Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpalam v bieg

gotowe zupy dla dziecka. Można?

Polecane posty

Gość odpalam v bieg

Czy można dać 2,5 latkowi do zjedzenia taką gotową zupę z kartonu albo torebki? Jakieś profit czy inne?

Gość odpalam v bieg
Doradzi ktoś?

Gość ojjn
czas na edukacje z zakresu ''zywnosc''. Przeczytaj sobie etykietke takiej zupy. JA osobiscie nie jadam niczego w czym siedzi chemia. A juz z pewnoscia nie dalabym tego dziecku!!!

Gość ototylkoja
przeciez przygotowanie normalnej świeżej zupy nie zajmuje więcej jak 15 minut :)

Gość nie widze odpowiedzi
uh

Gość nie widze odpowiedzi
Mąż ma wrócic z pracy za 10 minut a ja weszlam kilka minut temu i zaraz musze wyjsc. Moje dziecko nie jada nic poza zupą na obiad. Jak mąż wróci chce na szybko nakarmić i się zbieramy. Kurcze nie mam nic innego a w 10 minut zupy nie ugotuje a ta przygrzeje w mikforali i zje. Nigdy tego nie jadlam. Kupilam na szybko wracajac do domu. Moglam kupić sloiczek dla niemowląt ale nie pomyślalam coś mnie zamurowało.

Gość ojjn
mialas leniu wystarczajaco duzo czasu by zrobic zupe, ale jak amsz dziecko wlasne w dupie to nie moj problem...biedne malenstwo

Gość rwge
r3g

Gość lulu guinness
Ja dałam kilka razy w życiu taką z puszki. Zupę krem. Wiem, że nie jest to najzdrowszy posiłek, ale usprawiedliwiam się tym, że nie były najtańsze i nie miały najgorszych składów (kupowane w Marks&Spencer, marka własna).

Gość bezzzzesnu
no to ktora madralinska powie, jak zrobic zupe w 15 minut? CHyba goracy kubek, a nie zupe :O

Gość 42g
42

Gość bezzzzesnu
halo, czekam na ten przepis na "normalna swieza zupe" w 15 minut!!! Mysle, ze niejedna mama chcialaby taka zupe moc zrobic :D:D

Gość debilizm nie zna granic
no to wstaw zupę albo warzywa po prostu a mąż niech zmiksuje jak się ugotuje. ja bym maluchowi takiej z kartonu nie dała, przecież to miesiącami stoi na półce.

Gość trzymajcie za mnie kciuki :)
Zupa w 5 minut lane kluski na mleku :)

Gość alternatywnie możesz
w 15 min można poddusić na łyżce masła pomidory z puszki z odrobiną cebuli, zmiksować, dodać łychę śmietany i jest.

Gość bezzzzesnu
juz to widze, jak wszystkie tutaj gotuja codziennie z ekologicznych warzywek :D

Gość bezzzzesnu
trzymajcie za mnie - chodzilo mi o taka "obiadowa" zupe :D

Gość o ja pierdziu :\
A kto miksuje zupy dla 2.5 letniego dziecka? Faktycznie debilizm nie zna granic.

Gość trzymajcie za mnie kciuki :)
Ja na szybko to zawsze robię coś na mleku. A jeszcze można dyniową na mleku zrobić. A z takich bardziej "obiadowych" to botwinka lub szczaw-gotuje się nie dłużej jak 15 minut.

Gość w 30 minut zupa bez problemu
Autorko temat założyłaś o 15.40, o 15.57piszesz że mąż wróci za 10 minut więc mialaś co najmniej 30 minut na ugotowanie zupy-ale zamiast robić lepiej pisać na kafe :D

Gość bujryegthv
wolałabym dać dziecku kasze jaglaną z bananem i masłem, nie dość że na ciepło to jeszcze wartościowy posiłek.

Gość bujryegthv
wolałabym dać dziecku kasze jaglaną z bananem i masłem, nie dość że na ciepło to jeszcze wartościowy posiłek.

Gość Hgv k j k
Normalnie podaj ta zupę. Nic sie nie stanie jak raz w życiu zje z kartonu. Ja nie jestem za takim jedzeniem. Ale to podbramkowa sytuacja.

Gość ototylkoja
ale to taki problem? wstawiasz wodę , dodajesz sól, pieprz przyprawy,mały filet kurczaka, dorzucasz drobniutko posiekaną włoszczyznę albo zupę mrożoną, gotujesz 15 minut i tyle. Geniuszem trzeba być?????

Gość ototylkoja
lepiej siedzieć na kafe a mąż i dziecko mają chemie jeść, wstyd

Gość jnjjnn
gotowe zupy nie maja w sobie nic wartosciowego ALE jak dasz to dziecku raz to przeciez nie umrze od tego. kazdemu zdarzaja sie takie dni ze po prostu nie ma czasu albo non stop cos wyskoczy i nie idzie nic ugotwac. w takiej sytuacji idzie podac byle co. jezu przeciez to tylko raz na ruski rok. opamietajcie sie. autorko daj mu ta zupe i zbierajcie sie . jutro mu to zrekompensujesz domowa zupka :)

Gość odpalam v bieg
Dziękuję wczoraj za odpowiedź. Dałam wczoraj dziecku jajko na twardo zalane ta zupą i ładnie zjadło. Nic mu nie bylo. Przeczytałam sklad i nie jest tragiczny: sok z buraków, sok jabłkowy, bulion warzywny, przyprawy. Jest odrobina Glutaminianu ale myślę że od jednorazowej dawki nic wielkiego się nie stanie. Ten glutaminian jest przecież teraz wszędzie i we wszystkim. Dziś już gotuje normlaną zupę. Nie jestem leniwa. Zazwyczaj jest normlany obiad, ale wczoraj mialam bardzo zabiegany dzień. Dużo rzeczy wypadło nagle i mialam tylko 20 minut żeby przyjść z dzieckiem do domu nakarmić je i wyjść dalej.

Gość dana92874
Jaki to problem ugotowac zupę w 15 minut. Wystarczy zalac woda mrożoną włoszczyznę, gotować 10 minut, dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, przecier ogórkowy, czy co się tam chce i zupa gotowa. Osobno gotuję ryż lub makaron.

Gość hffgfdbbcjcjfif
w 15 minut ??? smieszne zanim zagotuje sie woda zanim warzywa zmiekna.. minimum na ugotowanie zupy to okolo 30 minut

Gość dana92874
A gotowych zup sama nigdy nie kupuję.