Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaasku

wlasny biznes i ryzyko

Polecane posty

Gość Kaasku

Warto zaryzykowac z wlasnym biznesem? Zeby starac sie o dotacje, trzeba byc bezrobotnym. Mamy z mezem pomysl na biznes, ale sie boimy, ze nie wyjdziei zostaniemy bez niczego. Zarabia tylko maz... Smieszne - 1600zl -,-. Ja jestem studentka, mamy dziecko, mieszkamy z rodzicami i placimy rachunki po pol. Juz mamy tego dosc. Wszystko trzeba liczyc. Jest tu ktos, kto kiedys zaryzykowal i sie udalo/nie udalo?

Gość Kaasku
Podnosze temat.

ile osób, tyle historii. ja starałam się o dofinansowanie unijne, pomysł miałam dobry i przemyślany, ale nie byłam bezrobotna, niepełnosprawna ani nie miałam dzieci itp. więc nie mieściłam się w ich rubryczkach i dofinansowania nie dostałam. za kredyt nie zaryzykowałam. znam ludzi, którzy pomysły mieli gorsze, kasę dostali i teraz nie wiedzą, jak firmę prowadzić. znam też ludzi, którzy mieli głowę na karku, rozkręcili biznes, ale ciągłe problemy z pracownikami wykończyły ich psychicznie i interes sprzedali - bez straty na szczęście. znam też takich, którym interesy się kręcą, choć sprawiają wrażenie zupełnie nieogarniętych. wszystko zależy od wielu czynników, konkretnej branży itp. itd.

Gość strecz
w polsce własny biznes to od początku kombinacje,duże koszty i użeranie siuę ze wszystkimi mozliwymi urzedasami,zalezy od branzy,ryzyko takie jak wszedzie,tylko ze w normalnym kraju koszty ponosisz jak uzyskujesz dochód w tym pojebanym kraju,ponosisz koszty nawet jak nie masz dochodu i chuj to kogo interesuje

Gość gość
Nasza działalność to rozpoznawalna na rynku marka, która zainteresowanym kupnem osobom zapewni łatwe wejście na rynek usług ślubnych. Przedmiotami sprzedaży są: • strona internetowa • internetowy sklep firmowy • internetowa wypożyczalnia elementów dekoracyjnych, • telefon firmowy, • rozpoznawalne logo, • historia firmy wraz pakietem zdjęć ze zorganizowanych imprez • baza danych dotycząca podwykonawców i konkurencji. • profesjonalny pakiet dokumentów potrzebnych przy prowadzeniu tego rodzaju działalności. Nasza strona internetowa jest bardzo dobrze wypozycjonowana w wyszukiwarkach i portalach ślubnych. Kupując te domeny nie czekają państwo, aż słowa kluczowe znajdą się po kilku miesiącach w pierwszej dziesiątce, ale od dnia zakupu firma jest na pierwszych pozycjach. Decydując się na zakup niniejszej firmy oferujemy SZKOLENIE NA KONSULTANTA ŚLUBNEGO W PAKIECIE! Cena bardzo korzystna!!! W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt mailowy: md_consulting@gazeta.pl PS> Przedmiotem sprzedaży nie jest franczyza Jeżeli myślicie Państwo o realizacji swoich marzeń w zawodzie KONSULTANTA ŚLUBNEGO – to właśnie odpowiednia chwila na rozpoczęcie tej przygody.

Gość gość
Nie wiem... ja bym wolała mieć porządne zabezpieczenie finansowe zanim jeszcze zaczęłabym cokolwiek z firmą robić. Bo do biznesu na początku się dokłada, dopiero z czasem można zacząć liczyć na rozkręcenie się biznesu i zaczyna się jakiś dochód... Biznes w Polsce to ryzyko- i to jeszcze przy takich obciążeniach finansowych?? ZUS itp? :o http://niesmiali-forum.waw.pl/