Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podłamana jola

PCOS ważne!!!

Polecane posty

Gość podłamana jola

czy są tu dziewczyny z policystycznymi jajnikami?? u mnie ginekolog stwierdziła leniwego jajnika i teraz się zamartwiam, czy będę mogła zajść w ciążę bez większych problemów :( jak to z tym jest??

Gość podłamana jola
bardzo prosze kogoś o wypowiedź!

Gość sliwkawkompocie
ja staram sie juz prawie rok, 4ty cykl ze wspomaganiem. Znam dziewczynę, która zaszła w ciążę nie planując i ma zdrową córkę, drugi raz też wpadli ale poroniła zaraz jakoś na początku ciąży. Tak więc u każdego wygląda to inaczej.

Gość ojjn
czesc!! ja mam pcos. Dluga historia. Bralam tabletki antykoncepcyjne, 2,5 roku. Potem je rzucilam i przez rok nie mialam okresu. Po paru miesiacach zjawilam sie u ginekologa, okazalo sie ze mam pcos. dali mi hormony po ktorych nabawilam sie depresji. A i tak nic sie nie wydzarylo, tzn dostalam niby oresu a potem co 3 dni chodzilam na echo sprawdzic czy pecherzyk graffa rosnie, ale ne urosl. W zwiazku z tym

Gość podłamana jola
ech czyli wszystko wyjdzie wtedy, gdy będę się starać o dziecko? :(

U mnie w marcu stweirdzono PCOS. Od 9 miesiecy staramy sie o dziecko. Jestem stymulowana clo... Zobaczymy jak to bedzie dalej... Mi Gin powiedziala ze niektorym latwo przychodzi zajscie w ciaze a niektorym nie. Sa tu dziewczyny na forum ktore zaszly w ciagu pierwzych 3 miesicy po clo a innym wciaz sie to nieudaje

Gość sliwkawkompocie
ja tez jestem stymulowana clo juz czwarty cykl i na razie nic... ;/

Gość ojjn
nie mam dalej okresu, i powinnam wziac wieksza dawke hormonow, ale odmowilam. Kolezanka miala pcos 2 lata. nie leczyla sie. znalazla naturalny srodek, po ktorym dostala okres. miala go regularnie, ale gdy przestala brac tabsy okres sie nie pojawil. Tabsy te sa drogie, nie wiem ile w polsce kosztuja ale ja zaplacilam za 2 opakowania (tyle potrzeba do wywolania@) 100 euro. Poza tym chodze do akupunkturysty. czekam na efekty. bardzo sie boje ze nie zajde w ciaze..., ale jestem dobrej mysli a ty masz@ regularnie?

Gość ojjn
te tabsy sa dla kobiet z PCOS wlasnie.

Gość podłamana jola
mam od września nieregularne cykle :( czasami na okres czekam 38 dni czasami 47 :( ech to widzę, że wszystko przede mną. na razie mam 24 lata i nie planuję dziecka, ale okropnie zaczełam się martwić.

Gość ojjn
to sie przestan martwic i zacznij leczenie. im szybciej tym lepiej, ja mam 28 lat, jestem w gorszej sytuacji niz ty :)

No ja tez mialam zanik miesiaczki. Biore do tej pory zeby wystapila ale tak jak piszesz zanim mi zanikla mialam cykle strasznie dlugie. Im jestes mlodsza tym masz wieksze szanse na zajscie w ciaze. PCOS to paskudna choroba

Gość mama Julki.........
Ja miałam stwierdzone PCO i ginekolog powiedział że nie uda się bez wspomagaczy - byłam załamana... po roku czasu od wizyty zaszłam w ciążę brałam castagnus przez prawie miesiąc... Teraz moja córa ma 3 lata :)

Gość podłamana jola
to jak powinno wyglądać leczenie na tę chwile, gdy jeszcze nie planuje dziecka? myślałam o nim za jakieś 2 lata, tak abym zdążyła skończyć studia i znaleźć pracę na pełen etat. no i sama też o nim nie mogę myśleć, chcieć je musi również mój chłopak. na razie dostałam od gina tabletki anty i mam pojawić się po tym jak minie okres.

Gość ';,.';.
nty to gowno. Lepiej stawiac na naturalne srodki. anty tylko ci wszysyko skomplikuja... co to jest ten castagnus?

Gość podłamana jola
chcę brać anty ze względu na antykoncepcje + uregulowanie okresu. naturalne metody zabezpieczania nie są dla mnie, bo jak widzisz cykle mam od 23 do powyżej 47 dni, rosyjska ruletka

Gość blagam o opinie
prosze Was o odpowiedz w zeszlym roku bylam u edno dostalam skierowanie na badanie jamy brzusznej oraz kartke z informacja do lekarza kierujacego gdzie widzialam w Zaleceniach badanie jamy brzusznej, prog, tte, estrad, i dheas tylko ze nie dal mi skierowania na hormony bylam u lekarza rodzinnego ktory mnie kierowal bo myslalam ze to ona ma mi wystawic lekarka byla zdziwiona i powiedziala ze mam zmienic lekarza, gdy dzwonilam na poczatku roku do endo to oczywiscie juz dawno nie bylo terminow, mam podejrzenie pcos, hirsuztyzm juz zdiagnozowane wlosy leca na maska:( juz tylko jakies pojedyncze zakrywaja skalp jestem przerazona postanowilam ze pojde prywatnie dzwonilam do tej przychodni opisalam sytuacje i mowilam ze lekarz mi nie wystawil skierowania na hormony(myslalam ze zapomnial) a ona mi mowi ze jak nie dal to musze prywatnie zrobic???????chyba smieszne widac nastawiony na kase a to chyba jego przychodnia ,,mam problem bo nie wiem co robic czy mimo wszystko isc do niego podobno jest dobry ale nie wiem czy nie bedzie mnie widzial jako złotówki:p czy lepiej udac sie gdzies indziej?????