Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalie23094

Problem z rodzicami.

Polecane posty

Gość Natalie23094

Echh więc zacznę od początku moja matka z ojczymem są za granicą i już planują mi całe wakacje... wtedy do nas przyjedziesz my do ciebie następnie nad jezioro potem do ojca problem w tym ze w tym ich rozkładzie nie mam ani tygodnia dla siebie! a w tym roku kończę 17 lat! a jak się stawiam to się dosłownie wku*wiają i na mnie wrzeszczą... a ja chce choć tydzień czy dwa dla siebie po spotykać się ze znajomymi nie jestem już małym dzieckiem by wciąż z nimi siedzieć ... jak im to spokojnie wytłumaczyć?? bo powoli już nie wytrzymuje tak jest rok w rok ...od wielu lat a ja w końcu mam dosyć.

Gość szymon okrutny
masz błone ,to jej pilnuj

Gość lolekkk
a może wystarczy zwyczajnie porozmawiać? Nie krzyczeć, podziękować, że chcą Ci zagospodarować czas w wakacje, ale chciałabyś też mieć czas na znajomych

Kurcze nie wiem jak pomóc a szczerze współczuję. pewnie czułabym sie podobnie na Twoim miejscu. musisz spróbować go jakoś wytłumaczyć że wakacje są dla Ciebie i sama byś chciała je sobie zaplanować. powiedz że część wakacji możesz spędzić z nimi ale chcesz mieć też trochę czasu dla siebie i swoich znajomych. powodzenia! mam nadzieję że zrozumieją!