Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsadfsd

czy juz moge zaprosic?

Polecane posty

Gość fdsadfsd

wesele w sierpniu. myslelismy zeby zaprosic juz druhne i druzbe. narazie tylko ich. to jest siostra narzeczonego z chlopakiem. wypada czy jeszcze nie?

Praktycznie to już 3 miesiące zostały także najwyższa pora na rozpoczęcie zapraszania. Nie tylko druhny, ale i dalszej rodziny..

Gość fdsadfsd
o dziekuje za odpowiedz:) a jeszcze jedno pytanie:) 1 czerwca jest slub i wesele mojej siostry. i czy wypada zapraszac gosci w niedziele po weselu?

Gość możesz zacząć ale najlepiej 2
my zapraszaliśmy 2 miesiące przed i ludzie się dziwili że tak wcześnie zapraszamy..

Gość ghfhhhg
u nas zaprasza sie 3 miesiace przed, wszyscy tak robią. zgadzam sie ze to wczesnie ale dobrze bo choc ludzie moga sobie urlop zaplanowac jesli potrzebuja jeden czy dwa dni wolne, a nie tak miesiac przed i kombinuj w pracy.

Gość hahahaha...
ja mam ślub 17 sierpnia i właśnie teraz w ten weekend ( 25 maj) zaczynamy zapraszanie. Na weselu możesz dać zaproszenie aczkolwiek nie wiem czy nie byloby lepiej jednak innego dnia... Ktoś pomysli ze nie chce ci sie specjalnie pofatygować z zaproszeniem to dajesz przy okazji. Powiedz mi autorko jak tam przygotowania? Suknie już masz? Ja ide na przymiarkę w sobotę i wlasnie musze do soboty kupic buty Jestem przerazona bo nic mi nie pasuje....

U mnie połowa rodziny dopiero z zaproszeń dowie się, że jest ślub także też wolimy 3 miesiące wcześniej to załatwić by nie byli zaskoczeni. Pewnie ostatecznie część osób dostanie 2 miesiące przed, bo nie da się wszystkich obskoczyć za jednym razem. Ale lepiej zacząć wcześniej niż potem okaże się, że ludzie odmówią, bo za późno się dowiedzieli. Także my zaczynamy prosić już od czerwca. Slub w ostatnim tygodniu sierpnia.

Gość zapraszaliśmy na 3 miesiące
przed weselem i ledwo zdążyliśmy a wesele było na 130 osób

Gość fdsadfsd
dziekuje za odpowiedzi:) suknia jest zamowiona, kupuje uzywana i tylko jeszcze musze oddac ja na pzrzerobke do krawcowej. przemyslalam sprawe i zaczniemy rozdawac zaproszenia po 1 czerwca:)

Gość fdsadfsd
ja planuje kupic buty w kolorze bukietu czyli jakis delikatny roz i chcialaabym miec umalowane oczy w kolorze bukietu:)

Gość fdsadfsd
i co do zaproszen to tyle czasu przed slubem chcemy zaprosic bo za chwile bedzie wesele mojej siostry i obawiam sie ze duzo gosci nie przyjdzie na moje wesele. jesli malo osob przyjdzie to mamy "liste zapasowa" i doprosimy gosci

Gość lepiej wczesniej
Autorko lepiej zaprosic gosci wczesniej. JA wlasnie dzis dostalam zaproszenie na slub znajomego, ktory jest 20 lipca i niestety musze odmowic, bo nie dostane wolnego, a mieszkam za granica, wiec musialabym wziac 2-3dni. Urlop mam juz zaplanowany od dawna na inny termin i mimo, ze bardzo chcialabym jechac niestety nie dam rady.

Gość gość
my mieliśmy slub w lipcu a zaczelismy zapraszac pierwszych gosci juz w lutym :) mielismy daleko, chcielismy osobiście wszystkich, z czasem było krucho to tak sobie to rozplanowalismy i tez było dobrze. Wiem ze u nas to skrajny przypadek, ale Ty U jak masz slub w sierpniu a zaczynasz w czerwcu zapraszanie to wcale nie jest wczesnie tylko bardzo późno. Nie wiem do kiedy masz date potwierdzenia, ze jeszcze masz zamiaar zdazyc gosci rezerwowych zaprosić i jeszcze zebrac od nich potwierdzenia.

Gość gość
za późno,jakbym dostał teraz zaproszenie na wesele w sierpniu to bym nie poszedł

Gość fdsadfsd
dziekuje za wypowiedzi. macie racje po weselu mojej siostry zaczynamy zapraszanie

Gość Go-ho
My mamy wesele 17go sierpnia i w ten weekend (poza paroma niedobitkami) kończymy zapraszanie. Może i wcześnie, ale przynajmniej każdy już wie i zaplanuje sobie (a jeśli nie, to wymyśli dobry powód, żeby się wykpić :)). I poza tym, mam wolne weekendy na załatwianie całej reszty, a trochę jeszcze zostało.

Ja ślub miałam pod koniec maja. Wszyscy o ślubie i weselu wiedzieli.Dlatego u nas zaproszenia to tylko formalność.Dawaliśmy pod koniec marca,niektórym początek kwietnia. Ale gdybym miała ślub w okresie letnim lipiec-sierpień to już bym rozdawałam. Niektórzy moga już od dawna planować sobie urlopy.I wtedy się okaże że zamiast na Twój ślub pojadą na wcześniej wykupioną wycieczkę.

Gość Khaleese
2 miesiące przed i ludzie się dzwili? Co za głupoty. Przecież miesiąc przed trzeba już potwierdzić obecność.

Gość gość
ja miałam ślub 11 sierpnia, a goście musieli potwierdzic do 20 lipca, choc w restauracji liczbę osob musialam podac dopiero tydzien przed

Gość 7 wrzesnia 2013
Ja też sobie ustaliłam potwierdzenie na miesiąc wcześniej. Wesele 7 września, o potwierdzenia poprosiłam do 7 sierpnia. Wiadomo, że nie wszyscy jak w zegarku dostosują się do terminu. Także mając ten zapas czasu nie będę od razu musiała 8 sama wydzwaniać. Dam im jeszcze takie niepisane 2 tygodnie i jeśli nie dostanę do tego czasu reszty telefonów to bez stresu sama podzwonię i się dowiem. Ale wolę mieć zapas czasu. Ilość gości muszę podać do ostatniego sierpnia. A jeśli chodzi o proszenie gości to tak jak wspomniałam ślub mam 7 września. Jeszcze nikogo nie zaprosiliśmy, ale w czerwcu z tym zamierzamy się wyrobić. Tylko zapewne ci do których dotrzemy już na początku czerwca mogą być zdziwieni, że tak wcześnie. Ale ktoś musi być zaproszony wcześniej by się ze wszystkim wyrobić.