Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mała przyjaciółka

Polecane posty

Gość gość

Od razu napisze że mam 18 lat(2 liceum) i niemały problem.Chodzi o to że mam małą przyjaciółke, 11 letnią Dominike z 5 kl podst-bardzo miła i urocza,wrażliwa.Przyjażnimy się od jakiś 11 miesięcy. Często do mnie przychodzi,gra ze mną w jakieś gry,chce chodzić na spacery,od 3 miesięcy się do mnie tuli.Z początku troche mnie to denerwowało ale po jakimś czasie ją bardzo polubiałem.Tyle że wydaje mi się że ona jest naniedbywana przez rodziców,może nie spędzają z nią za dużo czasu,nie wiem.Nie wiem co robić

Gość gość
najlepiej, to co robisz- bądź dla niej jak siostra, albo ktos nawet blizszy, do kogo moze sie przytulic, porozmawiac, spedzic normalnie czas.. Postaraj sie gdy bedzie cieplo i macie w okolicy jakies zoo albo cos zabrac ja tam, sprawic, ze poczuje sie wazna, bo z jej zachowania wynika ze brakuje jej bliskosci i opieki, ktorej nie dostaje w domu.. Moze, jezeli widzisz, ze czuje sie z Toba 'pewnie', zapytaj ja o dom, czy ma problemy, itd. Jesli nie odpowie, nie naciskaj. Bedzie ja to 'gryzlo' jezeli cos jest nie tak i pewnego dnia zdecyduje Ci sie powiedziec na pewno. Zobacz jak jej idzie w szkole, moze jej cos pomoz.. Jezeli okaze sie, ze w domu naprawde ma niedobrze i nie jest to zwykly brak zainteresowania postaraj sie porozmawiac z jakims bezplatnym radca prawnym albo czlowiekiem z mopsu zeb zwyczajnie sie dowiedziec jak mozna takiej dziewczynce pomoc.