Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalena123

ciąża :(? błagaaam.

Polecane posty

Mam takie pytanie . Cholernie boję się wpadki. A ostatnio spóźnia mi się okres :(. Już chyba 5 dzień lub dłużej a zwykle miałam w miarę regularnie. A moje pytanie brzmi czy przez zapalenie pęcherza może mi się spóźnia ?. Bo raczej miałam . A przynajmniej tak mi się wydawało bo okropnie bolał mnie pęcherz i co 5 minut biegałam siku i w sumie teraz chyba to znów wraca. Leków żadnych nie brałam. Tylko ogrzewałam pęcherz i powoli przechodziło. teraz jak tak często biegam do toalety to znowu boję się że to ciąża ;( A okresu nie ma :(. Jak myślicie czy mogłam wpaść ?. I przypominam że nie używaliśmy żadnego zabezpieczenia .Tylko stosunek przerywany.: Wydawał się pewny bo od razu przed dojściem mój chłopak "wychodził ze mnie" . Jak myślicie to przez pęcherz czy ciąża ? :((( 16 lat :(

Gość d-marzenieeeeeee
gratuluje,bedziesz miala dzidziusia

Gość 123GOCHA
tak, zapalenie pęcherza i leki na niego mogą trochę opóźnić okres ALEEEEEEE!!!!! stosunek przerywany to żadne zabezpieczenie i daje duże szanse na dziecko. nie mogliście pomyśleć o głupiej prezerwatywie? naprawde w wieku 16 lat chcesz mieć dziecko? są szanse na ciążę.

Gość moze byc ciaza
do apteki po test, kosztuje 5zl. ja jak bylam w Twoim wieku tez jako zabezpieczenie stosowalismy stosunek przerwyany, ale pozniej wlasnie jak Ty- zaszlam w ciaze ( ale o niej nie wiedzialam, zdazylam samoistnie poronic) i od tamtej pory uzywalam tabletek anty. Najadlam sie strachu.. Pigulki bralam dopoki nie poczulam, ze w razie wpadki "nic sie nie stanie". Nie uzywam antykoncepcji odkad skonczylam 21 lat, teraz mam 29 i jedno ( dlugo wystarane) dziecko w wieku 4 lat. Takze nie ma zmiluj, po test a pozniej tabsy albo chociaz gumki na litosc boska. Mi mama kupowala tabsy jesli cienko bylo, wiedziala, ze i tak nie zrezygnujemy z seksu ( chlopak byl 8 lat starszy) a dziecka nie chcemy . ( dzis jestesmy malzenstwem)

Gość moze byc ciaza
autorka napisala, ze lekow na zapalenie pecherza nie brala.. Wiec okres moze sie jedynie spoznic przez ew stres. Badz ciaze.

Boooże ja swojemu chłopakowi tak truję o zabezpieczeniu a on nic ;( Bo mówi jest pewien tego co robi ;( Już nigdy nie zgodzę się na seks bez zabezpieczenia .;( Tylko błagam nie ciąża ;( Może jestem głupia ale chyba wolałabym poronic jak najwcześniej ;( A test troche głupio mi kupić ;(

Gość LunaticSoulo
Mam podobne pytanie, sprawa wygląda tak: moje okresy do regularnych nie należą ( cykl trwa między 33 a 41!) teraz jestem mniej wiecej na środku tego przedziału. Czuje ból w podbrzuszu jak zawsze przed, piersi mam większe i nabrzmiałe, szyjka macicy jest nisko, miękka i otwarta a temperatura waha sie miedzy 36,5 a 36,8 mam nadzieje że to znak że zbiliża sie to na co czekam, bo nie ukrywam ewentualna ciąża jest możliwa, z tym że chwilowo sytuacja mi na nia nie "pozwala", co myślicie, potrzebuje obiektywnych odpowiedzi bo sama nie wiem co mam myślec... ;(

Gość kup test
i jutro rano go zrob. jesli wyjdzie 1 kreska, to pewnie pecherz

Gość autorko ja ci powiem
ze mam kolezanke, ktora tez sie nie zabezpieczala jak ty. majac 16 lat urodzila 1 dziecko, to niczego jej nie nauczylo i nadal sie nie zabezpieczala. teraz ma 20 lat i jest w 3 ciazy.... zrob test po co sie stresowac, a nastepnym razem pomysl co robisz, chyba ze chcesz zostac nastoletnia mamusia

