Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Dlaczego płaca minimalna w Polsce jest taka wysoka?

Polecane posty

Jak pracodawcy mają utrzymać formy, skoro pracownicy kosztuja ich tak dużo. Oczywiście pojawią się głosy, że wszystko jest drogie - niech tacy ludzie sami założą firmy i zatrudniaja kilku pracowników

Gość djkaww
znajoma mowila mi, ze te zusy i inne pierdoly kosztuja 750zł!!! masakra plus płaca podstawowa 1180 to jest 2 tys na 1 pracownika to ja sie nie dziwie, ze tak ludzie kombinuja i daja umowy smieciowe:O

Gość to jest wina tuska
wszystko wyykancza chyba chce zebysmy przeniesli sie na zielona wyspe

Gość julka19xx
jak pracodawcy nie stać żeby zapłacić pracownikom godne pensje to niech lepiej nie dziaduje i zamyka ten swój marny kramik.

Gość Dr Penisolog
juz nawet nie chce mi sie czytac tego pierdolenia pracodawcow jak to jest ciezko i ile oni musza pracowac, dokladac do interesu. ich jedynym kontrargumentem jest "zaloz wlasna firme to zobaczysz jak to jest fajnie". wiec sie koorwa pytam, skoro jest im tak ciezko i nic sie nie oplaca to czemu sami nie pojda pracowac do kogos innego? :D

Gość djkaww
sss

Gość odwrócę to
"Jak pracodawcy mają utrzymać formy, skoro pracownicy kosztuja ich tak dużo." a jak pracownicy mają się utrzymać za tak mało, skoro cała pensja minimalna może iść na opłaty, a gdzie jedzenie, ubrania, kosmetyki?

Gość djkaww
ale serio zeby 750zl placic??

Gość odwrócę to
"niech tacy ludzie sami założą firmy i zatrudniaja kilku pracowników" to niech pracodawcy pójdę do pracy i zarabiają minimalne, lepiej?

Gość djkaww
to czemu brutto jest 1600 a netto 1180? to skad 750zl??

Gość zus to zlodziej
fakt, ja przy pensji 1300 na reke slyszalam od szefa, ze on musi zaplacic wlasnie jakies 500 czy nawet 700do zusu za mnie. najgorzej kiedy o tym wspominla, bo ani ja ani on nie mamy na to wplywu, ponadto kiedys powiedzial do mnie i kolezanki "moze zastanowicie sie czy chcecie popracowac charytatywnie?" niby zajebisty zart:O wkurwiaja mnie ludzie ktorzy zatrudniaja pracownikow, bo po prostu ich potrzebuja, a potem pierdola takie smieci