Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcieee

dziewczyny potrzebuje szybkiego menu na spotkanie z rodzicami

Polecane posty

Gość prosze pomozcieee

Witajcie, potrzebuję na szybko menu, co mogłabym przygotować na spotkanie zapoznawcze z rodzicami. Odbędzie się w niedziele po południu i nie wiem co przygotować. Proszę, naprawdę proszę o pomoc.

Ten bigos to juz na dobra sprawe robi za samodzielne danie glowne :) I to takie dosyc "przasne" - ja bym chyba poszla w strone czegos bardziej eleganckiego na taka okazje. Ale jesli chcesz ten bigos, to chyba rozsadnie bedzie twardo pozostac przy menu a'la tradycyjna kuchnia staropolska :) Czyli np. szare kluski ziemniaczane jako dodatek do bigosu, jakies tradycyjne ciasto na deser itp.

Gość prosze pomozcieee
o kurde i widzisz, o tym nie pomyslalam, że nieeleganckie .. :) pomyślalam o nim, dlatego że szybko się by go zrobiło. chcialam jeszcze upiec roladę z boczku i karkówkę na soli bo też szybkie dania dodatkowo sałatkę gyros, caprese i bruschetty no cyrk normalnie, mieszanka komiczna jak teraz na to patrze.. :/ Potrzebuję coś przy czym nie bede musiala dwa dni spedzic i w miare elegancko wygladajacego

Gość karoliusa
Ja jestem "mama"(bede niebawem tesciowa rowniez he,he) i najchetniej bym zjadla te piersi kurczaka w ciescie.Do tego surowka z pora i jablka.No i jeszcze jakies rozne warzywka np takie z pieca,albo na parze podgotowane.Jakos bigosy,karkowki etc. to strasznie ciezkie i tluste mi sie wydaja.

Gość hahahaha...
ja ( przy pomocy mojej bratowej) przygotowałam krem z pomidorów z grzankami a na drugie danie były zraziki wołowe z puree i surówkami Niezbyt skomplikowane a przepyszne i robilo wrażenie. Bigos i zwykłe udka odradzam... tłuste cięzkostrawne i takie jakieś mało eleganckie :)

Gość na wiejso moze
1. kanapka ze smalcem 2. kanapka z mielonko 3. kanapka z konserwo