Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemciekawaopinii

CZY WŁAŚCICIEL MIAŁ PRAWO WEJŚĆ DO MIESZKANIA?

Polecane posty

Gość jestemciekawaopinii

wynajmowalismy z chlopakiem mieszkanie, wlasciciel przebywal za granica, czasem spoznialismy sie z platnosciami, ale koniec koncow zawsze bylo zaplacone a on nie robil z tego powodu problemow. teraz, tj 9ego maja mielismy mu wyslac kolejną rate za mieszkanhie, ja lezalam chora w domu, bralam antybiotyk, nie jadlam nic, nie moglam sie podniesc w tym czasie moj chlopak byl w pracy, mial wrocic ok 20 i mielismy zrobic mu przelew.... okolo godziny 17 slysze dzwonek do drzwi, ale nas prawie nikt niezapowiedzianie nie odwiedzal, poza tym czulam sie tak zle, ze nie moglam sie podniesc.. tv mialam wlaczone i lezalam pol przytomna w lozku.. nagle slysze, ze zamek w drzwiach sie przekręca , pomyslalam, ze to chlopak wrocil wczesniej, ale nie bardzo chcialo mi sie w to wierzyc, po co by dzwonil jak mial klucze i wiedzial, ze z lozka nie schodze.. zakrylam sie koldra( bylam naga calkowicie i udawalam , ze spie) nie chcac widziec kto kto wszedl... nagle wlasciciel rzuca krotkie " buu" i mowi, ze mam wstac i sie wynosic... ponoc w nocy byla u nas straz i policja, bo byla impreza... co bylo bzdura, bo ja chora, a moj padl szybko spac po pracy... kazal mi sie ubrac i wyjsc ...mowie mu, ze jest6em chora itd, ze moj chlopak w pracy jest, ze rozladowal mu sie tel i nie mam jak do niego zadzwonic... mowil,zebym sobie wzięla najpotrzebniejsze rzeczy i ze mam wrocic z chlopakiem ok 21 po jego najpotrzebniejsze rzeczy a reszte wezmiemy nazajutrz... wyszlam i zadzownilam do kolezanki...siedzialam z nia niedalko bloku i patrzylam czy moj nie wraca....musial zostac dluzej i o 22 dopiero sie zjawil.. wlascieil zdazyl juz wymienic zamki.. ja mu mowie, ze przeciez nie moja wina, ze musial dluzej pracowac itd.. koniec koncow pozwolil nam zostac tam ostatnia noc a na 2 dzien byl juz o 8 rano i musielismy sie spakowac i wyjsc.... bylo troche zniszczen, ale zabral cala kaucje 1000zl, przywlaszczyl sobie nasza mikrofale nowa, szafe i jeszcze chcial 200zl, bo inaczej pojdzie do rodzicow mojego lub do pracy... a przeciez moj ma prawie 24 lata jest dorosly wiec co rodzice maja do tego??? moja pytanie brzmi, czy on mial prawo wejsc do mieszkania bez uprzedzenia, skoro to nie chodzilo o pieniadze i zalegly czynsz? wszedl bo mowil, ze slyszal tv...a nikt nie otwieral...no i co ??? zastal mnie naga w lozku, bylo mi bardzo wstyd i byla to niekomfortowa sytuacja.. mial prawo?

Gość jestemciekawaopinii
??

Gość znowu 10 osob pisze...........
chora jestes i nago leżysz? pachnie patologią :O a CZY WŁAŚCICIEL MA PRAWO WEJŚĆ DO SWOJEGO MIESZKANIA? to sobie odpowiedz sama : czy ty masz prawo wejsc do swojego samochodu? czy masz prawo nosic swoje majtki? jesli tak to odpowiedz jest chyba jasna. poza tym skoro nie placicislie w terminie to moglby was nawet znienacka eksmitować ;)

Gość roleks
i bardzo dobrze ! miałaś farta, że nie wyleciałaś nago na ulicę

Gość jestemciekawaopinii
jesli bylo opoznienie pare dni to nigdy nie robil probolemu i sam powiedzial, ze nie chodzilo o pioeniadze. jasne,ze mogl wejsc do mieszkania, ale moze najpierw pasowalo sie umowic, zadzownic, prawda? tak, lezalam nago,bo przy temperatureze 40 stopni wlasna skora mnie parzyla. i nie mialo to nic wspolnego z patologia. moim zdaniem powinien sie umowic z nami a nie tak wpasc. i powtarzam nie chodzilo o pieniadze tylko o rzekoma impreze, ktora u nas byla, a to nieprawda...

Gość jestemciekawaopinii
a do swoich majtek czasem prawa nie mam. mój chłopak w nich chodzi, mądralo

Gość jestemciekawaopinii
to wyobraz sobie, ze np masz mily wieczor z chlopakiem, kochacie sie a tu wpada Ci wllasciciel do mieszkania , bo dowiedzial sie o jakiejs patologicznej imprezie co nie bylo prawda/// troche obiektywizmu

Gość yyyKafeKrytykant
przeciez czlowiek jak ma goraczke to mu zimno :D poza tym co to za problem zrobic zlecenie stale przelewu?

