Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziomowo-letnia

Segregacja śmieci

Polecane posty

Gość ziomowo-letnia

Chciałam zapytać jak należy segregować śmieci. Jasne jest, że oddzielamy frakcję organiczną od reszty, papier, szkło białe i kolorowe i metal. A do jakiej frakcji wrzucać torebki foliowe, kartony po mleku czy sokach czy coś w tym stylu. I jak to pogodzić w mieszkaniu?

Gość Babcia z zasadami.
Mam wątpliwości co do segregacji śmieci.Widziałam jak zabierają segregowane śmieci.My jako ta ułożona ludnośc segregujemy przykladnie i co dziś zobaczyłam podczas wywozu?? Wszystko wrzucili razem,pomieszali do jednego samochodu.Pytam - po co ta pozoracja?!

Gość gość
A według mnie to dobry pomysł

Gość KarolinaWW
To ze segregujemy śmieci bardzo dobrze na nas wpływa. Trzeba wiedzieć tylko jakich pojemników do tego używać. Moim zdaniem takie http://www.eco-market.pl/2-kolowy-pojemnik-na-odpady-120L idealnie nadawały by sie do tego by segregować śmieci. Tym bardziej ze teraz jest to już nasz obowiązek.

Gość gość
Firma Skatom (http://www.skatom.pl/) ma w swojej ofercie bardzo różnorodne pojemniki do segregowania odpadów i na odpady komunalne. Do wyboru do koloru, dosłownie, bo kolor też sobie można wybrać ;) Ja zamawiałam takie wieksze pojemniki, bo tych segregowanych śmieci to jednak dużo więcej się produkuje niż się wydawało i teraz dwa mniejsze plastikowe pojemniki nam nie wystarczają.

Gość gość
Mieszkam w Niemczech, a jak wiadomo Niemcy są przykładem dla świata w segregacji śmieci. W każdym domu są pojemniki na: odpady organiczne (resztki jedzenia, zużyte chusteczki higieniczne, pampersy, pety, włosy ze szczotki, podpaski, patyczki do uszu itp.) Papier Szkło Oraz tzw. Żółty worek, do którego wrzuca się plastikowe opakowania, folie, kartony po sokach, mleku...

Gość gość
ja sie wkurzyłam płacę pare groszy więcej i nie segreguje (mieszkam w domku)

Gość gość
Ja segreguję śmieci i nie widzę w tym żadnego problemu. Przyczyniam się w ten sposób do ochrony środowiska. A wywozem śmieci zajmuje się u mnie firma www.jumar.info.pl, regularnie odbierają wszystkie odpady. Więc naprawdę nie widzę w segregowaniu śmieci nic skomplikowanego