Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąd się biorą takie głupie?

zamiast pilnować dziecka plotkują :O

Polecane posty

Dziś na placu zabaw dziewczynka na oko 2letnia ZSIKAŁA SIĘ NA INNE DZIECKO :O Mała z 5 minut wołała swoją matkę stojąc z opuszczonymi do kolan majtkami. A mamusia zajęta plotkami z 2 innymi. W pewnym momencie dziewczynka weszła na zjeżdżalnię stanęła na takim pomoście i drze się dalej-chyba sądziła,że mama ją usłyszy jak stanie wyżej. Pod tym pomostem bawiło się kilkoro dzieci. Jako że mamusia nie nadal nie reagowała,to dziewczynka po prostu zaczęła sikać stojąc i trzymając się ręką za krok. Pewnie cała się obsikała,po chwili siki zaczęły ściekać z pomostu na dzieci bawiące się poniżej. Jeden z obsikanych chłopców wszedł na zjeżdżalnię i uderzył tą dziewczynkę. Dopiero wtedy mamusia zareagowała i podbiegła do niej. Żal mi było tej małej i miałam ochotę ździelić matkę. Po co przychodzi z dzieckiem na plac zabaw skoro interesuje się tylko swoimi koleżankami? Poza tym nie dość że koty sikają dzieciom na plac to jeszcze i dzieci zaczną się tam załatwiać i zrobi się śmietnik :O

Gość czemu nie podeszłaś do tej
matki i nie powiedziałaś, że dziecko ją woła??

ja kiedyś jechałam pociągiem i siedziały takie dwie psiapsióły naprzeciw mnie i jednak dziecko na kolanach miała.. tak były zagadane dzierlatki a dziecko jakąś gumę do żucia znalazło na oparciu siedzenia i zaczęło odklejać i ciągnąć i obklejać się aż w końcu nie wytrzymałam i odezwałam się do tej mamuśki i jeszcze do mnie wyskoczyła z tesktem czemu nie powiedziałam jej od razu..

Gość gremlin52352
Nie zesraj się czasem. Babka ma chyba prawo pogadać z kolezankami, a ty mogłas jej powiedzieć, ze dziecko woła, może nie słyszała. To twoja wina, że ta mała nasikała, bo patrzysz jak cielę zamiast zareagować.

Gość ertyh
mam nadzieję, że to prowokacja... a jeśli nie to ...

Gość omniomniom
mojej sąsiadki dziecko wczoraj zrobiło fikołka do tyłu ze zjeżdżalni :O całe szczęście, że pod zjeżdżalnią był piasek a nie beton :O a mamuśka zagadana w najlepsze z sąsiadem brunetem :/

Gość a ty jestes tak samo winna
nie moglas pomoc tej malej wolac zagadanej matki i zwrocic kobiecie grzecznie uwage, ze ja corka wola? Glupia pipa z ciebie, ze nie pomoglas dziecku, a teraz na forum z wielkim oburzeniem zakladasz temat! Wstyd kobieto i pewnie tez matka jestes!

Gość hedhe
heeeaw

Gość hedhe
huih

po 1 nie moje dziecko,więc się nie wtrącam, swojego pilnuję. po 2 ja byłam od nich oddalona o cały plac zabaw bo siedziałam w piaskownicy w przeciwległym końcu,a matka była może 3 metry od córki :O bo siedziała na lawce dość blisko. i to nie to że nie słyszała-ona po prostu olała to dziecko a mała olała tym razem dosłownie inne dzieci.

Tak jestem matką a nie niańką cudzych dzieci. nie zostawię 8 miesięcznego dziecka samego żeby jakiejś debilce przypomnieć żeby wysadzila córkę :O

Gość typowe podejscie durnej
matki "Nie moje dziecko, nie moj interes". Jestes durna pipa egoistka! Idiotko, co ci szkodzilo zawolac matke tego dziecka z miejsca, w ktorym stalas ze swoim? Skoro wszystko tak dokladnie widzialas to moglas otworzyc morde i pomoc temu biednemu dziecko idiotko!!

Niektóre matki wcale nie powinny mieć dzieci, pewnie wpadkę zaliczyła to i byle jak się dzieckiem zajmuje

Gość no nie, to jakiś żart
omniomnio gdyby zagadała się z sąsiadem blondynem to byłoby ok ;)?

