Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amina :))

Problem z kasą :((((

Polecane posty

Hej :) słuchajcie, mam poważne pytanie. Moje koleżanki zwykle są z bogatych rodzin i mają własne, ew. dzierżawione konie, jeżdzą zawody itd., a ja jestem z biednej rodziny i mnie na to nie stac. Dla tych, co się nie znają - jeździectwo to jeden z najdroższych sportów na swiecie. Ja marzę o wlasnym koniu (dzierżawionym, a prędzej współdzierżawionym), ale nie ma na to pieniędzy. Pomyslcie sobie: jakie to musi byc uczucie, gdy kochasz coś, co jest jedną z twoich najwiekszych pasji i nie mozesz tego rozwijać, bo urodzilaś sie w takiej, a nie innej rodzinie, podczas gdy twoje koleżanki wygrywają kolejne zawody na swoich najukochanszych rumakach? Dla nieobeznanych w temacie powiem, ze kupno konia kosztuje w granicach 5000-30 000< zł, utrzymanie konia w moim woj. (placenie ZA SAM BOKS - PENSJONAT) ok. 750zł (zalezy od stajni, ale najczęściej wlasnie tak), dzierżawa ok. 450zl, a wspoldzierzawa ok. 300zł. Mnie inetresuje ta najgorsza i najtansza opcja, ale to ciągle są pieniądze. Mam 16 lat. czy macie jakieś pomysly na to, jak zarobic chociaż część tej kasy? Ponadto: zarabiać ją regularnie, na miesiąc?

Gość jhajadsjksjfd
Ja na Twoim miejscu bym sie uczyla i studia jakies dobre skonczyla, znalazlabym jakas platna prace !

Ale jedno drugiego nie wyklucza, prawda? Jeśli chodzi o naukę, to poziom wysoko ponadprzeciętny. ;p Poza tym teraz idą wakacje, więc nie w tym sek.

Gość zielony knotek
zbieranie truskawek nad morzem potrzeba sezonowych kelnerek a w czasie roku możesz znaleźć jakąś prace na sobotę i niedziele

Gość firletka.
Łatwiej mówić niż robić... Ale dzięki :) Zadzwonilam w sprawie pomagania pewnej starszej pani, ale ona chce 7 dni w tygodniu, to za duzo, nie mialabym na nic czasu (szkola, treningi siatkowki, znajomi) i placi malo, wiec chyba zrezygnuję. Zostają ulotki, ale kazdy mowi, ze to tez grosze i męczące. Te truskawki w sezonie to moze byc wyjscie... Nie mieszkam nad morzem, warm-maz. U nas raczej nie zatrudnia 16-letniej kelnerki.

Gość gilbertyna
up.