Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana praca

Drecza mnie w pracy, nie daje rady, czy ktos mi pomoze i wyliczy bezrobocie??

Polecane posty

Gość Zalamana praca

Wiem, ze w ciągu 18 miesięcy musi być przepracowane 12. W poprzedniej pracy miałam umowę zlecenie plus zus, ale były odprowadzanie składki na fundusz pracy, rozpisze jak to wygladalo. styczeń 2012 -1835.39 brutto luty 2012- 1180,20 brutto marzec 2012- 1855,99 brutto kwiecień 2012 -1609,52 brutto maj 2012 -1337,79 brutto czerwiec 2012-1564,04 brutto lipiec 2012-1748.92 brutto sierpień 2012 -1029,66 wrzesień 2012- 1604,82 pazdziernik 2012- 1662,06 listopad 2012-1541,30 grudzień 2012-1395,44 styczeń 2013-1481,52 luty 2013-1492,31 marzec 2013-1049,25 od 15 marca 2013 podjelam prace w nowej firmie na umowę o prace z najnizsza krajowa. Pytanie do Pan Ksiegowych- ile musze jeszcze wytrzymać w tej pracy by mieć zasiłek dla bezrobotnych? Z moich laickich wyliczen wynika, ze do 15 sierpnia, Blagam o pomoc

Gość gość
Jest to dla mnie bardzo ważne, bo wysiada mi już psychika, a z matamy zawsze bylam do bani, jak ktoś umie pomoc, to proszę bardzo o pomoc.

Gość gość
nie wiem, ale jesli sama sie zwolnisz to i tak nie bedziesz miala zasilku od razu tylko po 90 dniach na 3 miesiace

Gość gość
ale z tego co widze to masz przepracowane min 12 miesiecy, wazne jest czy od tego byly odprowadzane skladki na fundusz pracy a napisala, ze byly

Gość gość
ja wiem, wiem, już odczekam te 3 miesiące, ale chce wiedzieć ile musze tu jeszcze przepracować by polaczyc te 2 prace i mieć ten zasiłek :(

Gość gość
ale nie osiagalam w każdym miesiącu w poprzedniej pracy najniższej, a w 2012 było to- 1500 a w 2013- 1600 zl.

Gość gość
no to przeciez spokojnie masz 12 mies przepracowane nawet i w tej pierwszej pracy, od stycz 2012 do stycz. 2013.

Gość gość
co z teog ze mam 12 miesięcy jak nie osiagalam najniższej krajowej, z tej rozpiski wynika ze tylko przez 8 miesięcy osiagalam i to nie za koleja i może jakas madra glowa to zsumuje i wyliczy ile musze w tej pracować. Nie wiem co z marcem bo od 15 mam dopiero umowę, wiec nie wiem jak go liczyc.

Gość gość
styczeń, marzec, kwiecień, czerwiec, lipiec,, wrzesień, pazdz, list. osiagalam najnizsza ale jak to się ma do tych 18 miesięcy plus te moje miesiące z nowej pracy już przepracowane od 15 marca?

Gość gość
u nas zasiłek jest choć na 9 miesięcy, po tych 3, ale musze tu dociagnac a cholera jasna nie wiem ile :(

Gość gość
a sorry nie zauwazylam, ze podalaś brutto. jak to u was? gdzie mieszkasz?

Gość gość
podalam brutto wlasnie, a mieszkam w malej mieścince, nie bardoz chce podawac tu, bo pol roboty na kafe siedzi i mogą pokojarzyc, ale wiem, ze u nas jest na rok bezrobocie.

Gość gość
a taka jestem nieogarnieta, z matmy ze nie wiem, czy dobrze policzyłam ze do 15 sierpnia musze stylic gebe i siedzieć tu, czy może dluzej, krócej?

Gość gość
aha no lepiej zeby ktos Ci pomogł, bo ja sie az tak nie znam. życze powodzenia

Gość gość
dziekuje slicznie, poczekam może ktoś mi tu jeszcze pomoze, dzięki za Twój czas 🌼