Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WarsSawa 1981

Zapisać synka z astmą do przedszkola ?

Polecane posty

Gość WarsSawa 1981

Jest tu dużo mam to może pomożecie. Syn ma od 16 miesiąca życia zdiagnozowaną astmę wczesnodziecięcą, to już rok. Choroba wiadomo, opisywać chyba nie muszę. I mam dylemat - chcemy go poslać do przedszkola, ale oni nie chcą podawać w razie czego leków - co zrobić nie mowic ze jest chory? beda za kazdym razem przy ataku wolac karetkę - lekow nie weżmie sobie sam w razie ataku przeciez, a ja bede w pracy,..

Gość dr. habilitowany
Pisze się upoważnienie i muszą podać.

Gość rororotktktk
ale opiekunki w przedszkolach nie są pielęgniarkami - nie są więc do tego przygotowane, w razie tragedii, wina będzie zrzucona na nią. myślę, że nie da nic upoważnienie..

Gość WarsSawa 1981
wrrrrr kafe shit

Gość kłembesz
a czym się ta astma różni od astmy w wyniku alergii?

Gość moj 4 letni
tez ma astme i alergie wziewna;(( poslalam go do przedszkola jako 3,5latka. Panie lekow nie podaja ale maja opis od alergologa co maja robic gdyby dziecku jednak cos sie przytrafilo.

Gość moj 4 letni
tez ma astme i alergie wziewna;(( poslalam go do przedszkola jako 3,5latka. Panie lekow nie podaja ale maja opis od alergologa co maja robic gdyby dziecku jednak cos sie przytrafilo.

Gość moj 4 letni
musisz sie tez liczyc ze bedzie ci wszystkie przeziebienia lapal. Moj jest jak zlamane drzewo wszystko na nie wlezie. Wystarczy ze przyjda dzieciaki z katarem do kolan i ten odrazu chory. Moj jest na lekach, ktore powolutku zaczynaja przynosci efekt(chcoc nie chce zapeszac).

Gość WarsSawa 1981
nie widac nic....

Gość adksss
Zapisać. Ale zrobić rekonesans. W niektórych przedszkolach są jeszcze wykładziny dywanowe i rozkładanie leżaków. Mojego z powodu leżaków musiałam odbierać wcześniej, zaraz po obiedzie, inaczej duszność murowana. Co do leków, miał dobrze kontrolowaną astmę lekami właśnie i nigdy nie zaszła potrzeba podawania leków w przedszkolu. Jeżeli dziecko będzie miało atak duszności przedszkole powiadomi ciebie i/lub wezwie pogotowie. To chyba naturalne, że w razie choroby rodzic zwalnia się z pracy i przyjeżdża do dziecka.

Gość minipizza
mój brat miał w dzieciństwie bardzo ostrą astmę, nie raz dosłownie ciągnęłam go z podwórka do domu bo miał tak silny atak. ja bym nie zapisała, poczekaj jeszcze rok, zobaczysz jak to się rozwinie. takie dziecko jednak musi być po stałą opieką jednej osoby, a w przedszkolu, dzieci wyjdą na plac zabaw, mały zacznie się dusić, upadnie i nie wiadomo czy opiekunka tak szybko zauważy.

Gość moj 4letni
do minipizza a ile ten twoj brat mial lat jak go ciagnelas do domu? i ile ma teraz?

Nie mówić nic o chorobie dziecka jest strasznie nieodpowiedzialne! Tylko możesz swoje dziecko skrzywdzić :o Przedszkole - TAK.Ale poszukać takiego gdzie jest pielęgniarka i gdzie podadzą dziecku leki.