Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_mama

Córka nie chce jeść...

Polecane posty

Gość zmartwiona_mama

Witam. Mam pytanie do mam. Moja córka od jakiegoś czasu nie chce jeść... ciągle tylko pije kakao z mlekiem, albo mięso z kurczaka nic poza tym. Che jej jakoś urozmaicić to jedzenie ale co zrobię i tak nie ruszy. A codzienne jedzenie kurczaka nie wpłynie na nią za dobrze. Poradźcie coś.

Gość pytanie ile ma lat
moj tez tak ma platki z mlekiem i kotlety na okraglo .nic poza tym

Gość zmartwiona_mama
zapomniałam właśnie wspomnieć że córka ma prawie 3 latka.

Moja tez nie chce jesc, od urodzenia. Ma 2 latka, nawet mleka nie chciala pic jak byla malutka. Takie dziecko niestety. Musze ostro skakac, wymyslac, oszukiwac. Jedyne co je z checia to rosol I serek waniliowy.

Gość titinna
no właśnie,ile ma lat?Czy to przedszkola czy dużą pannicA,bo to różnica.

Gość titinna
aha.A może niech z toba np zrobi kanapki,czy salatke,może ja to za chęci?

Gość Xsiąc Xavery
Jak nie chce to po co zmuszasz? Zgłodnieje to samo poprosi. Przecież nie umrze z głodu. Wkooorwia mnie ta nadopieczuńczośc tzw. matek-polek :O

Gość choroba miłosna
moja tez je tylko rosół, pomidorówke, kakao - ma 3, 5 roku i wazy 13kg

Gość zmartwiona_mama
Słuchaj nie jestem nadopiekuńcza... nie daje jej nic na siłe i proszę mnie nie osądzać... Napisałam tylko po to bo może inne mamy maja jakiś pomysł na zachęcenie i urozmaicenie dziecku codziennego posiłku.

Gość Xsiąc Xavery
Ale po co na siłe urozmaicać? Gotuj zdrowo i pożywnie, jak dziecko nie chce to niech nie je. Jak zgłodnieje to prędzej czy później cie o to poprosi to wtedy odgrzejesz obiadek.

Gość zmartwiona_mama
To moje pierwsze dziecko i każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej, to juz mamy w naturze... a nie jestem matką ktora chce wpychać bóg wie co dziecku na siłe, tylko chodzi mi o to że zrobie cokolwiek, a jak pozniej ona przychodzi i mówi że jest glodna to nic innego nie chce tylko kakao.

Gość dr Antoni Pierdykiszka
może ma problemy z wypróżnianiem się, albowiem spożywa pokarmy zatwardzajace

Gość dr Antoni Pierdykiszka
je ciągle kurczaka? brawo, w wieku 6 lat dostanie okres, a ty zostaniesz babcią

Gość gahsjdjs
Nie przejmuj się,ja ponoć do 6 roku życia jadlam tylko starty żółty ser i pomidorowke. Dziecko nie da się złagodzić,prawie każde ma takie jedzeniowe fazy i należy to przeczekać,a nie urozmaicac na siłę,bo to i tak nic nie da.

Gość jakie trendy?
Nie oszukujcie, nie przemycajcie i nie kombinujcie po kryjomu z jedzeniem, bo tylko krzywdę swoim dzieciom robicie. Nie chce jeść tego, co podałaś? Trudno, odstawiasz talerz i następny posiłek wtedy, kiedy znów wszyscy zasiądą do stołu, a w między czasie nie ma żadnego podjadania. I nie ma, że boli. Gwarantuję wam - max 2 tygodnie i nie poznacie swoich dzieci. Z głodu nie umrą.

Gość Xsiąc Xavery
to niech pije tylko kakao, w końcu zrozumie że tym się nie naje i zje w końcu coś innego. Trochę konsekwencji. Zapewniam was że człowiek może bez jedzenia przeżyć 2 tygodnie więc jak dzieciak przez pół dnia nie zje żadnego posiłku to na pewno od tego nie umrze. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, pamiętaj o tym.

Gość Xsiąc Xavery
I jeszcze jedno. Gdyby wasz dzieciaki chciały jeść tylko i wyłącznie bugery z macDonalda to też byście ich tylko tym karmiły? Dobrze ktoś napisał. Nie chce jeść? Trudno - niech czeka na następny posiłek. Zobaczymy jak długo wytrzyma.

Gość jakie trendy?
jak pozniej ona przychodzi i mówi że jest glodna to nic innego nie chce tylko kakao. x a dlaczego? ano dlatego, że wie, że to kakao dostanie, zgadłam? w obawie o omdlenie, robisz jej kubek kakao i jesteś zadowolona, że w ogóle cokolwiek wrzuciła na ruszt. Mam rację? No to jakim sposobem ona ma zechcieć jeść co innego? Chce kakao? Mówisz, że nie masz i koniec kropka. Jeśli masz problem z silną wolą i konsekwencją, po prostu nie kupuj tego kakao, to rozwiąże Twój problem. Potem będziecie miały dzieci, które w wieku 8 lat nie będą jeść surówek, z kwaśną miną będą mielić 15min plasterek pomidora w buzi, itd. W taki sposób właśnie skrzywdziła moją cókę moja matka, która karmiła ją do 4 r.ż., kiedy to ja pracowałam, a mała zostawała z babcią sama. A że lubiła tylko pomidorówkę, schabowego i kisiel, toteż babcia tylko ten zestaw jej serwowała przez całe dzieciństwo, do wyrzygania. Dieta mojej córki unormowała się dopiero, kiedy dziecko skończyło 10 lat, to był horror co ja z nią przeszłam w temacie warzyw, owoców i innych, wartościowych pokarmów. Na szczęście drugie dziecko wychowywałam już od początku sama, właśnie tą metodą: nie podoba się? To nie jedz, nikt cię nie zmusza. I mam pięciolatka, którego ulubionym daniem jest makaron z cukinią, a w święta wcina pierogi z kapuchą i grzybami, aż mu się uszy trzęsą. Dobrze wam radzę!

Gość jakie trendy dobrze prawi..
..