Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nudności, osłabienie, problem z równowagą

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 20 lat. Dokładnie rok temu zaczęły się u mnie silne osłabnięcia (jednak nigdy nie zemdlałam) do tego bóle i mdłości żołądkowe i ból potylicy. Po paru miesiącach aż do lutego zaczęły się ponownie dolegliwości. Występowały u mnie bóle w klatce piersiowej i mrowienie ręki. Kardiolog stwierdził, że to od kręgosłupa, ponieważ miałam robione wielokrotnie badania ekg i echo serca i wyniki są w porządku. Odnośnie klatki piersiowej miałam wykonywane rtg kl. pier. wyszło, że mam zrosty osierdziowo-opłucnowe. Ból w klatce ustąpił natomiast raz na jakiś czas odczuwam ból mostka. Miałam wykonywane także morfologie krwi, wyniki prawidłowe ale zmniejszony potas i magnez, więc przyjmuje magnez codziennie. Cholesterol też prawidłowy. Najgorsze jednak jest to, że mam codzienne bóle głowy zwłaszcza potylicy, dziwne uczucie jakbym była pijana i niepewny chód, a także piski i szumy uszne i problem z równowaga. Laryngolog skierował mnie do neurologa, ponieważ stwierdził, że nie potrafi mi pomóc. Neurolog przepisał mi jedynie Enicea, ponieważ po moim wywiadzie stwierdził, że mam nerwice i po 3 tyg. stosowania mam przyjść na kontrole. Następną wizytę mam 10 czerwca. To trochę długo a ja cały czas jestem osłabiona, mam bóle mięśniowe i kostno-stawowe no i ten ból głowy i uczucie wirowania oraz drętwienie i mrowienie kończyn. Dodam jeszcze, że przyjmuje bromergon od miesiąca, ponieważ wyszło z wyników niedoczynność tarczycy, ale objawy jak i przed i po mam takie same. To jest dla mnie strasznie uciążliwe i nie mogę przez to normalnie funkcjonować. Proszę o poradę, będę bardzo wdzięczna i czy mogę coś zrobić żeby jakoś zmniejszyć dolegliwości i wytrzymać do wiyty u neurologa? Pozdrawiam.

Gość gość
bromergon na niedoczynność tarczycy?

Gość mami-016
witam, wiekszość objawów połączyłabym z niedoczynnościa tarczycy, zwłaszcza osłabienie, senność, brak koncentracji. Przy niedoczynności często wystepuje anemia. jeśli hemoglobina ok w morfologii, to zrób sobie ferrytyne (koszt ok. 35 zł, robiłam ostatnio), ten wynik powie o zapasie żelaza. Możesz też mieć problem z błędnikiem (jeśli chodzi o równowagę). Jaką masz grupę krwi? Bo ja się tym tematem interesuję. Masz typowe objawy dla gr. B (osłabienie, senność, własnie błędnik, mrowienie i drętwienie kończyn). Stawiałbym też na niedobór witamin B, co często zdarza się przy niedoczynności ale również objawia się takim gorszym samopoczuciem. Natomiast te mdłości zołądkowe, to może faktycznie nerwica... Napisz jeśli możesz tę grupę krwi, to coś podpowiem. Napisz jakie masz TSH, FT3 i FT4 Pozdrawiam, mami-016@gazeta,pl

Gość gość
Witam! Mam te same objawy, przeszlam duzo badań i nadal nie wiem co mi jest a mija już rok. Napisz co Ci dolegało proszę i jak zaczelaś leczyć. Dodam , że ja nie mam problemów z żołądkiem. Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedz

Gość gość
Moze to problemy z błędnikem?