek odkąd pamiętam boi się odgłosu kaszlu lub smarkania :( Myślałam, że z czasem mu to minie i się przyzwyczai, tymczasem nic z tego. Jest to trochę kłopotliwe szczególnie kiedy jedziemy np. autobusem i ktoś zakaszle, syn natychmiast reaguje, spojrzy skąd dobiega odgłos i płacze. Trzeba go od razu zagadywać, odwrócić uwagę aby się nie rozpłakał? Co ciekawe innych głośnych dźwięków się nie boi, odkurzacz lubi. Wasze dzieci też tak miały??? Zaczynam się trochę martwić :(

Gość kmikjukm
up

Gość edcfv
Naprawdę nie ma tu nikogo, kogo dziecko mało się lub boi odgłosu kaszlu?

no niestety nie umiem pomóc. moja siostrzenica tak sie boi płaczu dzieci. też myśleli że jej przejdzie. tymczasem ona ma już 21 miesięcy i jak jakieś dziecko zacznie płakać to wpada w panikę. też płacze, krzyczy aż jej sie ręce trzęsą... jest to uciążliwe ale nikt z nas jeszcze nie znalazł na to rady.

Gość buuu uuu u
Moja cora tak ma. Za 3 tygodnie będzie miała rok, ale na szczęście pomału jej to przychodzi. Dalej boi się tylko jak kaszel/kicha ktoś obcy, jak jesteśmy poza domem, bo wcześniej to i w domu był płacz :/ Mam nadzieję, że z czasem całkiem to naszym dzieciakom minie :)

Gość moj dwumiesieczniak
Wzdryga sie jak ktos kichnie lub kaszlnie,a jak spi to odruch moro gwarantowany,ale on malutki jest,wiec nic tobie nie poradze. Ja czekam, ze wyrosni z tego.

Gość kmikjukm
buuu uuu u, u nas około roku też był taki dłuższy moment, kiedy syn przestał się bać kaszlu czy smarkania domowników, zwracał uwagę, ale wydawało się, że już przestał płakać, uśmiechał się, dawał się bez problemu zagadać. Teraz to nasiliło się i jest jak wcześniej, znowu się boi :( Dobrze, że też tak niektóre z Was mają, bo zaczęłam się poważnie tym niepokoić. A że płacze jak drugie dziecko płacze, to też mamy. Nazywam to solidaryzowaniem się ;) Mój syn płacze do towarzystwa :D

Gość ololikoklo
up

Gość moja płakała jak ktos kichnął
Więc zaczęliśmy się z nią bawić - na przemian z mężem udawaliśmy, że kichamy ("apsik" najpierw mówione cichutko, później normalnym głosem, dopiero później głośno) po czym razem z mężem śmialiśmy się i biliśmy brawo. Patrzyła na nas zdziwiona, ale nie płakała podczas tych naszych zabaw (wtedy byśmy przestali). Po kilku dniach już nie płakała na odgłos kichania, a teraz jak ktoś kichnie to się śmieje ;).

Gość mnj
up

Gość gość
To jest objaw mało znanej w POlsce choroby, nazwywa się MIZOFONIA. Nie mija z wiekiem, wręcz przeciwnie.. Nie ma na nią sposobu.

Gość gość
Dzieci mają różne fazy. To nie jest jakieś bardzo dziwne. Mój np. panikuje jak ma dotknąć gumowego jeżowca.

Gość 123

Moja córcia ma 5 miesięcy i też się boji odgłosu kaszlu i kichania ,chrapania , ja dla tego swojemu narzeczonemu kupiłam dentosept od chrapania i przestał chrapać i jest dobrze nie boji się ale co naj gorsze to jak ktoś kaszlnie lub kichnie to się zrywa ze snów i płacze co z tym zrobić pomocy jestem 1 raz mamą w październiku będę miała 19lat i nie wiem co zrobić 😞😞

Gość 123
Przed chwilą, Gość 123 napisał:

Moja córcia ma 5 miesięcy i też się boji odgłosu kaszlu i kichania ,chrapania , ja dla tego swojemu narzeczonemu kupiłam dentosept od chrapania i przestał chrapać i jest dobrze nie boji się ale co naj gorsze to jak ktoś kaszlnie lub kichnie to się zrywa ze snów i płacze co z tym zrobić pomocy jestem 1 raz mamą w październiku będę miała 19lat i nie wiem co zrobić 😞😞 jak płacze to i ja płaczę