Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milikaoooo1

jak upiec murzynka??!

Polecane posty

Gość milikaoooo1

napisałam w tym dziale bo tu najwięcej kobietek-mam... w necie pełno przepisów a ja potrzebuje mieć wytłumaczone łopatlologicznie po kolei co i jak. Czy znajdzie się ktoś kto mi napisze krok po kroku jak upiec murzynka? bardzo prosze bede ogromnie wdzieczna

Gość gość
złapać murzynka, jabłko w paszczę i na 4 godziny do 220 stopni celsjusza proszę bardzo, nie ma za co

Gość gość
nie wierze,ze az tacy debilni ludzi istnieja :-O

Gość gośćx98
Łapiesz bądź kupujesz murzynka takich rozmiarów i płci jaki ci pasuje myjesz go bardzo dokładnie wkładasz do piekarnika i pieczesz 2.5 h w temperaturze 230 stopni C od czasu do czasu podlewasz piwem, żeby nie był za suchy. Smacznego

uśmiałam się jak norka jak zaczęłam czytać wpisy bo wiedziałam że bez debilizmów się nie obejdzie a to dla autorki i na przyszłość idź na blogi kulinarne :) http://kotlet.tv/murzynek

Gość milikaoooo1
poziom na kafeterii faktycznie wysoki!

Gość milikaoooo1
justek76- serdecznie Ci dziekuje:)

Gość gość
jakie pytanie taka odpowiedź:D a i jak juz zlapiesz tego murzynka odrazu do piekarnika, bo zwieje i bedzie po murzynku:)

Gość gość
Podam ci przepis na murzynka, którego robię od zawsze i jest ok. POLEWA: margaryna (najlepsza Palma z murzynkiem) ;-) 1,5 szkl. cukru 0,5 szkl. mleka 3 łyżki kakao (najlepsze deco moreno) można dać zapach CIASTO 2 szkl. mąki 4 żółtka proszek do pieczenia cukier waniliowy piana z 2 białek Robisz polewę z podanych składników, na małym gazie to rozpuszczasz, tylko nie zagotuj. Odlewasz pół szklanki do polania ciasta. W misce od miksera ląduje mąka, żółtka, proszek do pieczenia, cukier i pozostała polewa czekoladowa. Mieszasz, na końcu dodaj pianę z białek i delikatnie, najlepiej już ręcznie wymieszaj. Nastaw piekarnik na 190 st. Weź formę, wyłóż ją papierem do pieczenia , wylej ciasto i piecz ok 40-50 minut (muisz sprawdzić patyczkiem). Rozlej pozostałą część polewy na wierzch,. Ja jeszcze dodatkowo przecinam ciasto i przekładam je dżemem porzeczkowym.