Gość 123GOCHA
twoj facet wiedziałby co robi gdyby: mial troche wiedzy na ten temat; gdybys ty autorko miala regularne cykle (podejrzewam, ze w wieku 16 lat roznie moze byc); gdybys prowadzila obserwacje swojich cyklów (obserwacje sluzu, pomiar temp.) a tak to masz stres. na wlasne zyczenie. mam nadzieje, ze skonczy sie to nauczką dla ciebie i pomyslisz o zabezieczeniu kolejnym razem

Gość spiderwomm
No nie wierzę o.O Jesteśmy w tym samym wieku. Też spóźnia mi się okres ( powinnam mieć 16 maja :/) A mam regularne. Z chłopakiem stosowaliśmy tą samą metodę-zawiodła widocznie :/ Co zamierzasz zrobić? Ja jestem załamana :C

Gość nuumen
Autorko tematu - poczytaj sobie o preejakulacie. Wówczas będziesz wiedziała, że nie ma NAJMNIEJSZEGO znaczenia, czy chłopak wyskoczy tuż przed wytryskiem, czy w połowie stosunku, czy włoży Ci tylko trzy razy. Ryzyko ciąży jest zawsze. A chłopak, który o tym nie wie, powinien trzymać fiuta w gaciach i nigdzie indziej! Bo to nie on się będzie bujał z brzuchem, tylko Ty.

Gość spiderwomm
Witaj rówieśniczko! Mamy identyczny problem :/ 16 maja powinnam dostać okres. Z chłopakiem robiliśmy to tylko dwa razy, 'stosunek przerwany'. Kurde :/ Chyba wpadłam :/ Wstyd mi kupić testu więc chłopak kupi ^^ Boję się trochę go zrobić ale cóż.. A Ty, co zamierzasz? Co w razie 'wpadki'

nie mam pojęcia co zrobię jak się okaże że jednak jestem w ciąży.:( Wiem że jestem głupia ale nie łatwo jest się powstrzymać w takim momencie. I na pewno sami o tym dobrze wiecie. Jeśli się każe że wpadłam to zrobię wszystko żeby coś z tym zrobić :C Wiem że jest opcja żebym odpuściła. i pewnie powiecie że jestem jakaś dziwna ale nie jesteście w mojej sytuacji :( Teraz pytanie do was co zrobić jak się okaże że jestem w ciąży. Bo teraz to już boję się poważnie.

Gość 123GOCHA
Dziewczyny załamujecie mnie :O takie młode, niedoświadczone i dały się namówić na seks bez zabezpieczenia. dlaczego nie myślicie przed? teraz nie ma co....czekać na dzien okresu, a jak nie nadejdzie to zrobić test. i nie ma, że się wstydzę kupić - skoro jest się gotowym na seks, to chyba kupno testu to nie taki wyczyn? trzymam za was kciuki, żebyście nie zaszły, bo ewidentnie nie jesteście gotowe na seks, a co dopiero na macierzyństwo....szkoda byłoby tych waszych dzieci

Gość nuumen
Nie tak łatwo jest się powstrzymać? Przy pierwszym razie, gdy miałam 17 lat trzy razy pytałam faceta w trakcie, czy na pewno dobrze założył gumkę, musiałam zobaczyć (!) i dopiero po tym dałam się ponieść emocjom, a dzień po tym załatwiałam już wizytę u ginekologa, żeby zacząć brać tabletki antykoncepcyjne i pilnować "tej" sprawy również na własną rękę. Wytłumaczenie, że nie tak łatwo się powstrzymać jest dla mnie równoważne z tym, że nie dorosłaś jeszcze do seksu i, jeżeli okaże się, że nie jesteś w tej ciąży, powinnaś sobie darować na jakiś czas.

Gość spiderwomm
Jeśli okaże się że nie jestem w ciąży już nigdy tego nie zrobię :/ Z resztą jeśli sie okaże że jestem to też nie mam zamiaru uprawiać seksu :/

spiderwomm : napisz jeśli się dowiesz czy ci się udało uniknąć ciąży. Teraz to już obiecuję sobie że nigdy więcej bez.

