Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kornelia4444

Kiedy I czy wasze niemowlaki ktore..

Polecane posty

Byly karmione piersia I wolaly jesc co dwie godz zaczy dluzej spac ?to moje pierwsze dziecko I ma 5tyg. Poradzcie cos

Gość lulu guinness
Średnio po miesiącu jadały już jak w zegarku co 3 godz.

Gość lulu guinness
Ale każde dziecko jest inne, więc najlepiej nie porównuj, tylko wsłuchuj się w jej potrzeby. Za czasem wypracujecie jakiś schemat.

Gość taki lajf
Po 3 miesiącu zaczęły się wydłużać przerwy nocne - bo rozumiem, że o to pytasz. Ale też każde dziecko jest inne, moje obie córki spały całą noc juz po 6 miesiącu, a sa i takie, które budza się po kilka razy nawet do 2 roku życia ;)

Gość lulu guinness
Z

Wlasnie zauwazylam ze przy dziecku najlepiej jest zakladac ze nic nie mozna zalozyc.. za minute moze sie obudzic cos mu moze byc jest marudne itp..

moje maleństwo w dzień jadło nawet co dwie godziny w nocy też stale było głodne okazało się ze pokarm mam słaby chodz dużo więc na noc dawałąm mleko modyfikowane w tedy spało 6 godzin bez przerwy a w dzień moje normalnie.

Gość cierpliwosci jeszcze.cie
Zaskoczy. Ja tylko marzylam o pospaniu dluzej niz 2h az pewnego dnia z przerazeniem sie obudzilam,ze dziecku cos sie stalo bo minela pora jedzenia a ono cicho,poderwalam sie a on sobie slodko spi. Spal 4h. Nastepnego dnia po kapieli tak sami i nastepnego tez. Raz na kilka dni znow 2h,zeby po nastepnych sesjach 4godzinnych przespac ciagiem 6h. Dzis wiem ze jest to moliwe i nie planuje ile dziecko pospi. Na wieczor karmie wiecej,na zadanie nawet co godzine. O 17,18,i pp kapieli po 19. Zasypia.kolo 20 i budzi sie kolo 2. Zebym tak je myla okolo 22 to bym cala.noc przespala,ale synek wrecz dopomina sie o kapiel kolo 19.dluzej nie wytrzyma,chyba ze bysmy na zakupy pojechali.bo w domu nawet nie zasnie bez mycia o tej porze. Ma 2 miesiace.

Gość cierpliwosci jeszcze.cie
A karmie wylacznie piersia, w dzien nie robi tak dlugich przerw,gora 3h. Ale zazwyczaj 2h.a ograniczanie snu w dzien tez nie wplywa na dlugosc snu wieczornego. Potrafi malo spac w dzien i sYbko.sie budzic w nocy i potrafi spac prawie caly czas w dzien z malymi przerwami i dobrze spac w nocy.