Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza ciąża cc a druga????

Polecane posty

Gość gość

hej mam pytanie może ktoś był w podobnej sytuacji otż pierwsze dziecko urodziłam rok temu poród miał być naturalny niestety z pododu wachania tentna mojego maleństwa urodziłąm przez cc teraz planuje drugą ciąże i bardzo się martwie jaki będe miała poród czy jest możliwe aby lekarz zlecił cc czy raczej nie.

Gość gość
Ja mam taka sama sytuacje i zdecydowalam sie na cc (UK). Nie chce sie meczyc i probowac naturalnego porodu. Cesarki tez sie boje, ale przynajmniej bedzie szybciej, bezbolesnie i bez ryzyka pekniecia macicy.

Gość gość
no właśnie nie wiem jak to bedzie w moim przypadku jestem już rok po porodzie i w tym miesiącu zaczynamy starania o dzidzie boje sie naturalnego porodu chce cc i nie wiem czy mam na to szanse.

Gość gość
Tak było w moim przypadku. Lekarz pytał, czy chce cc, ale chciałam urodzić naturalnie, dzieci po cc są jednak inne. Trudno powiedzieć co jest mniej bolesne, ale druga raz też podjęłabym taką decyzje. nie ma nic cudowniejszego jak poród naturalny...... mimo, iż bolesny

Gość gość
nie odczuwam aby mój synek był inny bo urodził się przez cc.jestem ciekawa tylko czy bede miala możliwosc wyboru

To zależy ile minęło od poprzedniego CC. Coś mi się obiło, że jest granica 2 lat, jeśli minęło to możesz rodzić naturalnie, jeśli nie to wysyłają na CC. Chyba, że trafisz na rzeźnika, to wtedy nie patrzą na nic.

Gość turzurzt
Ja też słyszałam że dzieci po cc są inne ;), nie mają krwiaków wewnątrzczaszkowych w efekcie porodu, nie są tak wymęczone i nie mają tak wysokiego poziomu adrenaliny w organiźmie dlatego są spokojniejsze ale też ich organizm jest przez pierwszą dobę bardziej leniwy co mija dość szybko. Taką informację dostałam od pani neonatolog i chirurga (wypytałam przed operacją).

Gość gość
leżałam na sali z kobietą która uwaga... była ponad 10 lat po cc, żeby nie skłamać między 10-16 nie pamiętam ile miało lat pierwsze dziecko, a to było drugie. Nie wiem czy były jakieś wskazania ale lekarz się jej pytał "chce pani urodzić naturalnie czy cięcie?" więc miała wybór. Pomimo tego że wybrała cc, to lekarze namawiali na sn. Nie umawiasz chyba cc w takim wypadku (mówię oczywiście o porodzie w terminie). Ale z tego co słyszałam jest wybór, no ta kobieta miała po tylu latach :) Co do dzieci rodzonych przez cc (mam wcześniaka, który przyszedł w ten sposób na świat) te dzieci mają wylewy dokomorowe, ale 1 stopień nie pozostawia po sobie śladu.

Gość gość
Ja pierwsze dziecko rodziłam przez cc(brak postępu w porodzie). Drugie sn- lekarz nawet nie pytał czy chce cc czy poród sn.

Gość gość
czyli jeśli teraz zajde w ciąże (chyba się udalo czekam aby zrobić test) to mam szanse na cc. mój maluszek był żwawy od samych narodzin nie odczułam żadnej różnicy i teraz też chcę rodzić przez cc.

ja miałam cc. Synek ma 4 mc, na dzień dzisiejszy błagałabym o poród sn. Sn pewnie boli jak qrwa mać ale po godz dochodzisz do siebie a po cc 3 dni z wyra nie wstałam :(

ja wstałam po 12 godzinach i potem pod pryśnic w sumie od razu po kroplówce prosiłąm o maluszka czułam się świetnie