Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tam taka jaka taka

To teraz ja się podzielę...

Polecane posty

...swoją historią. To było około dwóch lat temu, w zimie. Akurat była niedziela i szykowałam się do kościoła. Niestety, zjadłam dość obfite śniadanie: barszcz z pierogami. No i poszłam do kościoła. Msza mijała i przyszedł moment na Ewangelię. Akurat była jakaś Ewangelia o opętaniu, kiedy Jezus kogoś tam uzdrawiał. Ja poczułam, że zaczyna mi się robić niedobrze, śniadanie dawało o sobie znać. W pewnym momencie ksiądz dość donośnym głosem zacytował Jezusa i powiedział coś w stylu "Szatanie, nakazuje Ci wyjdź!", czy jakoś tak. A ja w tym samym momencie wybiegłam z kościoła i, przepraszam za dosadne wyrażenie, narzygałam tuż pod nim :O Nie mogłam już wytrzymać. A tak w ogóle, to w środę mam ustną maturę z polskiego, a jeszcze nic nie napisałam. Siedzę i rozpaczam.

Gość vreqrew
słabo 2/10

Że niby prowokacja? Nie, to się wydarzyło naprawdę. Od początku mszy było mi niedobrze, ale w tym momencie nastąpił punkt kulminacyjny i musiałam wybiec z kościoła. Z tą Ewangelią to był przypadek, chociaż do dzisiaj czasami rozmyślam, czy to nie był jakiś znak z góry :O Myślałam, że dobiegnę do domu, ale było za późno... Może by się udało, gdybym wyszła wcześniej. A tak, zrobiłam to tuż przy wejściu do kościoła. Na szczęście była zima i drzwi były zamknięte, więc nikt nie widział. No i był śnieg. Nie chciałam, żeby moje wymiociny tak leżały pod kościołem na widoku, więc nogą zgarnęłam śnieg i je zakryłam.

Gość niewierzaca88
nie wierze w boga ani w szatana, ale wierze w znaki. choc nie bardzo mi sie wydaje ze akurat wtedy byl to znak. moze jednak to to jedzenie? i powiazalas to z tym szatanem?

Nikt mi nie wierzy? :O

Gość uloliyiy
nie bo pierdolisz głupoty :O

No tak, przecież piszę, że to przez jedzenie zrobiło mi się niedobrze, bo zjadłam za dużo, a wcześniej jadłam mało :) Tylko ten przypadek z tą Ewangelią i tymi słowami tak się śmiesznie złożył, bo jak ksiądz powiedział "Wyjdź Szatanie!", to ja z kościoła wybiegłam. Ale nie sądzę, żebym była opętana, czy coś w tym stylu :)

Gość Onon on on
w strasznym filmie 2 szatan wychodzi w momencie jak ksiadz sra na kiblu :D To jest swietna scena , warto obejrzeć :D

Niby dlaczego głupoty? :O Nie chcesz, to nie wierz...

No nie, to już zbyt ekstremalne :P

Powiem tak: urzekła mnie Twoja historia :D a tak w ogóle to dlaczego nie piszesz pracy?? Sama sie nie napisze...

Próbuję, ale jakoś nie mogę wziąć się w garść. Napisałam wcześniej wstęp i kawałek rozwinięcia, zapisałam i teraz się okazało, że tego nie ma :O A co do historii, wydarzyła się naprawdę. W kościele również przytrafiła mi się historia, kiedy to na parę minut straciłam wzrok. To było w Wielką Sobotę podczas rezurekcji. Myślałam, że zemdleję, ale skończyło się na kilkuminutowym "zaćmieniu". A wszystko to, że w ową sobotę nic nie jadłam. Jak widać, kościół i jedzenie nie idą u mnie w parze :O

Gdzie mój post? :O