Gość nuumen
Rozumowanie, że już nigdy nie będziesz uprawiać seksu, bo do tej pory robiłaś to lekkomyślnie, jest głupie i znowu wskazuje na Twoją niedojrzałość. Chodzi o to, żeby robić to świadomie, umieć wybiec myślami naprzód, mieć wiedzę, chociażby podstawową na temat tego jak funkcjonuje ludzki organizm. Jeżeli dopiero teraz dowiedziałaś się, że istnieje coś takiego jak preejakulat, to w Twoim "przygotowaniu" zabrakło naprawdę bazowych informacji. Gdy ja byłam nastolatką to też nie raz zdarzyło mi się panikować, ale brało się to z niedoświadczenia i strachu, a nie z tego, że nie byłam przygotowana. W gruncie rzeczy nie miałam się czego bać. Nie życzę Wam tej ciąży, mam tylko nadzieję, że wysnułyście jakieś wnioski z tej sytuacji i niekoniecznie takie, żeby nie uprawiać seksu, który z ukochaną osobą (która się z Tobą liczy) jest bardzo fajny i potrzebny.

Gość nuumen
adalena, jeżeli okres spóźnia Ci się już piąty dzień, to jest to najwyższy czas na zrobienie testu. Oszczędź sobie stresu i go kup.

Gość spiderwomm
Niestety ale nie wiem jak to powiedzieć....czuję że jestem w ciąży. U mnie tyle dni spóźnienia świadczą niestety albo o ciąży albo o chorobie. Niestety (na szczęście?) chora nie jestem. Chyba wiem co zrobię. Autorko, słyszałaś o takim leku, Arthrotec? Czy Ty myślisz o zatrzymaniu dziecka?

Gość spiderwomm
(oczywiście zrobię test jednak jestem przygotowana na dwie kreski :/)

Gość bcbvcb
jestes w ciazy gratuluje autorko :)

Robiłam test. Jedna kreska :D Jestem szczęśliwa jak nigdy :D Jednak dla pewności jeszcze za kilka dni powtórzę . Nie było miło. Chociaż tyle że chłopak z którym jestem już 2 lata mnie wyręczył i kupił test . A jeśli chodzi o pytanie na temat leków to gdybym ja zaszła w ciąże to chyba nic by mnie nie powstrzymało żeby ją zatrzymać jak właśnie mówisz. Łapałabym się każdego sposobu który mógłby mi pomóc Chociaż wiem że to nie to, ale nie miałabym najmniejszego wyboru ze względu na swoja sytuacje.Także POWODZENIA :) Faktycznie popełniłam błąd że robiłam to bez zabezpieczenia, ale nie znaczy to że teraz z tego zrezygnuję, bo po prostu nie umiem, tym bardziej że robię to z osobą którą kocham nad życie i wiem że będzie moim przyszłym mężem i kiedyś ale to KIEDYŚ na pewno doczekamy się dzieci, może i głupie marzenia ale WIEM że się spełnią. Tylko po prostu poprawię swoje postanowienia co do zabezpieczeń i będę się ich trzymać. do czasu aż będę gotowa na planowane dzieci.

spiderwomm : a powiesz mi co to za lek o którym mówiłaś? jak można go dostać w razie czegoś? Hmm powiem Ci że kiedyś też myślałam o tej opji ale po przemyśleniu to przecież ten środek nie musi spowodować poronienia w 100% ale tylko np uszkodzić płód .a to już nie byłoby idealne wyście :(. Ale na twoim miejscu próbowałabym chyba wszystkiego aż do skutku. Chociaż liczę że jednak nie jesteś w ciąży :) POWODZENIA :) w razie czego proszę napisz jak się to wszystko potoczyło ;)

Gość 123GOCHA
spider coś tam ty się lepiej zabezpieczaj a nie myśl o lekach, którymi możesz sobie więcej krzywdy zrobić :O masakra. jak myślisz o głupotach to chociaż weź tabletki z pewnego źródla np. womenonweb a nie....

Gość spiderwomm
DOSTAŁAM DZIŚ OKRES! :D Więc obie zadowolone :) Cieszę się bardzo, nawet nie umiem wyrazić jak bardzo. Z seksem na razie przystopuję..Jak dla mnie za duże ryzyko a ja jestem straszna panikara. ;) Ten lek to ... Z resztą, co ja Ci tam będę opowiadać. Przeczytaj- http://www.aborcja-polska.org/poradnik Świetna stronka, na prawdę.

To gratulacje ;)) Kurcze ja niby w ciąży nie jestem a okresu jeszcze nie ma ;( Nie wiem co jest ;( I

Gość spiderwomm
Czekaj cierpliwie na okres i nie stresuj się. :D Trochę luzu, odpoczynku + ciepła kąpiel i niebawem powinien się pojawić ;) Daj znać jak dostaniesz :)

Ajj zazdroszczę Ci bo kurcze ja jeszcze nie mam ... Nie mam pojęcia co może być nie tak ;(. Ale czekam cierpliwieee ;)