Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieczywomaniaczkaaaa

o co chodzi z tym pieczywem????

Polecane posty

Gość pieczywomaniaczkaaaa

czemu w kółko słyszę, że pieczywo jest niezdrowe zaczyna mnie to wkurzać.. czy jest tu ktoś poza mną, kto je pieczywo i uważa je za normalny pokarm, a nie coś niezdrowego? wydaje mi się, że ludzie zaczęli utożsamiać "niezdrowe" z "niedietetyczne" jeśli coś ma trochę więcej kcal to zaraz nie zdrowe kolejny etap w promocji anoreksji i wychudzenia nie jedz tego tego tego tylko wcinaj płatki wielkich koncernów i zieleninę a przecież gdy pieczywo jest z rzetelnego źródła- nie marketu na kwasie żytnim, pszenno żytnie to jest zdrowe!! o wiele zdrowsze niż ten szit pociskany nam przez media pod nazwą "light" czy Wy też jecie normalnie pieczywo? kiedyś pamiętam wielka bułka to była podstawa śniadania i kolacji i nie było wcale wokół więcej chorób, otyłości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lajdfgr
nie chodzi ogólnie o pieczywo tylko białe pieczywo, podobnie jak białe makarony, ryże i kasze 🖐️ i nie chodzi o to, że jest niezdrowe tylko ma znacznie mniej wartości odżywczych i błonnika niż np. ciemne, pełnoziarniste produkty 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczywomaniaczkaaaa
ok, masz racje ale ja słyszę np. od znajomych ciągle - pieczywo jest niezdrowe nie jest NIEZDROWE- tylko po prostu nie jest jakoś bardzo zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chodzi o to z e to co biale jest niezdrowe i malowartosciowe-biala maka ryz makaron chleb -a co ciemn e i razowe jest zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ........aaaaaa
Ciekawe ilu jedzących to ciemne pieczywo sprawdza czy to rzeczywiście zdrowe razowe pieczywo czy może ciemny kolor chleba to zasługa barwników. A na śniadanie to chyba zdrowsza biała bułka z serem czy co tam się lubi niż zalane zimnym mlekiem płatki przetworzone z całą tablicą Mendelejewa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musli to samo zło-cukru tłuszczu chemii z e hhoo- najzdrowsz e płatki to czyste owsiane jęczmienne ryzowe-a musli to nie warto tykac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a i wlasnie-produkty z białej maki są baardzo próchnicotwórcze-od wielu lat jem tylko ciemne pieczywo- z maslem , sąlata zielenina-zadnego dzemu, miodu, masła czekolaadowego- to multum cukru , kalorii i masakra dla zebów-jasne po snaidaniu zwykle sie myje zeby-ale ja w szkole brałam na drugie sniadanie takie słodziutkie kanapeczki i durna byłam-pączki , drózdzówki- z bialej maki tez jadłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musli to samo zło- zwykle płatki owsiane sa duzo zdrowsz e no i tansze duzo- po kiego huuja kupując musli nafaszerowane cukrem i chemia psuc zdrowie sobie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
po kiego h*ja zrec musli?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczywomaniaczka
no ale pieczywo żytnio pszenne na zakwasie, od sprawdzonego piekarza lepsze niż ciemne pieczywo z marketu- które ludzie kupuję, tylko dlatego, że pisze "pełnoziarniste" a w składzie ma takie rzeczy jak nie wiem co poza tym ja codziennie wcinam np. świeżą bagietkę z masełkiem (82 procent tłuszczu), szynką od rolnika ze wsi -bez konserwantów itd, sałatą i innymi dodatkami zjadam naprawdę dużo pieczywa i jakoś ani nie jestem otyła, ani nie mam próchnicy itd wkurza mnie nagonka na zwykłe pieczywo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×