Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralkologk

czy moze spac w samych bodach ???

Polecane posty

Gość tralkologk

w pokoju mam 25 stopni corka ma 6 miesiecy spi ze mna pod cienka koldra moze spac w bodach z dlugim rekawem czy bedzie jej za zimno ???

Gość za gorąco w domu jej bedzie
temp.do spania ok.20stopni to max i body starczą

Gość 25stopni?
za gorąąąąąąąąąąąąąąąąco!!!! a potem dziwota ze zapalenie krtani

Gość 25stopni?
20-21 to już najwiecej

Gość zonaKraka
Mój by szału dostał jakbym przy 25 st próbowała go ubrać w długi rękaw i wsadzić pod własną kołdrę :) Ale dzieci są różne, sama widzisz czy Twoja jest zgrzana czy zmarznięta, głupie pytanie- czy może... Jak ma normalną temperaturę, śpi spokojnie a na kafe przeczytasz że nie, nie może i koniecznie musi mieć jeszcze pajacyk i czapkę, to byś założyła?

Gość tralkologk
niestety mieszkam za granica dzis w dzien bylo 37 stopni nie dalo rady wyjsc z domu maz z pracy caly mokry przyszedl... okno mam i tak otwarte juz sie zrobilo chlodniej na zewnatrz ale w domu nadal cieplo...

Gość tylko aloe vera
Śpicie w takim piekle? Ja mam ustawioną temp na 19 stopni i dziecko spało w 1 warstwie plus śpiworek w swoim łóżku i jakoś mi się nie zaziębia-a ma 9 lat. jeszcze nigdy nie brał antybiotyku. 25stopni to dużo za dużo,zapytaj lekarza

Gość sjdhsjdh
Ja tak jak autorka mam 25 stopni w pokoju nawet po dokadnym przewietrzeniu (pół dnia okno jest otwarte). To nowe , dobrze zaizolowane budownictwo , kaloryfery nie grzeją od miesiąca a w pokojach utrzymuje się stale 24 - 25 stopni. Moje dziecko śpi normalnie w piżamce z długim rekawem i ma kołderkę (letnią). NIgdy mi się córka nie przegrzała, nie mamy problemów w przeziębieniem, gardłem czy inną atrakcją. Ja w temperaturze 20 stopni marznę ale co człowiek to inna preferencje. Autorko wystarczy jak dasz malcowi body z długim rękawem, cienkie skarpetki na stopy (gdyby się całkiem odkrył) .

Gość Zaraz ale po co ona ma się
pytać lekarza skoro ma taką naturalną temperaturę w pokoju? Co ma, lodu tam rozkruszyć na podłodze? Jest jak jest, są mieszkanie ciepłe cały rok i nic się nie poradzi . Mozna na noc malcowi uchylić okno na całą noc, ubrać normalną piżamkę i przykryć cienką kołdrą . Dziecko jak śpi to spada jego temperatura ciała i krążenie spowalnia więc nie przegrzeje się napewno.

Gość skarpetki???
"wystarczy jak dasz malcowi body z długim rękawem, cienkie skarpetki na stopy" czy ty oszalałaś? Na cholerę dziecku w takiej temp. skarpety na nogach. może jeszcze rękawiczki, bo ręce odkryte, chyba że wsadzasz pod kołdrę :P :/

Gość autorce radze
ubrać jeszcze pajacyk, a samej jeszcze w dres wskoczyć byście się nie wyziębiły :D aaaaaaaaa i skarpetki mus!!!

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak " w samych bodach" :o w samym body jak już!!! Czy tu siedzą same osoby bez podstawówki?

ale wy jesteście głupie. Jedno dziecko potrzebuje body dresy i koc z kołderką a inne może spać z gołym dupskiem. Twoje dziecko sama zauważ czy mu ciepło czy zimno. Mi też położna porozbierała dziecko bo za grubo ubieram i dostał mi sie opierdal- mały cały czas płakał.Jak go ubrałam po swojemu to spał bo w końcu miał ciepło.

Gość ghghghghghhghgghg
"body" to wyraz nieodmienny. i nie jest to również liczba mnoga, to że ma taką samą końcówkę jak skarpety czy śpiochy nie znaczy, że odmienia się tak samo

Gość gość
Bodach? :o

Gość 25 stopni w nocy???
Jak można mieć tyle stopni w sypialni? moja siostra mieszka w kraju gdzie obecnie w dzień jest ponad 40 stopni,ale w nocy spada do 15. wystarczy zostawić otwarte okno i ładnie się schłodzi. do tej co mieszka w nowym budownictwie i ma pół dnia otwarte okno a mimo to ciepło-ja mieszkam w bloku z lat 80tych a mimo to całą zimę nie odkręcałam grzejników więcej niż 3-4razy,okno otwieram codziennie a mimo to mam ok 20 stopni. a na noc zawsze wietrzę żeby było tak koło 18 stopni. teraz mam okno otwarte 24 h na dobę a nie tylko pół dnia.

Gość kazdy jest inny,ja tez mam
Taka temperature w domu i moje dziecko spi w body dlugi rekaw i polspiochach. Nad ranem jak biore go do karmienia to jest bardzo chlodny.spi przykryty kolderka. Chocbym nie wiem jak wietrzyla mieszkanie i tak taka temperatura sie utrzymuje. Przeciagow przy 2 miesiecznym dziecku nie narobie,a.one i tak nie wiele daja,najwyzej o stopien obniza. Zreszta maly nienarzeka,tak jak pisalam nad ranem nawet marznie. My tez lubimy cieplo. Mimo takiej temperatury nad ranem opatulam sie koldra. Teraz jestesmy u rodzicow,tam dom jest chlodniejszy i temperatura 21 stopni,ja spie w cieplej pizamie owinieta ciepla koldra,maz to w ogole pod pierzyna. Maly w bodziakach krotki rekaw.polspiochy i kaftanik i rano zmarznietego wzielam go do siebie,wtulil sie we mnie i dopiero rozgrzal. Wczesniejse.noce byly troche cieplejsze i takie ubranie bylocalkien calkiem,ale dzis.nie pogniewalby sie za dlugi rekaw pod kaftanikiem. Zreszta budzil sie co chwila a wczesniejse noce ladnie przespane(pobudki po 5,4 i 3h). A dzis niespelna co 2. My po prostu lubimy cieplo.

ja mojego - 7 miesięcy - ubieram w sam rampers z krótkim rękawkiem, temp w pokoju 20-21 stopni, jak spał w pajacach to strasznie się wiercił w nocy, mam mieszkanie pod dachem (nie ma strychu) i w lato jest strasznie ciepło - duszno, mimo otwartych okien, więc jak będą upały to podejrzewam, że w samym pampersie będzie spał :)

Cześć, widzisz czy to zagranica czy polska warunki mogą być podobne. Koleżanka mieszka we włoszech też upał że nie da się wyjść z dzieckiem a wieczorem w domu też masakra. I ma cały dzień grube rolety zasłonięte. Okna od str słońca zamyka a uchyla te w które nie świeci i przy małym dziecku wiatrak taki stojący cały dzień chodzi na półce skierowany w sufit i miesza powietrze. Ja nam prawie wszystkie okna skierowane ma wschód i południe. I tak samo mam teraz. I zrobiłam jak tamta. Rolety, wentylator i efekt taki że jest trochę chłodniej. A dziecku samo body wystarczy nawet z krótkim rękawem.

Gość może tak spać
Spokojnie, gdzie mieszkacie?