Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z mojej rodziny

Jak mozna mieszkac u tesciow i jeszcze narzekac i sie panoszyc?

Polecane posty

Gość gość
Czy tylko ja zauważyłam ze autorka ma gotowa odpowiedz na wszystko?

Gość gość
zasada jest prosta jak sie u kogos zyje na krzywy ryj to sie nie ma prawa glosu. Bratowa autorki nie zarabia chleba jedzenia zadnego nie kupuje rachunkow nie oplaca wiec zyje na krzywy ryj i powinna siedziec cihutko.

Gość gość
up ciekawa dyskusja wreszcie sie na kafe pojawila:)

Gość gość
Az dziwne, raptem pojawili się tacy goście, co jak długo piszą, a autorka odpowiada, to jakieś nienaturalne aż. Wyjaśniają sobie, dyskutują, to chyba jakaś podstawiona dyskusja, całkiem inna niż zawsze.

Gość gość
jak mieszkac to tylko osobno -ja tez mialam przyjemnosc mieszkac z tesciami przez rok ,konczylismy dom i powiem nigdy wiecej....chociaz mielismy wsztystko osobno np.tesciowie chodzac nalozyc do co .nie zmieniaja butow wiec wycierac mozna bylo i 3 razy dziennie i tak byl syf .2 sprawa -obok tesciow mieszka gospodarz ,much w 3 d... wiec ja u nas na gorze zalozylam moskitiery to tesciowa przed cala rodzina gadala jaka ze mnie pani.....Oczywiscie jak tu czytam to powinnam byla sie dostosowac -sorry nie potrafilam nie robie z siebie pedantki ,ale jakies granice sa.Ja uwazam ,ze tu akurat autorka jest osoba ktora lubi macic -to jej mama powinna dogadac sie z synowa a jej nic do tego

Gość gość
zasada jest prosta jak sie u kogos zyje na krzywy ryj to sie nie ma prawa glosu. Bratowa autorki nie zarabia chleba jedzenia zadnego nie kupuje rachunkow nie oplaca wiec zyje na krzywy ryj i powinna siedziec cihutko. chore to co piszesz i to w czasach gdzie mnostwo ludzi zyje bez slubu ....to co jak jest para w wolnym zwiazku i maja dzieci to matka musi pracowac zeby nie zyc na krzywy ryj.....mysle ze autorka powinna dorosnac i dac zyc bratu ,zwiazal sie z dziewczyna ,beda mieli dziecko czyli beda tworzyc rodzine a od rodziny wara-jesli autorka ma madrego brata to dokona wlasciwych decyzji

Gość gość
Do "Smieszny cudak" -jestes beznadziejny idz sobie prosze!!! Autorko widac ze konkretna babka z ciebie,dobrze kombinujesz,pozdrawiam

Gość gość
Autorka jest logiczna, całkiem ciekawy temat. każda panna chcąca zamieszkać z teściami powinna przeczytać.Faktycznie goście jacyś tacy elokwentni, ale może kafe się zmienia.:) Śmieszy cudak to stare kafe, jak pokazał ten temat jednak to już przeszłość. Może budżetówka miała wolne w pracy, a może całkiem inny mental na kafe zagościł.:) W sumie to pozytywnie wszystko wyszło.:) Stare kafeteryjne trole i lenie w odstawce, a nowi goście wypisują się rozlegle, faktycznie dziwne zjawisko.Nie wystarczy kogoś obrazić, ale trzeba to poprzeć argumentami, to może być za trudne na tym forum.:)

Gość gość
up

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie i w końcu wyprowadziłam się od teściów. Nie chodzi o to, że było ciasno, niewygodnie, bo dom mają ogromny, ale mimo tego i tego, że to wspaniali ludzie, to jednak zawsze jest to mieszkanie u kogoś - nie możesz zrobić wszystkiego, co zrobiłbyś u siebie prawda? Dlatego ja do tego długo dążyłam i namawiałam męża na swoje. Ostatecznie przekonałam go, kiedy zakwalifikowano nas do programu MDM: http://mieszkaniedlamlodych.com/ Dzięki niemałemu dofinansowaniu przyspieszyliśmy cały proces kupna i w końcu jesteśmy na swoim.

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie i w końcu wyprowadziłam się od teściów. Nie chodzi o to, że było ciasno, niewygodnie, bo dom mają ogromny, ale mimo tego i tego, że to wspaniali ludzie, to jednak zawsze jest to mieszkanie u kogoś - nie możesz zrobić wszystkiego, co zrobiłbyś u siebie prawda? Dlatego ja do tego długo dążyłam i namawiałam męża na swoje. Ostatecznie przekonałam go, kiedy zakwalifikowano nas do programu MDM: http://mieszkaniedlamlodych.com/ Dzięki niemałemu dofinansowaniu przyspieszyliśmy cały proces kupna i w końcu jesteśmy na swoim.