A ona wyszła na plac zabaw jako opieka dla swojego dziecka czy po to żeby porozmawiać z koleżankami? Poza tym skoro nie reagowała na własną córkę która wołała mamo stojąc blisko niej,to sądzisz że zareagowałaby na wołanie obcej osoby z drugiego końca placu? poza tym co miałam wołać? mamo wrzeszczącego dziecka chyba chce się małej siku? sorry gdyby dziecko kręciło po placu zabaw, było bez opieki to bym zareagowała np wzywając policję. ale mała wyraźnie wołała mamo w stronę tych dziewczyn,więc widać było że mama jest wśród nich. ja miałam obowiązek POWIEDZIEĆ MATCE DZIECKA ŻEBY PRZESTAŁA PLOTKOWAĆ I DZIECKIEM SIĘ ZAJĘŁA? Chyba po to tam była :O A nie po to żeby każdy zajmował się jej zaniedbanym przez nią dzieckiem. plac był wypełniony rodzicami i dziećmi. i każdy pilnował swojego dziecka. i tak dobrze słyszałam tą małą bo darła okropnie. a potem weszła na ten pomost to było ją widać jak na dłoni nawet z sąsiednich budynków.

Gość jdsuifid
Nie rozumiem ataku na autorkę tematu. Nie miała obowiązku wołać tamtej matki. Wybaczcie, żeby teraz każda oprócz swoich dzieci na placu zabaw, miała jeszcze pilnować cudzych.

Gość widziałam jedną taką mądrą
Ona się relaksowała a dzieciak oberwał huśtawką :O aż zalał się krwią i oczywiście miala pretensje do dziewczynki która się bujała bo wszyscy mają na jej dziecko uwazac poza nią :(

Gość srebrny pył
skoro nie twoje dziecko i nie twoja sprawa, to czym się tak oburzasz? przecież te obsikane dzieci tez nie twoje, więc to nie twój problem :P

Gość bueheheheheheheeh
typowe podejście "nie mój problem, nie mój interes" po drugie macie kilometrowe place zabaw? po trzecie zazdrościsz, że ona miała z kim rozmawiać a Ty nie? bo jadzik zazdrości aż ci cieknie...

Gość tojaaatylko
Dobrze Cię rozumiem autorko, też widuję takie mamuśki a tu jeszcze inne mądre zamiast krytykować plotkującą matkę to szczekają na Ciebie. Na placu zabaw jestem z dzieckiem i dla dziecka - swojego, nie innych- a nie dla spotkań towarzyskich

Gość typowe matki polki
uwazajace ze ich dziecko jest centrum wszechświata wszyscy mają mieć w dupie oczy i się waszym dzieckiem zajmować bo wy musicie z koleżankami obgadać wszystko? jak nie macie podzielnej uwagi i umiecie się skupić tylko na jednej rzeczy to skupcie się na dzieciaku bo to z nim na dwór idziecie a jak taka lady się zagada z koleżanką na chodniku a dzieciak wlezie pod auto to czyja to będzie wina? też innych przechodniów i kierowcy a nie matki?????

Taaaak marzę o spotkaniach towarzyskich w piaskownicy :O sorry jak umawiam się z koleżankami to idziemy do pubu na piwko czy do kawiarni na kawkę i wtedy nie w głowie mi tematy o kupach i o dziecku. Także nie wiem czego mam tamtej mamusce zazdrościć? braku prawdziwego życia towarzyskiego? :D

Gość ArIa zlotowlosa
Przyznam racje autorce. Tyle, ze ja zaobserwowalam 2 skrajnosci -matki albo lataja za dziecmi krok w krok, pouczajjac ze tego nie wolno, tamtego nie wolna a tam brudno. -albo maja w dupie dzieciaka na placu-dziecko wola np., bo nie dosiega do hustawki, a mataka na lawce albo ploty albo gadaa przez telefon albo liczy na to, ze ktos, kto jest w poblizu i np. pomaga swojemu dziecku wejsc, to przy okazji podsadzi tez jej dziecko.

Gość ArIa zlotowlosa
Albo starsze panie, babcie, ktore z dziecmi przychodza-wnusiu nie idz tam, bo to jest dla starszych dzieci -a prawda jest taka ze babkom nie chce sie latac za dziecmi. Chociaz akurat babciom to sie nie dziwie, ze nie chce im sie nianczyc.

Gość a wy niańczycie cudze dzieci?
Już widzę jak obce dzieciory na placyku karmicie, podcieracie i im matkujecie , ha ha ha!

Gość a wy niańczycie cudze dzieci?
Poza tym jak pińdzia nie umie się zająć dzieckiem to niech leniwe dupsko ruszy do pracy a dzieckiem niech zajmie się opiekunka.

Gość nie obchodzą mnie cudze dzieci
Ja polecę jakimś obcym dzieckiem się zająć jako miłosierna samarytanka a moje w tym czasie głowę sobie rozbije :O zgadzam się z autorką od pilnowania dziecka jest jego rodzic. mój syn ma 13miesięcy, dość pewnie chodzi ale jeszcze na drabince sobie nie radzi bez asekuracji. dlatego nie wyobrażam sobie tego żeby ktoś wymagał ode mnie żebym się jego dzieckiem zajmowała a laska w tym czasie plotkuje. jak dla mnie skrajny debilizm.