Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milikaoooo1

jak upiec murzynka??!

Polecane posty

Gość milikaoooo1

napisałam w tym dziale bo tu najwięcej kobietek-mam... w necie pełno przepisów a ja potrzebuje mieć wytłumaczone łopatlologicznie po kolei co i jak. Czy znajdzie się ktoś kto mi napisze krok po kroku jak upiec murzynka? bardzo prosze bede ogromnie wdzieczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
złapać murzynka, jabłko w paszczę i na 4 godziny do 220 stopni celsjusza proszę bardzo, nie ma za co

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie wierze,ze az tacy debilni ludzi istnieja :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćx98
Łapiesz bądź kupujesz murzynka takich rozmiarów i płci jaki ci pasuje myjesz go bardzo dokładnie wkładasz do piekarnika i pieczesz 2.5 h w temperaturze 230 stopni C od czasu do czasu podlewasz piwem, żeby nie był za suchy. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
uśmiałam się jak norka jak zaczęłam czytać wpisy bo wiedziałam że bez debilizmów się nie obejdzie a to dla autorki i na przyszłość idź na blogi kulinarne :) http://kotlet.tv/murzynek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość milikaoooo1
poziom na kafeterii faktycznie wysoki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość milikaoooo1
justek76- serdecznie Ci dziekuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jakie pytanie taka odpowiedź:D a i jak juz zlapiesz tego murzynka odrazu do piekarnika, bo zwieje i bedzie po murzynku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podam ci przepis na murzynka, którego robię od zawsze i jest ok. POLEWA: margaryna (najlepsza Palma z murzynkiem) ;-) 1,5 szkl. cukru 0,5 szkl. mleka 3 łyżki kakao (najlepsze deco moreno) można dać zapach CIASTO 2 szkl. mąki 4 żółtka proszek do pieczenia cukier waniliowy piana z 2 białek Robisz polewę z podanych składników, na małym gazie to rozpuszczasz, tylko nie zagotuj. Odlewasz pół szklanki do polania ciasta. W misce od miksera ląduje mąka, żółtka, proszek do pieczenia, cukier i pozostała polewa czekoladowa. Mieszasz, na końcu dodaj pianę z białek i delikatnie, najlepiej już ręcznie wymieszaj. Nastaw piekarnik na 190 st. Weź formę, wyłóż ją papierem do pieczenia , wylej ciasto i piecz ok 40-50 minut (muisz sprawdzić patyczkiem). Rozlej pozostałą część polewy na wierzch,. Ja jeszcze dodatkowo przecinam ciasto i przekładam je dżemem porzeczkowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×