Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dana92874

Jak się modlicie?

Polecane posty

Gość lilialuiza
Bóg Jest Miłością! Jest Osobą! Adam i Ewa mieli sporo dzieci-patrz: Księga Rodzaju. Wojtku, chyba bym się zakręciła koło Ciebie, gdyby moje serce nie było zajęte...;) do modlę się: Jakiego jesteś wyznania?

Gość lilialuiza
Jak chce, to niech się dzieli!

Gość Już nie wierzę
Ja kiedyś chodziłam na pielgrzymki na jasną górę, jeździłam na lednicę i modliłam się każdego dnia. Odmawiałam min koronke do miłosierdzia i do oblicza jezusa, poza tym różaniec, tajemnice szczęścia, 7 ojcze nasz i zdrowaś maryjo ku czci krwi chrystusa, codziennie pismo sw. kilka modlitw z książeczki, parę litanii i oczywiscie własne rozważania. Ale dokładnie w środę popielcową tego roku przestałam się modlić. Po prostu czuję, że coś się we mnie wypaliło, że to nie ma sensu, że niepotrzebnie tracę swój czas. W chwili obecnej nie wierzę w boga; tyle nieszczęść i tragedii, nie tylko w moim życiu i moich bliskich, ale i na świecie, że aż trudno wierzyć, ze rzekomo kochający bóg ojciec na to pozwoliłby. Istnienie boga jest chyba tylko przykrywką, by istniały takie instytucje jak kościół i żerowały na naiwności ludzi. Zresztą też nie uważam grzesznych myśli i masturbacji za grzech ,czy coś złego. Każdy człowiek ma do tego prawo bez wyrzutów sumienia. Biblia też jest już tak przestarzała, że szok.

Gość ojapierdolekurwa
dobrze mieli duzo dzieci, ale oni nie zaludnili calej ziemiwiec rodzenstwo sie no ten tego ??

Gość Coraz więcej idiotek
:O

Gość Coraz więcej idiotek
Co cię obchodzi. Aż tak czujesz się podekscytowana,że musisz tutaj to ogłaszać :O A może dopiero zaczęliście się modlić,i chciałaś podpytać :D

Gość My wcale w domu
Chodzimy do kościoła i to tez nie co tydzień,ale nie modlimy się w domu. I mam gdzieś opinie innych. Tu tle katolików,że śmiech na sali

Gość lilialuiza
do my wcale w domu: Po co chodzicie do Kościoła? W Biblii jest wiele niedosłownych obrazów.

Gość gbn dhgb
kuźwa jakie pojeby się robią :D

Gość lilialuiza
Bóg naprawdę Jest Miłością! Zło nie pochodzi od Niego. Jest skutkiem braku zaufania wobec Niego. A On i tak wciąż prostuje ludzkie ścieżki i wyprowadza dobro z tego, co trudne. Ale wolnej woli nam nie odbierze, bo wtedy nie bylibyśmy zdolni do miłości...

Gość My wcale w domu
Bo mamy takie widzi misie a Ciebie mamy w dupie i Twoją opinię :D Wiedziałam że zaraz ktoś przyczepi się,mam frajdę :D ale te forum jest idiotyczne :D

Gość JAK SIKACIE ?
JAK SIKACIE? BO JA NA LEWO,MĄZ NA PRAWO,DZIECKO W ŚRODEK.

Gość o ja pitolę!
Luiza - przecież jej nie zabraniam :D. Tylko jej nie wierzę :).

Gość a gdzie Adam i Ewa
bo z biblią już wyskakują. Adamie chodź Ewo :D

Gość a gdzie Adam i Ewa
I jeszcze wąż co jej dał jabłko :D

Gość pokrakiem sie modlimy
z żująca gumą :O

Gość a ręce składasz
czy kawę trzymasz ?