Gość jestemciekawaopinii
podszywom dziekuje ;)

Gość vdsgdvxvx
ja pierdole co za pustak! nie splaca w terminie, nie odbiera pewnie telefonow, drzwi i udaje ze spi, na zbity pysk bym cie wyrzucil!!

Gość jestemciekawaopinii
matko swieta. cala kafeteria :D mialam goraczke niezwiazana z grypa, tylko choruje ciezko obecnie, raz mam drgawki, dreszcze, raz mi goraco i musze robic sobie oklady na czolo . i nie czepiajcie sie o pieniadze, bo pisze do WAS, ze przyjechal i mowil, ze nie chodzi o to, ze 2 czy 3 razy zamiast 9ego przyszedl przelew 14.. matko ..

Gość GretaBarboo
mieliście umowę? to przeczytaj w niej o warunkach wypowiedzenia najmu. A jeśli nie, to tym lepiej. Zasuwacie do Urzędu Skarbowego i uprzejmie donosicie o nieopodatkowanym dochodzie tego pana. Nie dość, że dostanie do zapłaty podatek za cały czas najmu w wysokości 75% to jeszcze grzywnę mu wlepią

Gość jestemciekawaopinii
mój chłopak akurat rozwoził dziwki do burdelu i zabrał moje ciuchy bym nie uciekła z domu :(

Gość jestemciekawaopinii
2 razy zamiast 9 ego przelew poszedl 14ego, bo zmienilismy prace. on o tym zostal powiadomiony, kontakt byl staly mailowy i telefoniczny, a wy jedno i to samo w kolko :D pisze, ze nie chodzilo o kase tylko o rzekoma impreze. radze nauczyc sie czytac

Gość yyyKafeKrytykant
to, ze zastal cie naga to jest twoj problem, nie jego

Gość jestemciekawaopinii
w umowie bylo napisane, ze mozemy zrezygnowac i on tez z miesieczynym wyprzedzeniem, ale w sytuacji gdy zaklocamy cisze sasiadom to od kopa moze nas wyrzucic. a pisze przeciez, ze to byla urojona impreza. bo ja spalam chora, moj tez szybko sie polozyl, nawet tv nie wlaczalismy. mielismy staly konbtakt z nim

Gość fionnkaeee
miał, nie miał, jakie to ma teraz znaczenie?

Gość yyyKafeKrytykant
nastepnym razem radze nie robic takich wielkich i glosnych imprez: nie bedziesz tak bardzo potem chorowac i nikt nie bedzie mial do was pretensji o halas

Gość jestemciekawaopinii
czy ja gadam z debilami? pisze, ze o9n podal za powod tego, ze nas wyrzuca, ze w nocuy byla ponoc mega impreza, straz, policja a my nie otwieralismy. a to jest SCIEMA. moja choroba nie ma nic wspolnego z imprezami i jej odchorowaniem. zegnam

Gość Tak Greto?
Tylko że właściciel powie, że on nie brał od was ani grosza, oddał wam mieszkanie za darmo i w sumie się wyłga. I dobrze, bo w przeciwnym wypadku wam również grozi odpowiedzialność za oszukiwanie fiskusa.

Gość GretaBarboo
to niech to udowodni, notatką ze zdarzenia z policji. Normalnie możecie dziada do sądu podać

Gość yyyKafeKrytykant
pewnie nic nie pamietasz i dlatego wydaje ci sie, ze to SCIEMA :D

Gość jestemciekawaopinii
jak moge nie pamietac tego, ze mam zalecenie lezec w lozku i nie wychodzic? moj wracal, robil mi kolacje i szlismy spac. nie chcialo mi sie juz z nim klocic o ta impreze bo to byla sciema...mamy na umowie, ile mu placilismy, ile wzial kaucji i inne takie. ale jak tylko wpadl do mieszkania i kazal nam sie wynosic to kazal potargac umowe.

Gość roleks
'wynajmujący' zawsze ryzykuje , że 'najemca' zaleje mieszkanie, wybrudzi ściany i porysuje podłogi więc ZAWSZE należy spisać 'mądrą umowę' , która ustala reguły działania obu stron, gdy zaufanie 'wynajmującego' zostało nadszarpnięte przez 'najemcę' z kilku powodów to jedyne rozwiązanie, wyrzucić najemcę na pysk nawet w środku nocy, jeżeli nie dostosował się do warunków UMOWY NAJMU

"kazał potargać umowe" :D a wy uslużnie to zrobiliście.... marna prowokacja.. 1/10

Gość GretaBarboo
taaa, a Policja Skarbowa to debile i uwierzą kolesiowi z mieszkaniem? Sprawdzą wpływy na rachunek i pozamiatane. Oni bardzo poważnie traktują takie donosy; w końcu dna dziury budżetowej nie widać. I jeszcze co do policji. Nawet gdyby rzekomo była impreza i nie otworzono by im drzwi, to ślad po takiej interwencji MUSI być w notatce policyjnej. Właściciel, podobnie jak wynajmujący ma nie tylko prawa, ale i obowiązki.

Gość GretaBarboo
prowo nie prowo. Każda ze stron takiej umowy ma pewne prawa.

Gość roleks
a poza tym namawiam aby z 'dziadami' bez grosza nigdy żadnej umowy nie podpisywać , dziad to dziad i dziadem zostanie z gołą duupą pod kołdrą

Gość jestemciekawaopinii
sram kupą :(