Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziamat

SMOCZEK

Polecane posty

Gość madziamat

HEJ ... Kiedy odzwyczajałyście swoje dzieci od smoczka ? Mój syn ma 16 mc no i właśnie od wczoraj go oduczam ;-) jak reagowały wasze dzieci ?

Gość gość
Nie odzwyczajałam, bo nie przyzwyczaiłam :) Nie dawałam jej smoczka nigdy i nie było najmniejszego problemu ani ze spaniem, ani z uspokajaniem. Siostra odstawiła, kiedy dziecko skończyło rok.

Gość madziamat
no ja niestety poszłam na łatwizne ;-) smoczek był super ;-) ale chyba już najwyższy czas wywalić ;-)

Gość gość
Moja córka ma 2 lata i 3 miesiące i do spania ma smoczka .Licze na to ze sama go porzuci :)

Mój mały sam zaczął stopniowo odrzucać jak skończył rok- działalo to tak,jak go widział to go chciał jak nie widział nie chciał :-D I właściwie odkąd skończył 14 miesięcy to do teraz go nie używa. Najgorzej w nocy jak się obudził (coś mu się śniło) Ale dawałam mu wtedy dosłownie łyczek wody z butelki i głaskałam aż zaśnie. Teraz już nie ma tego problemu,nawet jak się obudzi to zasypia po chwili bez żadnych pomocy. Ale nie u wszystkich przychodzi to łatwo więc- Powodzenia i wytrwałości w postanowieniu! :-)

Gość auriol
Mój synek miał 2 lata i 4 miesiące i z dnia na dzień zabrałam smoczka i powiedziałam że nie ma dzidzia malutka zabrała ;) i jakoś przeszło nawet bez płaczu bez jeków aż byłam zdziwiona :)

Gość madziamat
dzięki ;-) nie ma tragedii więc myśle ,że damy rade ... pchał całe smoczki do buzi i gryzł - nie chciała bym żeby potem seplenił czy miał coś z ząbkami ;-)