Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dana92874

Jak się modlicie?

Polecane posty

Gość a mnie ciekawi motywacja
bajderrrka!!! to jestes nie katolikiem wedlug ich,wedlug ich musisz pokazac sie w kosciele,tak na pokaz wiesz

Gość klęcza prze dobrazem :P
a księdza zapraszacie codziennie?

Gość lilialuiza
Wytłumaczyłam już zdradę w masturbacji. Zdradzasz miłość z egozimem:(

Gość co to za pytanie
fajnie ze kafe sie modli :D

Gość chore to,wszyscy grzeszycie
ŚLUB CYWILNY-ZDRADA MASTURBACJA-ZDRADA WSPÓŁŻYCIE PRZED ŚLUBEM,MIESZKANIE PRZED-ZDRADA I TERAZ NIECH CZYSTY I W 100% ŚWIĘTY WCIŚNIE KLAWISZE JA.

Gość bajaderrrka!
Wiesz ich zdanie mnie nie obchodzi. Modlę się do Boga, a nie do jakiegoś hipokryty w czarnej kiecce, patrzącego tylko ile mu dam na tacę. A kościoła nie lubię nie tylko ze względu na księży, ale i atmosferę jaką robią ludzie, patrzą w co się ubrałeś itp.

Gość lulu guinness
Nie jestem egoistką, bo chętnie robię dzielę się tym z partnerem, bo on jest wzrokowcem i sprawia mu to przyjemność i ja sama też lubię patrzeć na niego. To raczej wyzbycie się egoizmu. :) Gdybym sprawy pożycia małżeńskiego odnosiła do zasad religijnych mój związek miałby się bardzo źle, a tak jest bardzo dobrze i jesteśmy szczęśliwi.

Gość bajaderrrka!
a z masturbacji, czy seksu nie zamierzam się spowiadać. czemu? bo nie uważam żeby to był grzech. tak samo to gadanie, że antykoncepcja jest grzechem. guzik prawda. ciekawe czy jak taki księżunio dmucha jakąś tam swoją damę, to nie zakłada kondoma? jestem pewna że nie jeden ksiądz w naszym kraju i w ogóle na świecie organizował aborcję dla kochanki, z którą "wpadł"

Gość lilialuiza
To pielęgnujesz nie tylko swój, ale i jego egozim:( Masturbacja wyżera miłość ze związku. Kościół jest ustanowiony przez Boga, Który zechciał komunikować się z nami w taki sposób. Święci są w Niebie. Nie tutaj... Ale dążyć do świętości może każdy z nas.

Gość Modlimy i święcimy się.
Przy każdej modlitwie święcimy się wodą święcona,przeciwko diabłom. A raz w miesiącu dzielimy się opłatkiem,który zakupuję. Śmieją się czasami dzieci w szkole u moich dzieci,ale im tłumaczę,że wiara to nie wstyd.

Gość lulu guinness
Ludzie wszędzie się patrzą w co się ubrałaś, nie tylko w kościele. :D Wiesz, idąc tym tropem, powinnaś również rozważyć zaprzestanie chodzenia do pracy, sklepu i w ogóle wychodzenia z domu, bo przecież wszędzie jesteś oceniana. PS Na szczęście nie wszyscy. Bo część ma gdzieś czyjąś prezencję, a nawet obecność, bo nie w tym celu przyszli do tego kościoła, sklepu, czy pracy. :)

Gość ja was czytam i sie masturbuje
i mam grzech

Gość dfghnjmk
fghj

Gość do kościoła na ploty chodzą
widziałam. I patrzą co masz założone,jak wyglądasz. Mało kto jest teraz wierzący z prawdziwego zdarzenia. A ksiądz to złodziej.

Gość lulu guinness
Luiza, gdyby tak było to po pierwsze nie byli byśmy dzisiaj razem (jak większość naszych rówieśników, bo jak wiesz skala rozwodów jest dziś ogromna), po drugie nie mielibyśmy czwórki dzieci. :D Przykro mi, że w ten sposób myślisz. Ja nie uważam tego absolutnie za grzech, tylko naturalną potrzebę fizjologiczną.

