Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to rybki

Jakis dobry latwy przepis na rybe

Polecane posty

Gość no to rybki

Mam tesciowa wegetarianke, ale uwielbiajaca ryby. Przyjedzie do mnie w gosci w niedziele na obiad. Znacie cos latwego i sprawdzonego? I z jakim dodatkiem mozna ja podac? Z ziemiorami???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
kladziesz filet na blaszke posmarowana maslem lub oliwa. posypujesz sola, pieprzem i koperkiem lub pietruszka lub bazylia. skrapiasz sokiem z cytryny i oliwa. wkladasz do nagrzanego piekarnika (180) i pieczesz 15-20 min w zaleznosci od grubosci. do tego mozesz podac ryz (np. basmati, jasminowy) lub pieczone ziemniaki i cokolwiek warzywnego wg. gustu. p.s. jak tesciowa lubi ryby, to nie jest wegetarianka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to rybki
No niby tak, jest rybo-wegetarianka:D Dzieki za przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
nie ma za co, proscizna :) albo ona jest .... rybotarianka ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokofkof
fffff

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwerty...
tak jak wyzej ,tylko ja jeszcze przykrywam rybe starta marchewka,selerem i pietruszka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeżeli chodzi o ryby, to moim ulubionym daniem jest w pstrąg w galarecie :) Jadłyście kiedyś? Jego przygotowanie jest naprawdę proste (nie ma co zepsuć :P), a wygląda i smakuje świetnie ;) Jakbyście chciały wypróbować, to tutaj jest przepis: http://apetycznie.pl/rybki/pstrag-w-galarecie/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ryby nie smaży się na maśle ani na oliwie - oba te tłuszcze są tak wyraźne w smaku, że zabijają smak ryby. Lepszy do ryby jest olej rzepakowy - nie dość że nuturalny w smaku, to dodatkowo bogaty w omega-3 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×