Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieczywomaniaczkaaaa

o co chodzi z tym pieczywem????

Polecane posty

czemu w kółko słyszę, że pieczywo jest niezdrowe zaczyna mnie to wkurzać.. czy jest tu ktoś poza mną, kto je pieczywo i uważa je za normalny pokarm, a nie coś niezdrowego? wydaje mi się, że ludzie zaczęli utożsamiać "niezdrowe" z "niedietetyczne" jeśli coś ma trochę więcej kcal to zaraz nie zdrowe kolejny etap w promocji anoreksji i wychudzenia nie jedz tego tego tego tylko wcinaj płatki wielkich koncernów i zieleninę a przecież gdy pieczywo jest z rzetelnego źródła- nie marketu na kwasie żytnim, pszenno żytnie to jest zdrowe!! o wiele zdrowsze niż ten szit pociskany nam przez media pod nazwą "light" czy Wy też jecie normalnie pieczywo? kiedyś pamiętam wielka bułka to była podstawa śniadania i kolacji i nie było wcale wokół więcej chorób, otyłości

Gość lajdfgr
nie chodzi ogólnie o pieczywo tylko białe pieczywo, podobnie jak białe makarony, ryże i kasze 🖐️ i nie chodzi o to, że jest niezdrowe tylko ma znacznie mniej wartości odżywczych i błonnika niż np. ciemne, pełnoziarniste produkty 🖐️

ok, masz racje ale ja słyszę np. od znajomych ciągle - pieczywo jest niezdrowe nie jest NIEZDROWE- tylko po prostu nie jest jakoś bardzo zdrowe

Gość gość
chodzi o to z e to co biale jest niezdrowe i malowartosciowe-biala maka ryz makaron chleb -a co ciemn e i razowe jest zdrowe

Gość ........aaaaaa
Ciekawe ilu jedzących to ciemne pieczywo sprawdza czy to rzeczywiście zdrowe razowe pieczywo czy może ciemny kolor chleba to zasługa barwników. A na śniadanie to chyba zdrowsza biała bułka z serem czy co tam się lubi niż zalane zimnym mlekiem płatki przetworzone z całą tablicą Mendelejewa.

Gość gość
musli to samo zło-cukru tłuszczu chemii z e hhoo- najzdrowsz e płatki to czyste owsiane jęczmienne ryzowe-a musli to nie warto tykac

Gość gość
a i wlasnie-produkty z białej maki są baardzo próchnicotwórcze-od wielu lat jem tylko ciemne pieczywo- z maslem , sąlata zielenina-zadnego dzemu, miodu, masła czekolaadowego- to multum cukru , kalorii i masakra dla zebów-jasne po snaidaniu zwykle sie myje zeby-ale ja w szkole brałam na drugie sniadanie takie słodziutkie kanapeczki i durna byłam-pączki , drózdzówki- z bialej maki tez jadłam

Gość gość
musli to samo zło- zwykle płatki owsiane sa duzo zdrowsz e no i tansze duzo- po kiego huuja kupując musli nafaszerowane cukrem i chemia psuc zdrowie sobie?

Gość gość
po kiego h*ja zrec musli?

Gość pieczywomaniaczka
no ale pieczywo żytnio pszenne na zakwasie, od sprawdzonego piekarza lepsze niż ciemne pieczywo z marketu- które ludzie kupuję, tylko dlatego, że pisze "pełnoziarniste" a w składzie ma takie rzeczy jak nie wiem co poza tym ja codziennie wcinam np. świeżą bagietkę z masełkiem (82 procent tłuszczu), szynką od rolnika ze wsi -bez konserwantów itd, sałatą i innymi dodatkami zjadam naprawdę dużo pieczywa i jakoś ani nie jestem otyła, ani nie mam próchnicy itd wkurza mnie nagonka na zwykłe pieczywo