Gość edfgh
vbn

Gość gdzie autorka z wiarą?
czy nie chce zgrzeszyc obgadujac boga

Gość do luizy 1
a co ty myślisz, że księdzu to aniołki walą konia?

Gość Modlimy i święcimy się.
A wy używacie wody święconej? Czy tylko ja mam taki pomysł,według innych,,chory''

Gość a ksiądz jak zbija swoja
swoje pragnienie ? tez ma grzech

Gość halloo slucham,
a wy klękacie czy co?

Gość cvbdegjgf
katole won!

Gość ghjk
gkjl

Gość lilialuiza
Grzech musi się ubierać w płaszczyk czegoś fajnego, żeby diabłu latwiej było go nam wcisnąć. Masturbacja ubiera się w płaszczyk przyjemności:( Ciekawe, gdzie kupujecie ten opłatek co miesiąc???? To brak szacunku dla Uroczystości Bożego Narodzenia, jeśli to nie prowo i naprawdę tak postępujecie. Wodą swięconą można się kropić codziennie-byle ze szczerą wiarą.

Gość sdfghjk
ghjk

Gość posciel w kwiatki
do "ja nie wierze" ty chyba klepalas te tysiac modlitw dziennie, a z wiara chyba slabo u ciebie :o gdybys sie zglebila w katolizycm to bys wiedziala po co jest cierpienie tylko ktos kto nie wie nic o swojej wierze moze tak mowic, ze Boga nie bo jest tyle nieszczesc na swiecie A Bog mowi ze zycie na ziemi jest tylko krotka pielgrzymka, ze prawdziwe nasze zycie zacznie sie dopiero po smierci. I po to jestesmy na ziemi zeby pracowac na soba, doskonalic sie zeby niejako zasluzyc na niebo, choc zasluzyc to zle slowo, chodzi o to zeby stawac sie podobnym do Boga zeby moc przy nim byc po smierci. A cierpienia sa naturalnie wpisane w zycie, zeby sie udoskonalac trzeba sie "zahartowac". Nawet ateisci wiedza ze leniwe wygodne i przyjemne zycie nie sprawi ze bedziemy sie stawiac lepsi Poza tym nie byloby tyle zla na swiecie gdyby ludzie starali sie byc lepsi. O ile szczesliwszy bylby swiat gdyby ludzie byli uczciwi, pracowici, wierni, odpowiedzialni.

Gość qutassssek22
cvbn

Gość lilialuiza
do pościel w kwiatki: Twoje wytłumaczenie jest trochę nieteologiczne i nieżyciowe... Cierpienie nie pochodzi od Boga. Bóg postawił człowieka w Raju i chciał dla niego samego dobra. Cierpienie weszło przez diabła, przez grzech. Dziś Bóg dopuszcza cierpienie, choć go nie chce. Daje Łaski do dźwigania naszych cierpień. A zbawieni już jesteśmy, bo Jezus zbawił nas prawie 2000 lat temu. On nam wypracował Niebo, które człowiek stracił przez grzech. Sami byśmy nie zasłużyli na Nie.

Gość posciel w kwiatki
O matko, no nie jestem teologiem wiec nie lap mnie za slowo :P zreszta z zadnym miejscu nie napisalam ze cierpienie pochodzi od Boga, chociaz to Bog pozwala na to cierpienie i daja nam go tyle ile mozemy go zniesc A cierpienie wlasnie dlatego jest naturalnie wpisane w zycie bo kazdy rodzi sie z grzechem pierworodnym, nikt nie jest doskonaly No i wiadomo ze zostalismy odkupieni, ale nie kazdy bedzie zbawiony bo nie kazdy sie na to zgodzi, tylko ten ktory bedzie sie upodabniac do Boga doskonalac sie w milosci

Gość To przecież logiczne
Bóg wysłał na śmierć swojego syna po to, aby sam siebie przebłagać za grzechy istot, które sam grzesznymi stworzył :D. Powalająca logika "Najwyższego" :D :D :D. A, nie, przepraszam - to jest Wielka Tajemnica Wiary :D. Ale skoro już Jezus umarł za nasze grzechy, to jesteśmy zbawieni i nie ma się o co martwić :D!