Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdef owu

kiedy owu ?

Polecane posty

Gość abcdef owu

temp mierzona o godz 7:00 2. 07.05. - 36,6 (07.05) 3. 08.05. - 36,5 4. 09.05. - 36,5 5. 10.05. - 36,6 6. 11.05. - 36,6 7. 12.05. - 36,3 8. 13.05. - 36,3 9. 14.05. - 36,3 10. 15.05. - 36,5 11. 16.05. - 36,2 12. 17.05. - 36,1 13. 18.05. - 36,4 14. 19.05. - 37,0 (dzień wcześniej pity alkohol) temp mierzona o 9:00 15. 19.05. - 36,5 (dziś) od soboty miałam śluz płodny, więc sama już nie wiem co z tą owu, szyjkę miałam otwartą wczoraj i dziś, nie wiem jak w sb i pt, nie sprawdzałam

Gość abcdef owu
cykle mam zwykle 29dniowe, ale od dwóch cykli biorę metforminę.

Gość abcdef owu
wiem, że temp nie kłamie, ale moim zdaniem owulacja może mieć miejsce dziś, okaże się przy miesiączce, wychodzi, że mój cykl będzie miał dł 26 dni, skoro miesiączka następuje 14 dni po owu.

Gość abcdf owu
Ale co jest nie tak?

nie ma co w ogóle patrzeć na cykl, bez termometru który pokazuje wyniki do 2 miejsc po przecinku.

Gość abcdef owu
ale to chyba przeciez nie chodzi o dwa miejsca po przecinku, tylko o jedno? czy się mylę ?

Gość abcdef owu
teraz już moja szyjka jest zamknięta i twarda, a rano była miękka i otwarta, czy to może świadczyć o tym, że owulacja wystąpiła? czy zmiana szyjki macicy na miekką oznacza, że owulacja jest ?

1. co do owulacji nigdy nie możemy powiedzieć że 100% nastąpiła w tym dniu!! ale około 1. uwaga co do temperatury słuszna mierzymy do dwóch miejsc po przecinku i zaokrąglamy do ,05! z tych temperatur na razie nie ma zwyżki temperature z dnia 14 nie bierzemy pod uwagę - jest zakłócona 2. zmiana w szyjce na twardą jest oznaka, że do owulacji doszło i zamyka nam się 3.co do powiązania śluzu i owulacji to owulacja przeważnie wystepuje w dniu szczytu, ale może 3 dni przed lub po dniu szczytu. jeżeli nie starasz sie o poczęcie to trzeba dalej czekać

Gość abcdef owu
dziś jest 36,5, 16 dc, sluz już kremowy, szyjka zamknięta

Gość abcdef owu
no i już samo to, że wcześniej owulacji u mnie nie było, zaczęłam leczenie i pierwszy raz w życiu wyczułam u siebie otwartą szyjkę w ndz rano, w sb jej nie sprawdzałam, wczoraj rano wciąż była miękka, a wieczorem już zamknięta

Gość abcdef owu
czyli temp mierzona o godz 7:00 2. 07.05. - 36,6 (07.05) 3. 08.05. - 36,5 4. 09.05. - 36,5 5. 10.05. - 36,6 6. 11.05. - 36,6 7. 12.05. - 36,3 8. 13.05. - 36,3 9. 14.05. - 36,3 10. 15.05. - 36,5 11. 16.05. - 36,2 12. 17.05. - 36,1 13. 18.05. - 36,4 14. 19.05. - 37,0 (dzień wcześniej pity alkohol) temp mierzona o 9:00 15. 19.05. - 36,5 16. 19.05. - 36,5

Gość marryjuana
Dziewczyny, zadam pytanie, może dość naiwne, ale zaczynam się interesować pomiarem temperatur i generalnie obserwacją swojego ciała, bo bardzo chciałabym zajść w ciążę. JAK Wy sprawdzacie, czy szyjka jest zamknięta, czy otwarta...? I jeszcze jedno. Mam bardzo nieregularny tryb życia, pracuję na zmianę - za dnia i w nocy, zmienne godziny, brak stałych godzin posiłków, o śnie nie wspominając, opcję "zmęczenie" na tym wykresie musiałabym chyba zaznaczać codziennie. Czy mierzenie temperatury ma u mnie jakikolwiek sens?

Gość abcdef owu
ja myślałam, że nie umiem rozpoznawać kiedy szyjka jest miękka, a kiedy twarda, dopóki nie zaczęłam się leczyć, bo ZAWSZE wcześniej szyjka była twarda i zamknięta gdyż nie miałam owulacji, a teraz, pierwszy raz w zyciu była mięciutka, otwarta, ogromna różnica - moim zdaniem, nie mogłabym jej nie zauważyć.

SZYJKA za pierwszym razem w czasie okołoowulacyjnym mozna mieć mega trudności w wychwyceniu szyjki, bo jest ona wysoko i ciezko dosiegnąc. Po drugie jest miekka wiec ciezej odroznic od scian pochwy. Jak beda trudnosci to probować w fazie III, przed miesiaczka wtedy szyjka jest nisko i twarda. Bedzie rowniez porownanie. Nie badamy zaraz po wstaniu, gdyż miesnie podtrzymujące macicę kurczą sie i szyjka jest wyzej. bada się max. 2 razy, aby nie zakłócić objawów zewnetrznych szyjka nie znajduje sie na sammym koncu, pierwsze jest szyjka a póżniej zakończenie pochwy. w pozycji w której dobrze ją dosięgnąć, np. na stojaco z jedną noga podpartą. Uważaj na higienie i paznokcie - sa tam delikatne i bardzo ukrwione miejsca.

TEMPERATURA: przy pracy na zmiany: mierz temperaturę zaraz po przebudzeniu z najdłuższego snu! możesz mierzyć też w 2/3 róznych porach i zobaczyć co z nich wychodzi np. przed pójściem spać, po obudzeniu sie z najdłuższego snu, jakaś inna pora Musisz spróbować Ogólne: - mierzymy z dokładnościa do 0,05 stopnia - jeżeli mierzysz w ustach to pamiętaj aby mierzyć w tym samym miejscu i z zamkniętą buzią! temperatura w poszczególnych cześciach jamy ustnej różni się o kilka dzisiętnych stopni!! Jak staracie się o dzidzie to obraz śluzu bedzie zakłócony pozostałościa nasienia. Pozostałość nasienia wyglądem przypomina śluz płodny i daje odczucie mokrości