Gość lulu guinness
Nie czytam wszystkiego, bo mam pracę, ale pragnę zwrócić uwagę na dwa fragmenty czyichś wypowiedzi: - Poza dekalogiem jest masa inny nakazów i zakazów i to właśnie je miałam na myśli. Poza tym, w którym miejscu dekalogu jest wzmianka o masturbacji? Czyżby mi coś umknęło? :D - Gdzie jest napisane, że Chrystus miał żonę? Masz na to realny dowód? Zapisek mogący to poświadczyć? Niektórym to już widzę równo pada na głowę. :D Zgodzę się natomiast z częścią wypowiedzi Luizy, że nie ma zła z którego nie wynikłoby jakieś dobro w późniejszym życiu dotkniętej osoby. Jeśli dajmy na to ktoś nie może począć dziecka w naturalny sposób, widocznie jest wobec niego inny plan, tylko ta osoba musi się na niego otworzyć i zechcieć go przyjąć, bo kto wie czy nie byłaby akurat fenomenalną mamą adopcyjną i nie ocaliła jakiegoś życia lub kilku... Może to jest jej misja/powołanie. Uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Może gdzieś urodziło się dziecko/dzieci, które potrzebuje/potrzebują jej, tak samo jak ona potrzebuje jego/ich. Musi się tylko otworzyć i zawierzyć...

Gość 987656tgfh
lokjk,l

Gość normalnieym
a jak mamy

Gość lulu guinness
Koleżanko twierdząca, że już nie wierzysz, jeśli znasz dobrze angielski, posłuchaj tego co mówi ta kobieta i tak jak ona, po prostu "let it come": http://www.youtube.com/watch?v=5PwDuikNjeM PS Też chodziłam z mamą i rodzeństwem w pielgrzymki. Swoje dzieci też zabiorę, ale jeszcze nie teraz, bo za małe i większość wymagałaby pchania w wózkach po około godzinie marszu...

Gość lilialuiza
Mastrurbacja jest cudzołóstwem-grzechem przeciw miłości małżeńskiej. Tyle, że nie zdradzam męża/żony z inną osobą, a z sobą samą. Często taka zdrada jest dużo łatwiejsza, ale też duży jest wymiar wierności w tej kwestii. Jeśli masturbują się wzajemnie, to też grzeszą: -egoizmem, -zaprzeczeniem jedności seksualnej.

Gość u6e
ale w praktyce jak taka swpólna modlitwa wygląda? siedzicie, klęczycie? modlicie się 'do obrazu'?

Gość polecam.szczerze
Wojtek sama pochodze z takiej rodziny jak Twoja i u nas nie bylo zadnych oszustw, zdrad itp bardzo milo wspominam modlitwy z rodzicami, sama tego ucze swoje dzieci, modlimy sie cala rodzina rano i wieczorem

Gość lilialuiza
Po prostu ciekawi mnie czasami motywacja chodzenia do kościoła niewierzących...

Gość ale tu święte
sie znalazły :D

Gość polecam.szczerze
my kleczymy przed obrazem mowily aniele Boze, zdrowas Maria i Ojcze Nasz, pozniej intencje nasze, dzieci i blogoslawienstwo dzieci (poprzez znak krzyza na czole) ja sama od siebie nieraz rozaniec, koronka, czesto czytam pismo swiete i wiele nauczylam sie przez to

Gość bajderrrka!!!
modlę się jadąc samochodem, idąc po zakupy, na spacerze, w domu. nie razem z mężem, sama. dla mnie to indywidualna sprawa. nie modlę się za to w kościele,w ogóle nie chodzę do kościoła.

Gość a mnie ciekawi motywacja
tych oszustów co udają wierzących :O Co tutaj to prawie każdy taki jest, pewnie i wy nawet. Liczycie na kase na chrzciny komunie to jest wierzenie,przekazywaniu dziecku wszystkiego? Buhahahaha wyzywanie? Taaaa wszyscy tay święci jasne. Już ja to widzę.

Gość lulu guinness
Masturbacja nie może być cudzołóstwem ani grzechem przeciw miłości małżeńskiej, bo z nikim w łóżku nie jesteś, tylko solo, coś ci się definicje pomyliły. Nikogo z nikim nie zdradzasz. Istnieje również masturbacja wzajemna z partnerem lub solo w obecności partnera, która związek jedynie zacieśnia. Mocno mylisz pojęcia. :)