Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie girl

Jak przerwać tę beznadziejną sytuację???????

Polecane posty

Mam 24 lata. Nie mam pracy. Rzuciłam studia. Jeszcze 2 lata temu studiowałam i pracowałam, byłam pełną życia dziewczyną. Teraz czuję jakbym sięgnęła dna. Codziennie mówię sobie , że to zmienię, a znowu nie robię nic. Mama daje mi kase na życie , ale mam wyrzuty sumienia, że biorę od niej pieniądze. Nie potrafię przerwać tej sytuacji, która prowadzi mnie na dno.

Gość gfgfhj
a prace czemu rzucilas?

To był czas kiedy pisałam licencjat. Wybrałam jednak- wymyśliłam sobie zabójczo trudny temat i na nim poległam i przerwałam pisanie. Pracę rzuciłam bo miałam jej dość- nie była związana z moim kierunkiem studiów, a innej nie mogłam znaleźć. Teraz jestem załamana. Nie mam celu w życiu i czuję , że na wszystko już za późno. W moim wieku już powinnam byc po studiach. Nie mam nic. Siedze sama w pokoju dzień w dzień. Mieszkam z koleżankami, które się realizują w życiu. Nie mamy wspólnych tematów.

Gość Dziewczyno opanuj się !
Ja mam 32 lata, od 2,5 roku wychowuje sama dzieci, jestem po rozwodzie, mieszkam za granica bez rodziny i chodzę do szkoły żeby zdobyć tu zawód bo mój z Polski się nie liczy. Ja mogłam powiedzieć ze jestem za stara a ty ???? Bierz dupę w troki i szukaj pomocy w Twojej depresji i będzie dobrze .

Gość rimbaude3e3
do taka sobie girl ,jesli studia były takie,ktore cie nie interesowały to pomysl,ze moze dobrze zrobiłas NAJLEPIEJ ISC GDZIES DO PRACY,mozesz studiowac zaocznie pomysl sobie co ja mam zrobic,mam 32 lata,przerwałam w wieku 27 lat studia,bo zaszłam w ciaze,ale z drugiej stronej nie załuje,robilam studia ,ktore mnie nie interesowały,nie chciaałabym byc nauczycielka przedszkola,mam dusze artystki,dzieci prawie mam odchowane:)maz mowi,ze mam teraz zaczac myslec o tym zeby sie realizowac,pracowałam jednak i nie załuje,praca wiecej uczy człowieka nieraz niz niejedne studia i szkoły,studia zawsze mozesz zaocznie zrobic jakies.Pomysl,sa tez kursy,teraz nawet urzedy pracy sponsoruja kursy,nawet nie wiem czy bezrobotni do 25 roku zycia nie maja jakiegos pierwzenstwa w kursach,nawet sama mozesz sobie wybrac kurs jaki chcesz, a urzad pracy powinien ci pomoc finansowo ,idz do UP i sie dowiedz!!

Gość rimbaude3e3
do nicka " dziewczyno opanuj sie" odezwij sie do mnie:)jestem w podobnej sytuacji co Ty moj mail renata.trzynastka@o2.pl

Teraz po dwóch latach przerwy nawet gdybym chciała wrócić na studia to według procedur- mimo że mam już zaliczone 3 lata studiów( absolutorium też mam) to muszę powtarzać trzeci rok. Nie wykorzystałam tych dwóch lat kiedy mogłam oddać pracę licencjacką, więc trzeba wznawiać studia. Jestem samotna i na dodatek jestem nieszczęśliwie zakochana od 8 miesięcy. Wiem, że ludzie mają gorsze problemy jednak ja nie potrafię wziąć się za siebie.

Gość rimbaude3e3
pamietaj,ze nawet ludzie po studiach(szczegolnie dziennych),maja wiedze tylko teoretyczna,niesttety studia w Polsce,oderwane sa od rzeczywistosci,tak naprawde wiekszosci,rzeczy i tak człowiek dopiero sie uczy w pracy!!!pamietaj o kursach,o urzedzie pracy,jak masz jakies znajomosci to wykorzystaj je

katastrofa że musisz 3 rok powtarzać... Siedzisz w domu nic nie robisz, wiec korona Ci z głowy nie spadnie jak pochodzisz na uczelnie, materiał znasz, więc w czym problem?

Problem w tym, że ucieka czas , a ja mimo że wiem, że powinnam wziąć się za siebie to nie mogę. Mam depresję chyba. Nie mam motywacji.

Gość maria mckee
kupoholiczka co tu i tam jeszcze kupic???????tę beznadziejną sytuację kupowaia przerwac co potem ???????

Gość maria mckee
kupic loda ale(ALE)LIZAC POWOLIC

Gość Dziewczyno opanuj się
"Rimbaude " wysłałam maila ;)

Gość rimbaude
do dziewczyno opanuj sie renata.trzynastka@o2.pl moze napisałąm z błędem wyzej bo napisał p l a ma być pl koncowka wiec mail nie doszedł wyslij jeszcze ra na renata.trzynastka@o2.pl

Gość rimbaude
nie wiem czemu tutaj robi pl ze spacją ma byc z pl razem bez spacji

Gość rimbaude
renata.trzynastka@o2.pl

Gość rimbaude
pl połączone nie ze spacją! qqrwa jak pisze cały adres robi kafeteria sama spację miedzy p l a ma byc pl!!!