Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania2424

Szew okrezy profilaktycznie po poronieniu

Polecane posty

Gość Ania2424

Hej, moze ktores z Was mialy zakladany szew okrezny na szyjke? Poronilam ciaze w 20 tyg, odeszly mi wody plodowe, nie wiadomo dlaczego ale sa dwie opcje, albo infekcja albo niewydolnosc szyjki. Dodam ze przedtem donosilam bezproblemowo i urodzilam zdrowe dziecko, z szyjka nic sie nie dzialo. Lekarz zadecydowal ze warto zalozyc szew profilatycznie w 12 tyg(teraz jestem dopiero na poczatku ciazy). Nie pytalam go jednak jeszcze z czym dokladnie sie to wiaze, czy szew sam z siebie jest wskazaniem do lezenia czy dopiero jak cos sie dzieje z szyjka? Czy mozna w miare normalnie funkcjonowac, oczywiscie bez szalenstw? Jest to dla mnie wazne bo mam dziecko ktore jeszcze nie chodzi do przedszkola i boje sie ze bede musiala lezec i nie bede mogla sie nim zajac.

Gość gość
nie będziesz musiała leżeć, tym bardziej że założą go profilaktycznie, poprostu bardziej na siebie uważaj, ja w 22 tyg miałam założony pessar bo szyjka się skracała i były skurcze, groziło poronieniem, dostałam też tabletki rozkurczowe do końca ciąży i donosiłam córkę do 40 tyg

Gość Ania2424
Moze ktos jeszcze mial szew i sie wypowie? Czy po zalozeniu po powrocie ze szpitala trzeba lezec?