Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub cywilny - nazwisko

Polecane posty

Gość gość

witam, czy któras z was została przy swoim nazwisku po slubie?? Ja mam taki zamiar, gdyż moj narzeczony ma wg mnie ośmieszające nazwisko w zwiazku z czym nie chce go przejmować:/

Gość gość
a moze wyolbrzymiasz i nie jest takie zle? to troche przykre ze nie chcesz jego nazwizka bo dla ciebie jest jak posmiewisko,jak sie kocha to takie rzeczy sa niewazne

Gość gość
On też uważa je za lekko osmieszające, ale nie chce mu sie go zmieniać na panieńskie matki bo jak twierdzi duzo z tym zachodu, a mojego przecież nie weźmie bo wstyd:/ Ja w swojej pracy mam kontakt z ludźmi, często musze się przedstawiać...

Gość gość
dlaczego wstyd jesli by wzial twoje nazwisko? duzo ludzi tak robi jakies malomiasteczkowe myslenie masz ;/

Gość lolakola
Przecież to nie jest przymus przyjmować nazwisko męża. Nie narzeczony decyduje o tym, tylko Ty. Nie żyjemy w średniowieczu.

Gość tytyty6t66tt6
Śmieszna jesteś. Mi narzeczony sam zaproponował,że weźmie moje nazwisko....rany kto będzie do tego uwagę przywiązywał. Też macie problemy

Gość gość
ja zatrzymałam swoje i nawet nie brałam pod uwagę zmiany. z jakiej racji niby? i nie wiem za bardzo po co się pytasz. nie rozumiem babek co zmieniają nazwisko na gorsze. nad czym tu medytować. wybór jest oczywisty.

Gość gość
Ja jestem nowoczesne, ale moi i jego rodzice, którzy pochodzą ze wsi już nie tak bardzo. Nie dość, że planujemy poinformowac ich o slubie po jego fakcie to jeszcze ja nie przyjme nazwiska męża. Nie chce im robić przykrości, ale z drugiej strony nie bede sie przecież meczyc reszte zycia z ośmieszajacym nazwiskiem:/ Trudno, będą to musieli jakos przezyc:o