Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgfhgfhgf

Skończcie z tym infantylnym słownictwem

Polecane posty

Gość hgfhgfhgf

matkami chcecie być a zachowujecie się jakbyście miały po 15 lat i pisały pamiętniki w Bravo: staraczki brzuchatki serduszkowanie (wtf?) przytulanko żołnierzyki owulka i wiele innych

Gość gość
fasolka :D

Gość gość
zapomniałaś o: dzidziusiach brzuszkach mleczkach

Gość hsvacmasbc
ale dzidziuś, brzuszek to infantylne?? przeciez to tylko zdrobnienia...

Gość gość kolejny
Ten temat wraca jak bumerang - i w czym problem? część to zwykle zdrobnienia, a część - nowe słowa powstałe na użytek tego i podobnych forów . Język żyje i ma do tego prawo :)!

Gość gość
cycus to tez zdrobnienie:O a karmisz piersia czy cycusiem?

Gość gość kolejny
Rozumiem, ze część pań postuluje, żeby operować takimi tekstami: Stanisławie, pozwól, że odbędziemy stosunek płciowy w celu prokreacji :):)

Gość a moze czesc pan wklada
seksowna bielizna i mowi do meza "zerznij mnie teraz" a nie mowi " mam owulke wiec chyba czas na przytulanko, oby zolnierzyki byly gotowe. Jak sie uda bede brzuchatka":O Kazdemu facetowi by opadl po takim tekscie

Gość a moze czesc pan wklada
bardzo frapuje mnie to serduszkowanie, co to takiego?

ja to uważam, że w ogóle podkreślanie w sytuacji erotycznej tego, że akurat się stara w tym momencie o dziecko jest mocno niesmaczne i trąci.... no tego już nie napiszę.

Gość gość kolejny
karmię piersią, którą można nazywać cycusiem ( nie w fachowej literaturze, ale chyba kafe do takiej nie nalezy:):)) Cycuś - zdrobnienie od cyc, cycek cycek wg slownika j. polskiego 1. posp. «pierś kobiety» 2. posp. «sutek samicy zwierzęcia» • cyc Czy naprawdę potrzebne jest takie łopatologiczne tłumaczenie?

Gość gość
i mowisz do meza possi mi cycusia, dotknij moich cycusiow?:O Rodzinie tez mowisz ze karmisz cycusiami a nie piersia?

Gość gość
sorry ale nawet na kafe nie napisała bym, że karmię "cycusiem" bo brzmi to idiotycznie :O

Gość gość
Rozumiem, ze część pań postuluje, żeby operować takimi tekstami: Stanisławie, pozwól, że odbędziemy stosunek płciowy w celu prokreacji xxx a musisz popadać w takie skrajności??? zamiast 'odbedziemy stosunek plciowy' mozna powiedziec 'kochac sie' albo zwyczajnie 'uprawiac sex'

Gość gość kolejny
Mężowi moge mówić o swoich piersiach, jak mi sie żywnie podoba:). Nie powiem "cycuś" na sympozjum naukowym. Nie wchodzę na tematy "staraczek", bo się nie staram, urodziłam w czasach, kiedy jeszcze nie było kafe, teraz ani mnie to ziębi, ani grzeje. Widzę natomiast n-ty temat z cyklu " swięte oburzenie na brzuszki, owulki etc". Chyba nie macie ważniejszych problemów! Widać to nazewnictwo ( dla mnie to zabawne neologizmy ) jest dla ludzi wygodne, skoro się przyjęło. Spieszczenia i umowne określenia nie są błędami językowymi. O wiele gorsze są powszechne na kafe błędy ortograficzne i gramatyczne - typu dekolD, oCHydny , rozumiĘ, czy powiem rodzicĄ.

Gość gość
A swoja drogą ciekawi mnie, w JAKICH OKOLICZNOŚCIACH wg was WOLNO użyć słowa "cycuś" ( istniejącego przecież od lat w polszczyźnie:):) Cycuś rzeczownik, rodzaj męski (1.1) zdrobn. od cyc (1.2) reg. łódz. reg. pozn. coś nadzwyczajnego odmiana: (1.1) przypadek liczba pojedyncza liczba mnoga mianownik cycuś cycusie dopełniacz cycusia cycusiów celownik cycusiowi cycusiom biernik cycusia cycusie narzędnik cycusiem cycusiami miejscownik cycusiu cycusiach wołacz cycusiu cycusie (1.2) nieodm. synonimy: (1.1) cyc, cycek, pierś

Gość gość
dobra przestań nam tu kopiowac słowniki bo nie o to chodzi. jak sie wchodzi na tematy o tych calych 'staraczkach' to lepiej o pustym zoladku, bo jak sie najesz to zwrocisz i za duzo jedzenia sie zmarnuje. 'hej staraczki! co u was? o nawet nie wiedzialam ze posrod nas jest nowa brzuchatka! gratki! ja mam jutro owulke i poki co dzisiaj zaliczylismy z mezusiem 2 przytulanka, mam w koncu nadzieje na fasolke i zeby ta wstretna @ nie nadeszla, modlcie sie za mnie staraczki! chcialabym w koncu miec swoja wymarzona dzidzie !!!" RZYG